Onni on arki Turkissa

Onni löytyy arjen rattaista ja yksinkertaisista asioista. Kun on elänyt vuosikausia epäsäännöllistä elämää ja pitänyt kotinaan matkalaukkua, osaa arvostaa omaa uunia ja pakollista koiranpissatusta aamu 06 sateessakin. Omat onnenaakkoset ovat siis vahvasti kiinni maanantain arjen alun energiassa ja perjantain viikonlopun rentoumisen lupauksissa. Onni on arki ja tämä arki juuri nyt.


Marjatta heitti minua haasteella kirjaelämys-blogistaan. Kirjoita onnellisuudesta. Mitä on onni omassa arjessa? Vietän päiväni tällä hetkellä eri-ikäisten naisten kurssiporukassa. Kuunnellessani itseäni noin puolet nuorempia, tulen iloiseksi nuoruuden energiasta ja samalla myös siitä että saan olla puolet vanhempi. Muistan hyvin tyttöjä kuunnellessa millaista on olla 20v. ja aikuisen elämän alussa, epävarmana mutta sata lasissa. Kohta 40v. eväänä on omenalohkoja lootassa ja myöhäinen ilta on nukkumaan klo 00. Tytöille riittää suklaapatukka ja nukkumaan klo 04. Tulen onnelliseksi porukassa, jossa 18-57 ikäjakauma tuo tarinoita jaettavaksi.


On kivaa olla äiti! Varsinkin Turkissa! Saan ajaa pyörällä melkein varpaiden yli jalkakäytävällä, koska minulla on lapsi kyydissä. Saan lähteä ajoissa kotiin baarista, kurssilta ja yhtiökokouksesta sillä olen äiti. Kuppilassa saan juosta jonon ohi tiskille huudellen kahta poğaçaa tuonne koululle, lapselle evästä. Rahatkin voi unohtua kotia kun on äiti. Oikeasti olen vain hajamielinen mutta äitiys on onni. Onni asuu talossa, jossa joku nostaa peiton kulmaa aamulla 05 ja ryömii äidin kainaloon.


Onni on koira, joka herättää kaikki puolituntia ennen kellonsoittoa, sateella ja paisteella. Silloin ei heti onnea aina muista mutta ulos astuessa kaikki selkeytyy. Tästä onnellisesta hetkestä on viime aikoina tosin nauttinut mies arkisin. Onni on koira, joka rakastaa perhettään niin että syö kirjan kerrallaan hyllystä jos joutuu jäämään yksin. Parhaimpiin onnen hetkiin lukeutuvat lenkit Izmirin lahdella koiruuden kanssa, tuijottelu heräävälle lahdelle on yhteinen huvi, toinen seuraa lokkeja ja toinen ihailee vuoria. 33 kg karvaista rakkautta neljällä jalalla ja vetoavalla katseella. Anna nakkeja. Rapsuta 24/7. Mennäänkö taas kattomaan tyttökoiria koirapuistoon?


Onnenkantamoisella tulin Turkkiin, maahan, joka oli mielestäni vuonna -89 lomamatkalla maailman kamalin kolo. Onneksi palasin sillä Turkki on yksi onneni lähteistä. Kummallinen maa, joka on opettanut rakastamaan ruokaa ja huomioimaan joka hetkessä kanssaihmisiä. Onni on asua maassa, jossa muistaa taatusti joka ilta ennen nukahtamista olla onnellinen katosta, jääkaapista, sähköstä, ruuasta, omasta perheestä ja lukutaidosta. Juoksevasta vedestä ja mahdollisuudesta elää hyvää elämää. Onni on tuuria, se on pienestä kiinni kuten syntymämaasta ja Turkissa syntymäkaupungista. Jokainen päivä ohitan niitä, jolla ei onnea ole ollut.


Onni on tietää kuuluvansa tähän paikkaan. Että joku huhuilee teelle koulun vastapäiseen kuppilaan aamuisin, jakaa juorun ja ottaa talteen pöydälle unohtuneen puhelimen. Naapuri, joka tuo illalla ruskeaa mömmöä lautasella, joka osoittautuu ihanaksi sokeripommiksi. Lihakauppias, joka tietää etten halua yli 300g jauhelihaa jos pyydän 300g. Koiraporukan kaverit, tarhakaverit ja omat kaverit. Omat kaverit on onneista suurimpia. Niiden kanssa ei tule jutusta loppua eikä malta odottaa seuraavia treffejä. Ei täällä eikä Suomessa.


Onnea on sielunkumppani, joka on kiltti turkkilainen mies. Niin se on vesimies, sanoi horoskooppeihin uskova ystäväni. Tarvitsee omaa tilaa ja on vähän erikoinen, ideoi kaikenlaista. Joo, se on mun mies, vastasin. Onni on mies, joka rakastaa möyhiä pihaa ja jonka lempipaikka on sunnuntaisin kukkapuutarha. Kuule, nyt otat vaan mukaan 40 liiraa, enempää et tuhlaa tänään kukkiin. Näin olen komentanut viimeiset 4 sunnuntaita. Se on kevät taas ja pihahulluuden paras aika.

Onni on kaupunkipyöräily. Oma äiti ja iskä, joiden kanssa saadaan olla iso osa kesää yhdessä. Tuleva Suomen loma. Tuleva talon ulkoremontti, sitten kunhan se joskus tulee. Alkanut portulakka aika ja ekat mansikat! Ekat piknikit tulevana viikonloppuna. Selätetty kurkkukipu. Kevät kevät kevät. Anoppiakin on jo ikävä. Parasta on tietoisuus siitä että arki on kivaa, kaikkine päivineen maanantaista sunnuntaihin. Että jokaiseen aamuun on kiva polkaista ja tilanteisiin upota.


Mitä on onnellisuus haaste jatkaa matkaa Katalle Sudaniin, Heidille Thaimaahan ja Sarille Kiinaan

Onnellista viikkoa kaikille lukijoille!

Kommentit

 1. Petra, olipas mukava lukea onnesta perheesi arjessa.
  Izmirissä on värikkäämpää kuin Suomessa - ja voi miten lämmintäkin teillä jo on!

  Pitääpäs käydä lukemassa noiden kolmen haastamasikin kirjoitukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan itsellesi haasteesta, joka innoitti tata onnea miettimaan :)

   Poista
 2. Onnelliselta tuntui tännekin asti. Ja onni on tulla käymään siellä (Istanbulissa tosin) kesäkuussa. Emme malta odottaa:D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun paasette vanhoille kotikulmille ja ystavia tapaamaan, voin kuvitella etta sita odotetaan jo malttamattomasti.

   Poista
 3. Onni tosiaan yleensä löytyy arjen pienistä asioista yhdessä rakkaiden kanssa. Onnellinen teksti.

  VastaaPoista
 4. Tästä tuli hyvä mieli. Ja haasteesta myös, kiitos! Onnea lähden mielelläni miettimään.

  Naurattaa tuo teidän koira. Meidän koirista yksi syö puolestaan rakkaudesta ja ikävästä sohvatyynyjä... Kirjat ovat toistaiseksi saaneet jäädä rauhaan, ja lasten lelut myös siitä asti kun lapset ymmärsivät ne leikin jälkeen noukkia pois koiran ulottuvilta. Ennen helposti suutahdin kun koira teki tuhojaan mutta jotenkin ajan kanssa on tullut niin selväksi, että tuollainen se nyt vain on, ja tosiaan rakkaudestahan tuhot kumpuavat. Ja ihana tyyppi kuitenkin. Yhdessä miehen kanssa tätä nykyä vain hymähtelemme sohvalle josta alkavat tyynyt koiran tuhojen jäljiltä olla vähissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei mekaan enaa kauheasti valiteta vaikka valkoiset sohvakalustot on kokeneet koiristamme kovia, tyynyja, kenkia, cd-levyja, leffoja, leluja jne. on pureskeltu, samoin lattialistoja. Koiraperheen koti on yleensa koiraperheen kodin naköinen ;)

   Poista
 5. Ihana teksti! Onni välittyi kivasti ruudun tälle puolen. Kippis onnelle ja keväälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos valittyi, tama kevat on niin ihanaa aikaa!

   Poista
 6. Ihana kirjoitus. Palaan haasteeseen myöhemmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulen sitten kurkkimaan mita onnea löytyy Kiinasta :)

   Poista
 7. Kiitoksia haasteesta, Thaimaanrannan maalarit kuittaa ja kumartaa! Yritän vastailla haasteeseen mahdollisimman pian.
  Sun kirjoitus onnesta on aivan huikea ja olikin oikeastaan hyvä lukea se, niin hahmottuu taas itsellekin mikä elämässä on sitä tärkeintä. Ja nehän on juuri noita yksinkertaisia pieniä asioita, jotka helposti jää noteeraamatta juurikin tässä arjen keskellä. Aivan ihana teksti, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne arjen pienet asiat tuppaa valilla unohtumaan kiireen keskella mutta niista se onni muodostuu.

   Poista
 8. En osaa sanoa tähän muuta kuin että ♥ ja ♥. :-)

  VastaaPoista
 9. Kauniisti kirjoitettu ja ihana haaste. Tekisi mieleni napata se, vaikken haastetuksi ole tullutkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan voinut olla osallistumasta. http://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/04/13/olen-onnellinen/

   Poista
  2. Ihan mahtavaa etta otit haasteen omaankin blogiisi!

   Poista
 10. Mulle on onni kun olen löytänyt tän sun blogin. Siitä tulee aina niin hyvälle tuulelle ja luulenpa etten ole ainoa.
  Oli taas kiva tää sun valitsema aiha : Onni .
  Monta erilaista merkitystä erilaisille ihmisille erilaisissa elämäntilanteissa. Mutta aina yhtä kaunis sana ja sen merkitys. Onni.
  Vaikka elämät ovat erilaisia niin tämä asia on kaikilla tavoiteltavissa koska se on jokaiselle omannäköinen.
  Kaunis kirjoitus. Kiitos.

  VastaaPoista
 11. Taman hienon kirjoituksen jalkeen on hyva kayda nukkumaan. Uskon,etta heraan uusin silmin uuteen unenpopperoiseen aamuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tasta tuli hyva mieli ja toivottavasti hyvat unet.

   Poista
 12. No niin Petra, en tiedä huomasitko jo, mutta kävin vastaamassa haasteeseesi. Olipa hyvä taas pohtia onnea, kiitos! http://thaimaanrannanmaalarit.blogspot.com/2016/04/se-onnea-on.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit