tag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post3732941403329533222..comments2024-03-24T15:57:08.545+03:00Comments on Ulkosuomalaisen äidin merkintöjä: Biber dolma eli turkkilaiset pikkupaprikatPetrahttp://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-89040971329206959132014-03-14T09:35:40.289+02:002014-03-14T09:35:40.289+02:00Voi harmi! Tajusin itse etta laveana selittajana o...Voi harmi! Tajusin itse etta laveana selittajana olen ehka kirjoittanut ohjeen vahan vaarin ymmarrettavasti ja lisasin sinne etta sen veden saa kaataa kylla reippaasti paprikoiden paalle, kunhan ne eivat ihan kokonaan ole peitossa silla silloin paprikoiden hatut lahtevat irti ja tayte saattaa alkaa vaellella ympari kattilaa. Kuulostaa hyvalta tuo mauste!!! Kokeilethan viela uudelleen, toivottavasti et masentunut kun ei onnistunut :(Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-63825264355118656852014-03-13T19:46:12.624+02:002014-03-13T19:46:12.624+02:00Oli varmaan liian vähän vettä, ymmärsin vissiin vä...Oli varmaan liian vähän vettä, ymmärsin vissiin vähän väärin noi ohjeet ku laitoin vettä sen verran että se ei mennyt paprioihin sisälle vaan juuri ja juuri paprikoiden reunalle. Käytin 1 dl bulguria ja 0,5 dl basmati riisiä. Lisäsin myös reseptiin reilu teelusikallinen marokkolaista Ras el Hanout -maustetta, suosittelen! Raa'an riisin lukuunottamatta paprikoista tuli kylla tosi hyviä! :)Cessyhttps://www.blogger.com/profile/01058384155056053304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-13040926580591341422014-03-13T10:25:53.302+02:002014-03-13T10:25:53.302+02:00Jaa-a, oliko sulla vetta riittavasti ja kansi kiin...Jaa-a, oliko sulla vetta riittavasti ja kansi kiinni kattilassa etta höyry tavallaan kypsentaa riisia ja jauhelihaa? Kun kaadat vetta kattilaan niin sita voi kaataa reippaasti niin, etta vetta menee myös paprikoiden paalle ja sisalle ja kannen pitaisi tosiaan olla kiinni koko ajan, oliko sulla millaista riisia? Ma kaytan taalla kırık pirinçia eli lyhytjyvaista riisia, joka kypsyy melko hyvin. Toivottavasti onnistuu ensi kerralla!Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-63930830362619463222014-03-13T09:49:59.444+02:002014-03-13T09:49:59.444+02:00Mä tein tätä eilen mutta riisi jäi täysin raa'...Mä tein tätä eilen mutta riisi jäi täysin raa'aksi, mistäköhän se johtuu?Cessyhttps://www.blogger.com/profile/01058384155056053304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-9648729987212934402014-03-08T12:11:02.789+02:002014-03-08T12:11:02.789+02:00Ihanaa, maa-artisokkaa, nam!!! Hyvaa naistenpaivaa...Ihanaa, maa-artisokkaa, nam!!! Hyvaa naistenpaivaa Leila!Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-45772297862626533472014-03-08T09:38:05.429+02:002014-03-08T09:38:05.429+02:00PS. Onnellista naistenpäivää!!:)))PS. Onnellista naistenpäivää!!:)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15225509691998249372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-61756976260895590312014-03-08T09:28:53.214+02:002014-03-08T09:28:53.214+02:00Hyviä! Täällä Italiassakin tehdään täytettyjä viha...Hyviä! Täällä Italiassakin tehdään täytettyjä vihanneksia kattilassa..:) Eilen tein maa-artisokkia;) Buon appetito!:))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15225509691998249372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-33176575244647596552014-03-07T08:08:22.156+02:002014-03-07T08:08:22.156+02:00Hei Anna, mulle on tulleet paketit aika hyvin peri...Hei Anna, mulle on tulleet paketit aika hyvin perille ja niita on lahetelty paljon, yksi ainoa on vuosien aikana jaanyt matkan varrelle, aika usein paketit on tarkastettu joten en ole ihan varma kuinka vitamiinipurkin kay...oletko katsonut taalta apteekista löytyisikö vastaavaa? Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-92047453571845754552014-03-07T08:04:37.872+02:002014-03-07T08:04:37.872+02:00Hei mun anoppi pyörittelee ylimaaraisen pieniksi p...Hei mun anoppi pyörittelee ylimaaraisen pieniksi palloiksi ja heittaa kattilaan sellaisenaan kiehumaan :)Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-10775421241259884522014-03-06T20:12:33.128+02:002014-03-06T20:12:33.128+02:00Aivan. Unkarilaiset-kin saivat dolmansa Turkista. ...Aivan. Unkarilaiset-kin saivat dolmansa Turkista. Muuten ruotsalaiset nimittävät kaalikäälyreitä kåldolmar nimellä ja he sanovat että ne tulevat Turkista.<br />Mutta olipa miten oli niin täytetyt paprikat keitettyinä tomaattikastikeessa on suurta herkkua. Mulla tahtoo tulla sitä sissllystä usein hieman liikaa niin minä laitan sen kauhaan ja kauhan kattillaan kiehumaan paprikoiden joukkoon. On mulla joskus ollut jopa useampikin kauha kattilassa, sillä heitäkin on jotka haluavat täytetyn paprikan ilman parikaa:(.<br />Donna Roomassahttps://www.blogger.com/profile/03473650976734508913noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-77440971150095688502014-03-06T15:21:58.257+02:002014-03-06T15:21:58.257+02:00Hei Petra! Kysyn nyt ihan asian vierestä! Mulle ol...Hei Petra! Kysyn nyt ihan asian vierestä! Mulle ollaan laittamassa pakettia Turkkiin enkä nyt tiedä kannattaKo tuo? Onko sulle paketit Suomesta tulleet perille? Entä mitäpä luulet, nappaavatko vitamiinipurkin tullissa veke? Lääkkeitähän ei saa lähettää mut mitenhän käy mamma vitalle :)<br /><br />AnnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-38393074155921835382014-03-06T09:02:48.265+02:002014-03-06T09:02:48.265+02:00Unkarissa taitaa olla paprika todellakin kansallis...Unkarissa taitaa olla paprika todellakin kansallisherkku. Turkki ja Kreikka ovat vaitelleet varmasti jokaikisesta yhteisesta ruokalajista ja herkusta sen puolesta kummasta maasta ase on kotoisin. Dolmat ovat lahtöisin ilmeisesti Lahi-Idasta ja valimerelta, monet dolmareseptit perustuvat Ottomaaniajan keittiöön ja sita kautta ne levisivat valloitettaviin maihin, eri maissa ja eri alueilla on taytetty vahan erilaisia vihanneksia ja erilaisin tayttein. Taallakin tama herkku syödaan aina paksun jogurtin kanssa!Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-62875741465898459792014-03-06T08:54:45.045+02:002014-03-06T08:54:45.045+02:00Kuulostaa aika ihanalta, provencelaiset herkut, ke...Kuulostaa aika ihanalta, provencelaiset herkut, kerrothan miten kokeilut lahtevat kayntiin!Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-35363685696867338612014-03-05T23:30:02.882+02:002014-03-05T23:30:02.882+02:00Minä opin tekemään tätä eräältä unkarilaiselta -70...Minä opin tekemään tätä eräältä unkarilaiselta -70-luvulla. Sen jälken olen tehnyt tätä noin kerran kuussa. On yksi ehdoton mieliruuistani. Unkarilanen nimi tälle ruualle on Töltött paprika, ja se tehdään aivan samalla tavalla kattilassa ja syödään kermaviilin tai youghurtin kanssa. Unkarilaiset pitävät Töltött paprikaa kansallisruokanaan.<br />Donna Roomassahttps://www.blogger.com/profile/03473650976734508913noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-92051309886164593982014-03-05T16:28:37.427+02:002014-03-05T16:28:37.427+02:00Voi, ihania herkkuja! Tulee vesi kielelle. Mulla o...Voi, ihania herkkuja! Tulee vesi kielelle. Mulla on vakaana aikomuksena myös opetella paikallisen provencelaisen keittiön salaisuuksia... Hélénahttp://www.chezhelena.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-90771896443641864872014-03-05T10:04:43.223+02:002014-03-05T10:04:43.223+02:00Tama on hyva vierasruoka ja ainakin meilla kelvann...Tama on hyva vierasruoka ja ainakin meilla kelvannut suomivieraillekin aina loistavasti! Toivottavasti maistuu!Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-15988173320914731522014-03-05T10:03:57.276+02:002014-03-05T10:03:57.276+02:00Turkissa suurin osa ruuista tehdaan liedella eika ...Turkissa suurin osa ruuista tehdaan liedella eika kaikilla ole uuneja, monilla saattaa olla vain pieni börek-uuni. Ma tykkaan itseasiassa kattilalla kypsennetyista enemmin kun niista ei tule niin kuivia. Olisikohan siella tarjolla suippopaprikoita? Nekin kayvat, niiden asettelu kattilaan on hieman hankalampaa mutta kylla ne saa laitettua ja monet kayttavatkin niita taalla kun on suippopaprikakausi. Varilla ei ole kasittaakseni mitaan valia. Kylla ne tomaateissakin ehtii kypsya jos tekee pelkastaan niita, ihan samalla ohjeella mutta kannattaa olla tarkkana ettei vesi nouse lakin rajaan asti tai ettei tule mössöa, tomaatteihin riittaa mun mielesta 20-25 minsaa kypsennykseen.Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-34992206219854117932014-03-05T10:00:56.877+02:002014-03-05T10:00:56.877+02:00Ma muistelisin etta tata ruokaa mies teki meillaki...Ma muistelisin etta tata ruokaa mies teki meillakin alkuaikoina kun muutettiin yhteen ja nam olipa hyvaa kotiruokaa, kylla se tie naisenkin sydameen kay vatsan kautta.Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-1577444828423279702014-03-05T09:59:51.783+02:002014-03-05T09:59:51.783+02:00Tollanen pitaisi varmaan ostaa anopille :)Tollanen pitaisi varmaan ostaa anopille :)Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-80744811432606267232014-03-05T09:58:13.013+02:002014-03-05T09:58:13.013+02:00Niin minakin, en kyllasty ikina ja paksua jogurtti...Niin minakin, en kyllasty ikina ja paksua jogurttia pitaa olla kyytipoikana!Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-39466304638668771382014-03-05T04:36:28.442+02:002014-03-05T04:36:28.442+02:00Nam!Nam!Voihan elämähttps://www.blogger.com/profile/16202421545394895817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-31210435239732408462014-03-04T22:19:53.484+02:002014-03-04T22:19:53.484+02:00Kiitos,kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Ensi v...Kiitos,kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Ensi viikolla tulee ystäviä käymään,taidan kokeilla dolmasia! Olen joskus tehnyt täytettyjä paprikoita uunissa mutta niistä tuli vähän kuivia. Tämä varmaan onnistuu paremmin!savisutihttps://www.blogger.com/profile/09742898043798122633noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-7023804974877722622014-03-04T21:50:14.715+02:002014-03-04T21:50:14.715+02:00Onpas kiva ohje! En ole koskaan kuullutkaan tämmöi...Onpas kiva ohje! En ole koskaan kuullutkaan tämmöisestä kattilassa kypsentämisestä (olen tehnyt täytettyjä kasviksia vain uunissa). Taidanpa kokeilla näitä viikonloppuna! Harmi vaan, kun paprikat ovat täällä niin jumalattoman suuria, mutta täytyy etsiä, jos löytyisi vähän pienempiä. Onko väliä, minkä värisiä paprikoita käyttää? Entä jos tekee pelkästään täytettyjä tomaatteja (ja laittaa ne siis kattilan pohjalle), ehtivätkö täytteet kypsyä siinäkin, vai kannattaisiko esikypsentää?Satuhttps://www.blogger.com/profile/05258663830513658700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-75437953210434934042014-03-04T20:02:41.506+02:002014-03-04T20:02:41.506+02:00Tämä oli ensimmäinen oppimani turkkilainen ruoka :...Tämä oli ensimmäinen oppimani turkkilainen ruoka :) Teen näitä usein ja aina maistuu.<br /><br />ViiviAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-14624903720121499402014-03-04T18:16:51.518+02:002014-03-04T18:16:51.518+02:00Täälläkin rakastetaa kaikenlaisia täytettyjä kasvi...Täälläkin rakastetaa kaikenlaisia täytettyjä kasviksia.Itse asiassa yksi täkäläinen kehitti sitä varten ihan kivan gadgetinkin,jonka minäkin hankin joku aika sitten.<br /><br />http://www.vegidrill.com/index.php/com-smartslider-menu/englishJaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.com