Vieraat saapukoon ja hauskaa wappua!


Ankarassa on ihana vappuilma, aurinko paistaa ja lämmintä on +27. Iltapäivällä odotamme ystäviämme Suomesta saapuviksi, jos vain ovat ehtineet jatkoyhteydelle lentomyöhästelyjen takia. Munkit jäävät tänä vappuna tekemättä, vaikka ne mieheni suurinta herkkua ovatkin. Vieraille tarjotaan jauhelihabörekiä, perunasalaattia ja kısıriä eli bulgursalaattia, mezeitä on tarjolla munakoisosalaatti ja yoğurtlu semizotu eli portulakkaa jogurtissa.


Kävimme tytön kanssa ensin yufkacin luona eli kaupassa, jossa tehdään filotaikinan tyylistä ohutta yufkaa, viisi yufkaa eli lähes kilo levyjä ja çiçek ekmek eli kukkaleipä maksoi viisi liiraa eli noin 2 €.



Tässä valmistuu börek, eli yufkalevyjä pinotaan päällekkäin ja keskimmäiseen väliin tulee haluttu täyte, jokainen väli voidellaan hyvin voi-jogurtti-kanamuna seoksella.


Lopuksi kaikki kerrokset nostetaan yksitellen käännellen päällekkäin, jolloin paketti saadaan kauniisti kasaan, kaikki välit jälleen voidellaan huolellisesti. Meillä piirakka on vielä vetäytymässä jääkaapissa, jotta siitä tulee rapea. Kohta se pääsee noin 40 minuutiksi uuniin paistumaan.


Bulgursalaatti ja perunasalaatti ovat jo valmiit mutta jälkiruoka on vielä kysymysmerkki, vapun kunniaksi ainakin kilistellään valkoviinispritellä  ja tarinaa varmasti riittää pihapöydän ääressä. Tänä kesänä emme mene Suomeen mutta onneksi pala Suomea saapuu nyt vapun kunniaksi meille!


                                                 Hauskaa wappua kaikille lukijoille!

Kommentit

 1. miksi ette herkuttele munkeilla? :)

  VastaaPoista
 2. Hauskaa Wappua Suomi-vieraiden kanssa ja kas,teilläkin kovin lämmintä:D

  VastaaPoista
 3. Hauskaa vappua sinne lämpimään! Täällä taas totutellaan arkeen ja kylmään ihanan Istanbulin jälkeen..

  VastaaPoista
 4. Hauskaa vappua hyvässä seurassa!

  VastaaPoista
 5. Voi mikä sattuma, mä tänään kaupasta just kısır-ainekset keräsin! Hauskaa vappua ja terkut perheelle H&M myöskin!

  VastaaPoista
 6. Hauskaa vappua ja oleilua Suomi-vieraiden kanssa.

  Tuo börek näyttää kyllä ihan mun tyyliseltä herkulta. :-)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista ja hauskaa vappua itse kullekin tahoilleen!!!!!!

  VastaaPoista
 8. Ooh mitä herkkuja! Hauskaa vappua (vielä vähän myöhässä, mutta ehtinee...) ja käypä noutamassa blogistani jotain mukaasi... ;)

  VastaaPoista
 9. Herkulta näyttää! Iloista vappua! :)

  VastaaPoista
 10. Kivaa Vappupaivan iltaa sinne Ankaraan. Suomenvieraat ovat aina ihana tuulahdus arkeen.
  Mina teen tuota börekkia usein, mutta aika harvoin jauhelihalla. Laitan fetajuustoa. Semizotu jugurtissa on aivan ihanaa. Ja nyt kuumien tultua tuleekin enemman tehtya kaikkea jugurttipohjasta.

  VastaaPoista
 11. Oih, nyt mä tulen Petra sun luo syömään, kakki nuo salaatit ovat mun Turkin herkkuja! Ja tuo jauhelihajuttu on myös niin hyvää ja varmaan sun tekemänä parempaa kuin 5 tähden rantahotelleissa!!!

  VastaaPoista
 12. Ihania kommentteja, kiitos teille! Terhi, menenkin heti kurkkaamaan blogiisi, Sateenkaari, mina teen yleensa fetajuusto-pinaattibörekia, se on omaa suosikkiani, Sofia, tervetuloa, kylla minustakin kotiruoka usein hotellien notkuvat pöydat voittaa! Ihanaa kevatta kaikille!!!!

  VastaaPoista
 13. <3 hyviä vappuja jälkikäteen! Ihania herkkuja teillä! Nauttikaa Suomivieraista:) Ja tää on kyllä niin kiva blogi!

  VastaaPoista
 14. Kiitos sinakin ihana, nautimme taalla niin kovin ihanista vieraista etta bloggaustahti on hieman hidastunut!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit