tag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post4040198696401516108..comments2024-03-24T15:57:08.545+03:00Comments on Ulkosuomalaisen äidin merkintöjä: Turkkilaisia piirakoita eli börekiäPetrahttp://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-62890595895842701702015-04-06T21:12:15.636+03:002015-04-06T21:12:15.636+03:00Kiitos kommentista ja olipa kiva kuulla etta onnis...Kiitos kommentista ja olipa kiva kuulla etta onnistui Mirja!!Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-50868001298096627582015-04-06T18:04:53.652+03:002015-04-06T18:04:53.652+03:00kiitos hyvästä börekin ohjeesta. Tuli hyvää :) kiitos hyvästä börekin ohjeesta. Tuli hyvää :) Mirjahttps://www.blogger.com/profile/02047384679762278696noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-68108807959876778182015-03-10T10:15:35.938+02:002015-03-10T10:15:35.938+02:00Huomasinkin linkkisi sigara börekeihin ja siis juu...Huomasinkin linkkisi sigara börekeihin ja siis juuri tuollaisia tehdään täällä. Motherforfourhttp://www.lastensilmin.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-85089490400164522832015-03-09T09:15:49.875+02:002015-03-09T09:15:49.875+02:00Viivi, no tuo kuulosti tosi mielenkiintoiselta, pi...Viivi, no tuo kuulosti tosi mielenkiintoiselta, pitaa kokeilla! Yufka on kylla tuoreena siita mukava kasiteltava, etta vaikka se hajoaa tai menee miten sattuu, paistamisen jalkeen se ei kuitenkaan haittaa lopputulosta. Unohdin tuonne laittaa etta myös jaakaapissa jonkun aikaa pitaminen ennen paistoa lisaa rapsakkuutta. Raakana mulle ei yufka maistu mutta tyttö sita kylla kay syömassa tekovaiheessa :)Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-49938764666294952672015-03-09T09:12:58.681+02:002015-03-09T09:12:58.681+02:00Venla, kylla niita saa nykyisin Suomesta, en tieda...Venla, kylla niita saa nykyisin Suomesta, en tieda miten laajalti mutta varmaan hyvin varustetuista marketeista ja ainakin etnisista erikoisliikkeista kannattaa kysya.Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-85041978844015446132015-03-09T09:11:53.529+02:002015-03-09T09:11:53.529+02:00Börek on ihanaa, kahviloiden ohi kavellessa leijai...Börek on ihanaa, kahviloiden ohi kavellessa leijailee ihanat tuoksut kun börek on juuri otettu uunista :)Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-15176750215712028362015-03-09T09:11:03.436+02:002015-03-09T09:11:03.436+02:00Joo eli samoja kuin taallakin tehdaan, niita kutsu...Joo eli samoja kuin taallakin tehdaan, niita kutsutaan sigara börekeiksi :) Tykkaan niista mutta ovat tosiaan aika rasvaisia.Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-69133572903032044022015-03-08T23:38:49.620+02:002015-03-08T23:38:49.620+02:00Kiitos, börekit ovat todella herkullisia! Opin mei...Kiitos, börekit ovat todella herkullisia! Opin meidän teyzeltä mielestäni hyvän kikan: sen sijaan että levyt levitetään suoraksi, ne laskostellaan/rypytetään niin että koko levy mahtuu pellille ja reunat jäävät kokonaan pellin sisäpuolelle, päällimmäinen kerros levitetään suoraksi ja sen reunat käännetään alimmaiseksi. Pysyy hyvin koossa ja mielestäni tuli tosi hyvää, huomasin että noin leipomojenkin börekit on usein tehty kun katsoo kerrosten muotoa. Vaikka voihan niitä tehdä vaikka millä tavoilla :) Käytin ennen kaupan valmista yufkaa mutta tosiaan yufkacilta saa ohuempaa ja parempaa. Yufka on sellaisenaankin tosi hyvää, syön ihan leipänä :)<br /><br />ViiviAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-10662085872494133632015-03-08T15:07:07.465+02:002015-03-08T15:07:07.465+02:00Myydäänköhän Suomessa noita levyjä? Ihan älyttömän...Myydäänköhän Suomessa noita levyjä? Ihan älyttömän herkullisen näköistä. <br /><br />Ja hyvää naistenpäivää.<br /><br />VenlaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-5713266151757986832015-03-08T11:32:35.411+02:002015-03-08T11:32:35.411+02:00Olen tainnut joskus niistä kirjoittaakin; ovat sii...Olen tainnut joskus niistä kirjoittaakin; ovat siis ihan yksinkertaisesti sikarinmallisia, täytettyjä rullia, jotka paistetaan öljyssä ja on tehty tuollaisesta samanlaisesta taikinasta, jota täälläkin saa ostaa tuoreena torilta. Levyä käännetään hieman reunoista, että saadaan kapeammaksi, laitetaan täytettä ja rullataan kiinni. Mies tosin nykyään toivoo, että paistan ne uunissa, kun on alkanut kyllästyä täällä öljyssä paistamiseen - mitä täällä siis harrastetaan luvattoman paljon. Omasta mielestäni börekeistä vain tulee uunissa paistettaessa turhan kuivia. Turkkilainen tapa valmistaa börek alkoi siis tosiaan kiinnostaa, koska on samaan aikaan sekä uunissa valmistettu, että tästä huolimatta näyttää mehevältä :).Motherforfourhttp://www.lastensilmin.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-66817585939023135452015-03-08T10:22:52.525+02:002015-03-08T10:22:52.525+02:00Nämä ovat niin ihania että tulee sellainen kaipuu ...Nämä ovat niin ihania että tulee sellainen kaipuu Turkkiin just nyt! Tunnen tuksun jo nenässä...<br /><br />Sofiahttps://www.blogger.com/profile/03470465533353503217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-76460619759798759662015-03-07T19:05:37.053+02:002015-03-07T19:05:37.053+02:00ja nyt alkoi kiinnostaa ne algerialaiset börekit, ...ja nyt alkoi kiinnostaa ne algerialaiset börekit, onkon tulossa postausta :)?Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-68926789768417100572015-03-07T18:08:45.964+02:002015-03-07T18:08:45.964+02:00Onpas tosi herkullisen näköistä ja ihan erilainen ...Onpas tosi herkullisen näköistä ja ihan erilainen tapa kuin Algeriassa näkemäni börekit. Tuota pitääkin kokeilla.Motherforfourhttp://www.lastensilmin.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-45390027816517054992015-03-07T17:32:31.371+02:002015-03-07T17:32:31.371+02:00No voihan, mutta kylla se on niin vastustamatonta ...No voihan, mutta kylla se on niin vastustamatonta valilla etta voin kuvitella etta narastyksenkin uhalla....:)Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-14439829792921626512015-03-07T17:31:48.124+02:002015-03-07T17:31:48.124+02:00No ei ne huonoja ole mutta tuore on tietysti viela...No ei ne huonoja ole mutta tuore on tietysti viela parempaa yufkacilta :) Mina tulisin syömaan jos olisin lahempana. Saako sielta yufkaa ihan tavallisesta ruokakaupasta vai vaan erikoisliikkeista?Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-7922286119594190432015-03-07T16:21:56.331+02:002015-03-07T16:21:56.331+02:00Tulipa nälkä! Valitettavasti en enää voi syödä bör...Tulipa nälkä! Valitettavasti en enää voi syödä börekiä kuten ennen vanhaan, pistää nimittäin närästämään. Joskus kuitenkin närästyksen uhallakin sitä on syötävä, on vaan niin hyvää, varsinkin juuri lämpöisenä vasta uunista tulleena.Tuijahttps://www.blogger.com/profile/07612853792932715580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-54952686048224314792015-03-07T13:27:50.955+02:002015-03-07T13:27:50.955+02:00Kyllä osaan iloita kaupan vakuumpakatuistakin yufk...Kyllä osaan iloita kaupan vakuumpakatuistakin yufkista:). Nytkin on kaapissa useampi paketti, eli börekkiä pitäisi selvästikin käydä tekaisemaan. Mutta kukahan sen tulisi syömään?Paluumuuttajatarhttps://www.blogger.com/profile/13368563999216976903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-36507964826367779342015-03-07T08:55:27.962+02:002015-03-07T08:55:27.962+02:00Ihanan rasvaista herkkua :)Ihanan rasvaista herkkua :)Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-50171492501021724962015-03-07T08:55:15.642+02:002015-03-07T08:55:15.642+02:00Kokeile, se on ihan helppoa, sen voiteluseoksen ka...Kokeile, se on ihan helppoa, sen voiteluseoksen kanssa ei kannata kauheasti saastella, muuten tulee kuiva korppu :) Kaytin ricottajuustoa eli lor peyniriä, saat joka marketista, voit pyytaa juustotiskilta ihan juustoa börekiin niin osaavat antaa kylla oikeaa!Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-20478549706052633692015-03-07T02:56:59.570+02:002015-03-07T02:56:59.570+02:00Näyttää tosiiiiii herkulliselta!Näyttää tosiiiiii herkulliselta!Sarihttps://www.blogger.com/profile/02248381492437569761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9104799270115621190.post-71533999397701955902015-03-07T00:30:38.604+02:002015-03-07T00:30:38.604+02:00Juuri tässä mietin, että pitäis uskaltautua tekemä...Juuri tässä mietin, että pitäis uskaltautua tekemään börekiä joku päivä. Olen aiemmn jo saanut ohjeen, mutta en vielä testannut(ehkä se löytyy vielä jostain paperilapulta). Milloinkohan sitä topristautuisi niin. Käytitkö tavallista beyaz peyniriä, vai löytyykö helposti ihan ricottaa?MatkaMarttahttps://www.blogger.com/profile/01723741263340115390noreply@blogger.com