The Vesilasku

Ehdin juuri kehuskella Helenan blogiin kuinka muutto on sujunut melko mutkattomasti ja ilman suurempia byrokratian kiekuroita. Suurin osa palveluista on saapunut ajallaan ja tähän asti oli selvitty turkkilaisittain vain muutamilla hikisillä virastoreissuilla. Ei hurjia jonoja, ei puuttuvia papereita.Olin hakenut aamun toisen teekupin eteeni, avasin tietokoneeni ja aioin pyhittää  aamupäivän työhommalle, mies istui teekuppi kourassaan seuraten uutisia ja odotteli maalareita. Oli tarkoitus siivota myöhemmin, sillä tyttö oli lähtenyt ukin ja mummin mukana ostariin. Alex pötkötteli pihalla. Hyvin organisoidun aamun pilasi soitto vesilaitokselta, päivää nimiinne vaihdettu vesimittari ei täsmää sillä se näyttää olevan toisella kadulla, tulisitteko ystävällisesti setvimään asiaa pyyteli eläkettä taatusti kuumeisesti odotteleva Mevlana rouva. Mies keräsi kuuliaisesti mukaansa pinon papereita ja lähti matkaan.

Olimme maksaneet vesimittarin siirtomaksun omiin nimiin mutta maksu olikin maksettu toisella kadulla sijaitsevan asunnon muuttajalle. Mies hikoili vesilaitoksella ja soitteli kotiin. Itse juoksentelin talonmiehen ulalla olevan pojan kanssa pihamaan varaston vesimittareita ihmetellen, tuijottelimme ruosteisia numeroita ja toisiamme emmekä ottaneet tolkkua edes siitä, mikä mittari kuuluu kenellekin. Mies ajeli taksilla vesilaitoksen ja kodin väliä etsien vanhoja laskuja ja tositteita.


Vesilaitoksen rekisteristä ei tuntunut löytyvän asuntoomme kuuluvaa mittaria vaan mittarimme sijaitsi kolmen kadun päässä kun taas talonmiehemme näytti löytyvän oman mittarimme ja osoitteen takaa. Kiersin puolityhjän lomailevan talomme asuntoja ja sain toisella yrityksellä herätettyä nro vitosen Saadet sedän. Saadet raapi päätään hihattomassa paidassaan, kalsareissaan ja polvisukissaan, pyytelin anteeksi kun hekotteleva setä taas pyyteli anteeksi pukeutumistaan. Lopulta Saadet löysi vanhan laskun, josta tarkistelimme osoitetta ja vesimittarin asiakasnumeroita.


Neljännellä reissulla vesilaitokselle asiaan saatiin jo järkeä. Vesilaitoksen johtaja ja virkailijat pudistelivat päätään ja pahoittelivat touhua. Vesilaitoksella oli päivän aikana korotettu ääntä ja oltu pinna suhteellisen kireällä. Mies oli kertonut mielipiteensä eläkettä odottelevan Mevlana rouvan kahvinjuonnin ja juoruilun vaikutuksesta osoitteiden sekaannuksiin ja yleensäkin koko valtion touhuun. Mevlana jatkanee kuitenkin turkkilaisen kahvin juomista ja tarinointiaan, toisinaan töitä tehden siinä sivussa. Muutaman kadun päässä asuvan Necat herran mittarin aukaisu maksu palautunee tilillemme maanantaina ja talonmies joutuu seuraavaksi hikoilemaan vesilaitokselle selvitellessään omaa vesimittariaan ja osoitettaan. Vesimittarien sekamelskastakin löytyi oma mittarimme, laskuja odotellessa. Normipäivä mutta tavallista hikisempi +40 asteen lämpötiloissa. Onneksi vettä tulee hanasta.

Kommentit

 1. Huoh. Kuulostaa säädöltä, ihmeelliseltä sellaiselta. Vesimittarit on kyllä jotenkin epäloogisesti myös minun kotitalossa. En Suomeen lähtiessä meinannut millään keksiä, mistä vivusta vääntämällä vesi katkeaa minun asunnosta, mutta ei taas naapurin rouvan iftarin teko keskeytyisi. Mutta teillä lieni isompikin ongelma kyseessä, kun ei vesilaitoskaan tiedä mikä on kenen mittari tahi lasku :)
  Tsemppiä loppusäätöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepa se olisikin jos naapurin iftar olisi keskeytynyt :D Valilla kaikki menee kuin tanssi ja sita saa ihmetella kuinka miljoonien paperien pyöritysten virastoissa homma toimii mutta sitten tulee eteen taas saatöpaiva, jolloin tuntuu etta asia ei selvine sitten millaan. Huh.

   Poista
 2. Sua ei Petra vissiin naurattanut tilanteessa, mutta mua nauratti kun luin, kirjoitit hauskasti😊 Niin tuttua juttua taas..Mun vesimittarissa vielä edellisen asukkaan nimi, en ole kerinnyt vaihtamaan. .aikaa kulunut 10 - vuotta. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei naurattanut ei.....mutta myöhemmin kylla nauratti ja teki mieli huurteista :) Taallakin on suurimmalla osalla mittarit vanhojen asukkaiden nimissa, nykyisin siita saattaa tosin tulla ongelmia ja sakkoja joten moni vaihtaa niita ja kun kyseessa on vanha asuinalue, niin homma tuntuu menevan vaan entista sekaisemmaksi....

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit