Yksitoista kysymystä

 Sain Mineltä Tuhat ja yksi tarinaa matkan varrelta blogista ihka ensimmäisen haasteen, kiitos siitä! Tässä kysymykset vastauksineen ja laitetaan haaste eteenpäin.


1. Jos sinun olisi mahdollista yhdistää asuinmaasi ja Suomen parhaat puolet, mihin ne liittyisivät (vuodenaikoihin, ruokaan, asumiseen, kulttuuriin, ihmiisin tms.)?
 Ajattelin ensin että yhdistäisin suomalaisen rationaalisuuden turkkilaiseen rentouteen ja elä hetkessä asenteeseen, tarkemmin mietittyäni joku oleellinen mikä minua viehättää Turkissa saattaisi silloin romuttua. Yhdistäisin siis Suomen selkeämmät vuodenajat ja paikallisten  ihmisten toisten huomioimisen taidon. Jos alkaa liikoja toivomaan saattaa toive toteutua ja siinähän voi käydä hullusti.
2. Jos pystyisit ratkaisemaan yhden asuinmaasi ongelmakohdan, minkä valitsisit ja miksi?
Koulutus, toivoisin että niistä rahoista jotka Turkki käyttää armeijan ylläpitoon lohkaistaisiin leijonaosuus koulutuksen kehittämiselle, niin että se olisi kaikkien ulottuvilla yhtälaisena säätyyn, sukuun, sukupuoleen ja asuinpaikkaan katsomatta.

3. Teitkö lupauksia vuodelle 2013?
Jos jotain olen oppinut Turkissa niin sen että suunnitelmia on turha tehdä, kun ympärillä on liikaa liikkuvia osia, on niillä lupauksillakin tapana unohtua ja heittää häränpyllyä.
4. Mikä on bravuurisi keittiössä?
 Rakastan ruokaa ja bravuureja tulee ja menee, ennen lasta meillä oli tapana kokata enemminkin yhdessä miehen kanssa, nykyisin ruokamme ovat enemmin arkikamaa, tosin kyllä me vieläkin kokkailemma antaumuksella aina kun ehdimme. Mies tekee meillä suurimman osan kalaruuista ja jotkut turkkilaiset erikoisuutensa, omia bravuureita on varmaan pinaatti-sienilasagne, erilaiset suolaiset piiraat, vieraille kokkaan usein aasialaisia ruokia, joita rakastan syvästi.
5. Miten rentoudut?
Hyvän kirjan parissa, kuntosalilla kun pää tyhjenee liikunnan huumassa, ystävien ja miehen kanssa rupatellessa hyvän ruuan ja punaviinin kera, tyttären ja koiran kanssa reippaalla lenkillä, haaveilemalla matkoista sinne missä en ole käynyt ja missä olen käynyt.

6. Mikä on sinusta mukavin asu?
Raskausaikana en juuri ostanut äitiysvaatteita sillä kiloja ei tullut hurjia määriä, trikoot ja tunikat sekä mekot sopivat loppuun asti kun kuminauhat antoivat vähän periksi. Jotenkin tuo trikoo-tunika tyyli on jäänyt, se on niin helppo kotona nuhjatessa tytön kanssa ympäri lattioita, viileällä kelillä voi kiskaista ulkoiluhousut päälle kun lähtee ulos. Vaatekaapissa roikkuu paljon työvaatteita, milloinhan niille on käyttöä?


7. Mikä kirja jäi mieleesi viime vuodelta?
Jari Tervon Layla ja Ildefonso Falconesin Fatiman käsi tulevat ekana mieleen, taisivat olla molemmat jo aiemmin ilmestyneitä mutta minulle ne ehtivät vasta viime vuonna. Eka jäi mieleen kurdi-aiheen takia ja toinen loistavan historian kuvauksen vuoksi. Tykkäsin molemmista ja ne jäivät pyörimään mieleen pitkäksi aikaa. Mieleen jäi sattuneesta syystä myös moni lastenkirja.


8. Onko sinulla kesälomasuunnitelmia ensi kesälle? Jos on, minne aiot matkustaa?
Meillä on kolme vaihtoehtoa mutta mitään ei ole päätetty, Suomeen, Espanjaan tai Turkin länsirannikolle. Jokaisella paikalla on puolensa, rahatilanteen ja lopullisen miehen loma-ajankohdan mukaan tehdään päätös kevään aikana. Minulle riittää kunhan ollaan yhdessä ja saa rentoutua rauhassa, muusta viis.
9. Mikä on ollut elämäsi suurin saavutus?
Se että olen löytänyt paikkani ja saanut lapsen maailman hienoimman ihmisen kanssa. Pienempiä saavutuksia sen rinnalla on että olen saanut matkustaa paljon, tavata erilaisia ihmisiä ja oppinut pärjäämään itsekseni tiukoissakin tilanteissa.

10. Entä pettymys?
En koe että vastaan olisi tullut suuria pettymyksiä, kuka niitä pieniä edes muistaa. Tässä vaiheessa elämää tosin huomaa sen rajallisuuden ja miettii olisiko pitänytkin opiskella sitä tai tätä, ehtiikö vielä toteuttaa kaikki unelmat, sitten tulee järkiinsä ja tajuaa erilaisilla valinnoilla tuskin päässeensä tähän missä on hyvä olla nyt.
11. Millainen on tavallinen arkipäiväsi?
Tavallisena päivänä herään puoli kahdeksalta kun tyttö huutelee huoneestaan äitiä, laitan piirretyt pyörimään ja teen aamupalaa, jos mies ei ole mennyt aamuvuoroon hän herää tytön seuraksi ja pukee tämän. Syömme ja sen jälkeen suuntaan salille, sinne on viiden minuutin kävelymatka, kuntoilen noin puolitoista tuntia ja sinä aikana tyttö on mahdollisesti juuri nukahtanut. Mies suuntaa vuorostaan salille ja minä surffaan, luen tai suhrailen omiani. Kun tytär herää on lounaan vuoro, pakkasesta löytyy usein jotain ellei ole eilistä pöperöä jäljellä. Lounaan jälkeen suuntaamme kauppaan ja puistoon tai keskustaan, saatamme käydä kahvilla tai hoitamassa asioita. Tytär syö välipalaksi jotakin ulkona tai kotiin ehdittyämme, ilta kuluu ruokaa tehdessä, uutisia ja tytön ohjelmia katsellessa, skypetellessä sukulaisten ja ystävien kanssa ja iltapesutouhuissa, joskus pyykätään tai sitten vaan leikitään ja pelleillään. Neiti rauhoittuu ysin maissa unille, jos mies on kotona siirrämme joskus syömisen siihen että saamme herkutella rauhassa ihan kaksin. Illalla keitetään teet, katsellaan telkkaria ja luetaan kirjoja tai lehtiä. Olen aamuvirkku joten nukkumassa on oltava yhdeltätoista. Unta en saa ellen lue, sängyn vieressä on aina muutama kirja ja lehti, monta tarinaa menossa samaan aikaan. Tavallista arkipäivää leimaa se että sata asiaa jäi hoitamatta.

Haastan seuraavat blogit:

From Karoliina, With love
Blue Abaya
Nollavaimon paluu
Benvenuti Al Sud
Elämää vihreällä saarella
Ikuisen auringon maasta
Edustusrouvan päiväkirja
Villiä vilskettä ja hitunen ajatuksia

Seuraavilla kysymyksillä:

1. Mistä haaveilet tällä hetkellä?
2. Millainen oli vuosi 2012?
3. Oletko aamu- vai iltaihminen?
4. Minne haluaisit matkustaa nyt?
5. Minkä asian tekisit toisin menneisyydessäsi jos voisit?
6. Lempiruoka ja kuka sen valmistaa?
7. Miten haluaisit viettää eläkepäivät?
8. Elämäsi eläin?
9. Sielunmaisemasi?
10. Tärkein esine kotonasi?
11. Syötkö elääksesi vai elätkö syödäksesi?

Kommentit

 1. Kivoja vastauksia!

  Kuinka kauan olet muuten ollut Turkissa? Olet sen varmaan jossain jo maininnutkin, mutta en muista. Oletettavasti tosi pitkään, kun olet niin hyvin sinne kotiutunut ja tunnet maan ja sen tavat niin hyvin. :-)

  VastaaPoista
 2. Huomenta!

  En tiennytkään että sulla on blogi :). Pitääkin lisätä tämä tonne omaan lukulistaan.

  Täytyy paremmalla ajalla lukea alusta asti sun postaukset :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia vastauksia ja hyviä kysymyksiä! Jään miettimään molempia :)

  VastaaPoista
 4. Hippu: Tulin töihin rannikolle 2002, aluksi olin vain kesakaudet ja 2007 jalkeen jain tanne kokonaan, toisinaan tuntuu kuin taalla olisi ollut aina.

  Daniela: Kiva kun löysit tanne, en ehtinyt enaa illalla laittaa sulle viestia kommenttiboksiin etta haastoin sinutkin!

  Kata: Mulla oli tarkotus viela vinkata haasteesta kommenttiboksiisi mutta kuten huomaat oli nukkumaanmenoaikani ruhtinaalisesti ylitetty ja uni vei voiton :)

  VastaaPoista
 5. Kivat vastaukset Petra:). Ja me on sitten ehditty elää täällä vuosi sua kauemmin. Muutimme Turkkiin helmikuun 6. 2001. Eli kohta on vuosipäivä! Ja mulla on toi Tervon Leyla odottamassa. Toin Suomesta kasan kirjoja ja se on yksi niistä.

  VastaaPoista
 6. Kivasti vastattu! Sain samat kysymykset haasteena,pitääkin miettiä mitä vastata.

  VastaaPoista
 7. Kiitos haasteesta. Vastattu on. Nimimerkillä toinen iltauninen.

  VastaaPoista
 8. Mine: Kiitos haasteesta, oli kiva vastailla, minussa on lomakkeiden tayttelijan ja kysymyksiin vastailijan vikaa.

  Nollis ja Heli: Kivoja vastailitte!

  Yaelian: Haaste siis kiertaa, jaan odottelemaan vastauksiasi.

  Vihreatniityt: Kiva kun otit vastaan, johan tassa onkin suunnattava jo punkan puolelle.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit