Lomalle Izmiriin?

Viime viikolla kiersin Kuşadasin keskustaa edestakaisin ja rytkyttelin minibussilla lähialueiden kohteita läpi. Meren päällä lepäsi tumma sadeverho ja sain muistutuksen rannikon napakoista mutta usein lyhyistä myrskyistä. Vesi oli vallannut bussiaseman edustan ja riepotellut kyltit, kahvilan tuolit ja varjot hujan hajan pitkin aseman pihamaata. Hetken päästä jo paistoi ja liikkeistään tulvavesiä lakaisevat kauppiaat siristelivät kirkkaassa paisteessa silmiään. Sellainen on Turkki, välillä paistaa ja toisinaan rajuilma riepottelee.

Loppuvuoden vapaa-ajan olen istunut puhelimessa, etsinyt vuokra-asuntoja Izmirin lähialueilta, sopinut ja selvitellyt yhtä ja toista, näperrellyt pala palalta nettisivuja ja miettinyt millaiselle lomalle itse lähtisin lähialueille. Sen tuotoksena on nyt avautunut Izmirin vuokrapalvelu -sivusto sekä sen facebook-sivu. Sivuston kautta saa esimakua alueesta ja sen rantakohteista, vuokrausosiossa on tietoa vuokraajalle ja tämän hetken vuokrakohteet Kuşadasissa, Çesmessä, Bodrumissa ja Izmirissä. Käy tutustumassa ja tykkäämässä. Izmirin vuokrapalvelu -sivulla on myös blogi, johon päivitän kevään aikana tietoa rantakohteista, tapahtumista ja kuinka tänne pääsee parhaiten.

Mistä sivut saivat alkunsa? Opasaikoina opin että on kahdenlaisia ihmisiä, Turkki-ihmisiä ja Ei Turkki-ihmisiä, toiset rakastivat soljumista basaarialueella ja kauppiaiden kanssa huulen heittoa, toiset inhosivat huutelua ja tinkimistä, toisille kaikki turkkilainen oli plussaa, ruoka, ihmiset, maisemat, mummot markkinoilla ja turkkilainen älämölö. Toisille sen kokeminen oli tuskaa, kaikki ärsytti, aamulla kiekuvat kukot, rukouskutsut, omituinen ruoka ja velmuilevat turkkilaiset.

Opasaikojen jälkeen olen seurannut omia tuttaviani, sukulaisiani ja ystäviäni lomalla Turkissa. Ihmiset nauttivat erilaisista lomakokemuksista, osa tykkää Alanyasta, toinen Istanbulista mutta olen takuuvarma että moni rakastuisi Izmiriin, Çesmeen, Bodrumiin, Foçaan tai Kuşadasiin. Egeanalueen tunnelmaan, turkkilaisten omiin lomaparatiiseihin. Itse rakastuin tänne muutettuani eikä paluuta ole. Kun on istunut Izmirin lahdenrannalla nauttien mezeistä, alueen yrttiruuista, rakısta, suoraselkäisten paikallisten juttutuokioista, kiireettömyydestä, piknikistä, historian havinasta, egean tunnelmasta, kirkkaista vesistä ei ole enää kiirettä mihinkään muualle.

 Tykkää Izmirin vuokrapalvelu -sivusta sillä kevään aikana on tulossa lisää vuokrakohteita, arvonta, vinkkejä kuinka matkustaa tänne ja tarkempaa tietoa alueen kohteista. Pysy kuulolla!


Kommentit

 1. Vautsi! Hienoa työtä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Hienoa!!! Onnea uusille sivuille ja paljon hommia sinulle!!

  Me olemme todella niita KYLLA Turkki-ihmisia. Maata on koluttu toistakymmenta kertaa. Nyt vaan on isanta saanut (toivottavasti valiaikaisen!) fiiliksen, etta meidanmaalaisille ei olisi niin suotuisaa nyt sinne matkustaa. Mina tulisin vaikka huomenna, ja tuollainen vuokrattu asuntokin olisi paljon kivempi kuin joku pakettimatkan iso all inclusive hotelli. Viimeisella matkallamme olimme Kusadasissa, ja kavimme paivaretkella Izmirissa. Kaupunki tuntui hyvin miellyttavalta rantoineen ja basaareineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ja toivotaan etta teidatkin nahdaan viela taalla lomalla. Tassa mietin juuri etta nainköhan israelilaisiin suhtauduttaisiin kansan puolelta kovinkaan vihamielisesti taalla? Oletko kuullut kenenkaan kokemuksia? Kuşadasi on kiva paikka, yllatyin positiivisesti etta kyseessa on kunnon kaupunki eika pelkka turistikohde, kiva paikka ja todella monipuolinen.

   Poista
 3. Vau, mitkä sivut!! Izmirhän on kyllä ihana, nuo Bodrumit ja muut on vielä kahlaamatta. Ehkä joskus, ehkä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Martta ja kaikki aikanaan, Bodrum ainakin :)

   Poista
 4. Vau, Onnea onnea ja menestystä työssäsi.

  Venla

  VastaaPoista
 5. Mahtava idea! Meillä netti katkoo sen verran, etten ole vielä päässyt sivuja kunnolla tutkimaan, enkä ole ehtinyt miehelle mainostaa, mutta matka sinne teidän kulmille kiehtoisi kyllä kovasti...

  VastaaPoista
 6. Varmasti hyvä idea, mutta tällähetkellä en itse lähtisi Turkkiin lomalle. Siellä on edelleen "turvallisia" paikkoja, muuta kauanko? Aika levottomalta näyttää tulevaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Turkin matkailu ei viime aikaisten tapahtumien vuoksi ole mitenkaan nosteessa mutta toisaalta terrorismin uhka on nykyisin niin laaja etta turvalliset paikat alkavat olla vahissa. Levottomalta nayttaa yleisesti tulevaisuus niin taalla kuin koko Euroopassa, ikava kylla. Toisaalta toivoisin ettei matkailu, ihmisten liikkuminen ja sosialisoiminen loppuisi silla siihenhan terrorismi pitkalti pyrkii.

   Poista
 7. Hienoa työtä Petra, olet ihan omalla alallasi! Onnea ja menestystä matkaan! Jaoin linkkisi blogisivullani facebookissa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leila ja onneakin tassa kylla tarvitaan :)

   Poista
 8. Onnittelut Petra, ja olen edelleen sitä mieltä, että sinusta kyllä pitää tehdä Suomen kunniakonsuli Izmiriin! Menestystä vuokraustoiminnalle, olisi kiva nähdä enemmän suomalaisia Kusadasissakin:) Todella hienot sivut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Tuija :) Toivotaan etta saadaan suomalaisia Kuşadasiin ja naille kulmille!

   Poista
 9. Kiitos uusista sivuista!!!
  Meillä suunnitteilla ensi kesälle matka Bodrumiin, joten voin kohta olla yhteyksissä.....
  Seuraan sivujasi todella mielenkiinnolla
  -Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Ulla, laita viestia, Bodrumissa on vuokralle tosi kivoja ja edullisia asuntoja!

   Poista
 10. Mahtavaa! Hieno homma :) Onnea uusiin haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu ja onnea tarvitaan tassa maassa, aina :)

   Poista
 11. Ei ole valitettavasti Turkin lomat suunnitelmissa. Terrorismia en pelkää, mutta para yok zaman yok. Haen parasta aikaa yhtä vakipaikkaa. Saa pitää peukkuja…..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukut ja varpaatkin on pystyssa, toivotaan parasta! Ja sitten kun on suunnitelmissa niin jos vaan naille kulmille eksytte niin tavataan. Mukavaa perjantaita!

   Poista
 12. Tykätty on! Mahtava juttu. Haluaisin kovasti tulla kylään... Pitää ryhtyä suunnittelemaan! Nämä terrori-iskut ovat kyllä hirvittävän valitettavia Turkin turismille, se on tosi harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! Taalla on ollut terroria jo vuodesta -84, paikalliset ovat turtuneet siihen mutta kylla tama viime aikainen toiminta mita on nyt nahty taalla, siella ja Indonesiassa on pelottavaa :(

   Poista
 13. Tsemppiä tulevaan! :) Olen itseasiassa miettinytkin, että siellä seuduilla (tai täällä) ei ole yhtä paljon vuokrauspalveluita suomalaisille, kuin esimerkiksi Alanyassa. Kuşadası ja Izmir kiinnostaa, mies on Bodrumia kehunut, kun on asunut siellä pari vuotta, tuttujakin löytyy joka kolkasta. Pakko päästä kiertelemään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miitu, toivoisin kylla etta suomalaiset löytaisivat tanne egeanalueelle enemmin, taalla on niin paljon nahtavaa historian puitteissa ja uskomattoman kauniita luonnonystavan kohteita. Bodrum on minustakin aivan ihana, naista vahan isommista turistikohteista ihan ykkönen.

   Poista
 14. Huippu juttu! Onnea ja tsemppiä tulevaan täältäkin! :)

  VastaaPoista
 15. Onnea uudelle yritykselle. Hieno homma!

  VastaaPoista
 16. Ihan huippua ja mahtava sivusto! Olispa vaan tämä lomakohde vähän lähempänä...

  VastaaPoista
 17. Mielettömän hyvä idea! Tykkään tällaisista naisten yrityksistä, jotka ovat kovin tekijänsä näköisiä. Pistän korvan taakse; olen nimittäin ihastunut Izmiriin blogisi kautta ja havainnut, että loma-asunnon vuokraaminen tulee meidän porukalla usein paljon edullisemmaksi kuin hotellimajoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, tervetuloa tanne, jos tykkaat Istanbulista niin voisin kuvitella etta pidat myös sen miniversiosta Izmirista :)

   Poista
 18. http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/15/ulkolinja-izmirin-ihmisbasaari

  Mitä mieltä olet tästä?
  Olisi hienoa saada ihan oma postaus aiheesta.
  Kiitos mielenkiintoisesta blogista!

  T: Anni Anonyymi lukijasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anni, olen katsonut taman dokkarin ja lukenut myös aiheeseen liittyvat jutut. Tilanne on tosi surkea, niin se on ollut jo viiden vuoden ajan kun pakolaistulva on kasvanut Turkissa hallitsemattomaksi. En itse oikeastaan nae tata ongelmaa paivittain silla se on keskittynyt tietylle alueelle kaupungissa, aion kylla kayda siella taas lahiaikoina joten jonkunlaista kuvapostausta on ainakin tulossa.

   Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 19. Onpa hyvä idea. Ollaan käyty useamman kerran Kusadasissa!lomilla, ja se on kyllä lempikohteeni Turkissa. Turkissa on lomailtu yli 20 vuotta ja lapset oli pienenä aina mukana. Nyt he ovat jo aikuisia, ja pienen tauon jälkeen taas lomaillaan yhdessä eri kokoonpanoilla. Turkki on säilynyt lomakohteena ja sinne täytyy päästä kerran vuodessa. Viime syksynä oltiin Antalyassa ja nyt on vuorossa Kusadasi syyskuussa. Koska eläkeikä lähenee, olen ajatellut että joskus kyllä vuokrataan huoneisto pidemmäksi aikaa. Loistavaa että saa suomenkielistä palvelua ja tietoa. Varmasti tulevaisuudessa tullaan olemaan sinun asiakkaitasi. Me ei kyllä osata pelätä matkustaa Turkkiin, niin kauan matkustetaan kun kyetään. Turkki on niin ihana maa.
  Terveisiä ja onnea ja menestystä!
  Malla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Malla ja olipa kiva kuulla etta tallainen vuokraustoiminta kiinnostaa, monella on selvasti kiinnostusta lahtea lomalle hieman tuntemattomille seuduille Turkissa. Tervetuloa tanne ja autan mielellani teita kun sen aika sitten on. Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit