Vinkki! Arvolataamo: Suomi kaukana kotoa

Monia blogin lukijoita varmasti kiinnostaa YLE radio 1-kanavalla 6.12 kello 13.05 kuunneltava ohjelma ulkosuomalaisuudesta. Ohjelma on kuunneltavissa jälkikäteen YLE areenalla. 

'Suomen ulkopuolella asuu jopa 1,6 miljoonaa suomalaistaustaista. Erilaisia suomalaisuuden sekoituksia, suomicocktaileja tulee koko ajan lisää. Suomalaisuuden tunne voi muodostua, vaikka ei olisi koskaan täällä käynytkään. Toisaalta kerran ulkomailla asunut voi loppuikänsä tuntea olonsa Suomessa vieraantuneeksi ja ulkopuoliseksi.'

Ohjelman ovat toimittaneet Olli Haapakangas ja Riikka Rahi, kiitokset Ollille kun vinkkasit ohjelmasta!

EDIT: Ohjelma on nyt myös kuunneltavissa ulkomailla!!!


Vietetäänkö teidän kodeissa itsenäisyyspäivää, sinivalkoisia kynttilöitä ja linnanjuhlia vai jotain ihan muuta? Meillä on koristeltu kuusi jo joulukuun ensimmäisenä, koristeet on otettu esille ja joulukalenteri avataan päivittäin. Mahtavat tytön tarhakaverit ihmetellä tarinoita tontuista ja joulupukista. Itsenäisyyspäivänä lähetän muutaman lämpimän ajatuksen Suomeen ja vilkaisen varmaan linnanjuhlallisuuksia, muuten lauantai on täällä kuten moni muukin lauantai, mennään puistoon ja tavataan kavereita.
                                    Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille!


Kommentit

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinne! Meillä ei ole vielä syntynyt kovin kummoisia itsenäisyyspäivän traditioita. Piparkakkutaikina odottaa jääkapissa, että tälle päivää ainakin tehdään joulun ensimmäiset piparit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mama D, meillakaan ei ole ihmeellisia itsenaisyyspaivan perinteita, kynttilat paloivat ja linnanjuhlia en sitten katsonutkaan, en ole viela ehtinyt edes juorulehtien sivuilta niita pallistelemaan, haitanneeko tuo:) Sen sijaan eilen meilla olikin aikaistettu joulu, mutta siita juttua myöhemmin :)

   Poista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää! Ulkosuomalaisena tunsin olevan enemmän suomalainen kuin täällä asuessani:)
  t. Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Niinhan sita sanotaan etta ulkosuomalainen on monesti suomalaisempi kuin muut vaikka se monelta unohtuu.

   Poista
 3. Kuuloetäisyydellä sattuu olemaan yksi Pyhän Nikolauksen kirkko, joten itsenäisyyspäivä alkoi kovaäänisistä kaikuvilla juhlavilla kirkonmenoilla, koska täällä juhlitaan tänään tuota joulupukin esikuvapyhimystä!
  Hyvää itsenäisyyspäivää sillekin rannalle,
  Suometar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suometar, meilla juhlittiin viikonloppuna etukateen joulua, joten itsenaisyyspaivan juhlinta jai kynttilöiden polttoon, monet juhlat tuntuvat kylla taalta kasin vuosien jalkeen kovin kaukaisilta ja vahan vakisinkin vaannetyilta.

   Poista
 4. Hyvää itsenäisyyspäivää, Petra! Olen käynyt täällä koko ajan, vaikka en ole kommentoinut pitkään aikaan. Sinun blogisi on niin mahtava Turkki-tietopaketti, että en tiedä muuta samanlaista. Kiitos!

  Täällä on syöty lipeäkalaa, jonka olemme jättäneet pois aaton ruuista.
  Tein myös ensimmäiset tortut. Illan ohjelma on selvä: Linnan juhlien katsomista ja pukujen arviointia pää kallellaan. Ei voisi kyllä hullumpaa perinnettä olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta piristavasta viestistasi! Minulla jai linnanjuhlat katsomatta, en ole viela edes pukuja katsonut juorulehtien sivuilta, meilla juhliittiin eilen joulua etukateen, kerron siita lisaa myöhemmin, pukkikin kavi :) Mukavaa joulunodotusta!

   Poista
 5. Kiitos samon sinnekin, vähän jälkikäteen! Juhlat on juhlittu ja ikuinen tirisijä ja koti-ikävöijä oli tippa linssissä kun Maamme laulu kajahti ilmoille... kaukana kotoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllahan se herkistaa, varsinkin kun on kaukana koto-Suomesta.

   Poista
 6. Hyvää mennyttä itsenäisyyspäivää. Olen viettänyt sen melkein kokonaan keittiössä ja tämä päivä on jatkanut samaa sarjaa. Kohta tosin lähdetään katsomaan kuopuksen jumppaesitykset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sita samaa! Meilla jouluteltiin ja pukkikin piipahti joten keittiössa meillakin hyörittiin, tosin kumman helpolla paastiin vaikka ruokaa olikin ihan liikaa pöydassa :)

   Poista
 7. Eipa auttanut paljon vinkki kun taas kerran "( Kuunneltavissa vain Suomessa )"!!!!!!!!!!
  Etta arsyttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ala muuta sano, laitoin viestia toimittajalle, eikö tama ohjelma olisi nimenomaan suunnattu ULKOsuomalaisille?

   Poista
  2. Tuskimpa auttaa....mutta hyva kun yritat!

   Poista
  3. Nyt pitaisi olla kuunneltavissa myös ulkomailla, tallainen viesti tuli toimittajalta!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Hyva nain, monia ulkosuomalaisia taatusti kiinnostava ohjelma.

   Poista
 9. Voi en vietä ollenkaan....katson joskus internetistä toisella silmällä linnan juhlia livenä mutta siinä kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillakaan Sofia oikein itsenaisyyspaivaa ole vietetty...tana vuonna jai linnanjuhlien vilkuilutkin valiin.

   Poista
 10. Olipa kiva Petra nähdä noin henkilökohtainen kuva kuusen koristelusta.
  Mä en katsonut linnanjuhlia, mutta kävin kyllä kurkkimassa lehdestä naisten pukuja.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkasit Leila, multa ja pukujen kurkkimisetkin valiin, tuntui kovin kaukaiselta koko touhu.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit