Kirppusirkus

Viime viikolla villi luonto pihallamme koetteli hermojani. Kotia saapuessani pihalla hääri kaupungin tuholaistorjuntapalvelu, suihkis sinne ja suihkis kukkaruukkuihin. Mies oli ihmetellyt koiramme kutinaa muttei ihmetellyt enempää kun pihalla kirput hyppivät pitkin jalkoja. Kirppujen karisteluoperaatio, sukat ja kengät pihalle ja soitto kaupungille. Onneksi kaupungin tuholaistorjunta on nopea. Kirppujen alkuperää ei tarvinnut kauan arvuutella.


Vähän aikaa sitten huomasin katumme toisessa päässä talon portissa lapun, joka meni jotenkin näin: Jos ajattelet yhtään asukkaita, älä laita talomme pihalle tai edustalle ruokaa kissoille, vain kuivamuonaa. Olemme juuri selvinneet kirppuongelmasta, kiitos. Pihallemme poikinut kissa todettiin kirppuongelman laukaisijaksi. Alueemme valtaisa kissapopulaatio kaduilla pitää kirppuongelman akuuttina, niin kauan kun kirput pysyvät ulkona, ollaan kuivilla mutta kun ne leviävät sisätiloihin, ollaan pulassa. Niin kävi meille muutama vuosi sitten.


Istuimme iltaa edellisessä kodissamme ennen muuttoa. Kiinnitin huomioni jalkalampun valossa nurkassa hyppiviin pisteisiin, kirppuja!!! Puolessa tunnissa olimme repineet miehen kanssa olohuoneesta kaikki mahdolliset tekstiilit muovikasseihin ja ne visusti kiinni, kirppusirkusta taltutetaan 90 asteen pesulla. Lähdimme sattumalta seuraavana aamuna tytön kanssa lomailemaan mutta mies jäi valvomaan kirppusirkusta, matot ja tekstiilit pesulaan. Asunto pestiin astetta vahvemmilla myrkyillä kahteen kertaan. Illan päätteeksi mies oli pyydystänyt viimeisen kirpun juuri ennen nukahtamista ja siihen loppui se sirkus. Hyppivien pisteiden alkuperä löytyi alakerran asunnosta, jossa erikoinen naapuri piti pientä eläintarhaa.Viime viikolla tuholaistorjunnan mies vieraili pihallamme kahdesti. Kirput ovat kuulemma tähän aikaan vuodesta jo melko laimeaa kamaa joten toinen vierailu oli vain varmistus ja kirput oli kukistettu, tällä erää. Alex koira sai eläinlääkäriltä parasiittivahvistuksen karvoihinsa eikä kirppuja löydetty, tosin muutama puremajälki löytyi jaloista. Miten kissaperheelle kävi? Kissaperhe elelee edelleen pihallamme, kaupungin eläinlääkäripalvelu hakee ainoastaan loukkaantuneet kissat mutta erityisesti emonsa huomassa olevat pentueet emoineen se ohjeistaa jättämään rauhaan, oli sitten kirppuja tai ei. Palvelun huomissa on edelleen pihaltamme noudettu jalkansa loukannut kissa ja seuraavaksi suunnittelemme pihamme kahden tyttökissan sinne toimitusta leikattavaksi. Olisi ehkä hieman vähemmin kirppusirkusta ja elon tielle sortuvia kissanpentuja. Koulun talven ensimmäistä täivaroitusta odotellessa.....


Mukavaa viikonloppua, millaista sirkusta teillä on pidetty?

p.s Muutama viikko sitten minua haastateltiin Sisuradioon, vartin haastattelun voi kuunnella täältä : http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=6790033

Kommentit

 1. Kiva oli kuulla haastattelusi:)
  Onneksi pääsitte kirpuista eroon. Täällä kesän kuumuudessa puistossa on aina jotain josta voi tulla kutiavia juttuja Bambille, joten lämpimininä kuukausina laitan sille ampullin, entä teillä`? Voi miten suloisia nuo pikkukisut:) Ja mukavaa viikonloppua teillekin Petra:)
  Täällä kissoille ei saa antaa kuin kuivaruokaa, ja joskus kuitenkin näen että joku on laittanut niille kalan tai kananluujätteitä,mikä aina raivostuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Meillä viedään kaikki tähteet kissoille monista kodeista joten pieni ongelmahan se on, kesäkuukausina meilläkin joka kk laitetaan tipat karvoihin.

   Poista
 2. hakeeko teillä kaupungin eläinlääkäri kissat leikattavaksi jos on vain kaksi leikattavaa kissaa? Täällä kaupunki järjestää sterlisoinnin muutama kaupunginosa kerrallaan per vuosi, mutta meidän alue ei nyt ole pariin vuoteen kuulunut siihen. Ja jos sen ulkopuolella haluaa että ympäristön kissat leikataan,niin niitä pitäisi olla vähintään yli 5. Ja koska osa leikattavista puistokissoista on vähän säikkyjä on hieman vaikeaa saada sopiva määrä koolle yhdellä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunki hakee loukkaantuneet hoitoon mutta leikattavat pitää viedä itse, vaikka kissa kerrallaan niin leikkaavat, pyydystettävänä olisi nyt 2 kissaa. Hankalaa se on!

   Poista
 3. Meille tuli aikoinaan opiskelija-asuntoon Englantiin kirppuja kun naapuruston kulkukissa innostui viettämään meillä aikaa. Onneksi ehtivät levitä vain yhteen huoneeseen ja saatiin melko vähällä vaivalla hoidettua pois. Sen koommin en onneksi ole kirppuja tainnut kohdata!

  Voi teidän pihapiirin kissoja... Toivottavasti saatte ne leikattavaksi! Meillä on täällä naapurustossa useampi kissaperhe, somia mutta melko raivokkaita villikissoja. Ne pärjäävät melko hyvin, syövät ruuantähteitä ja pikkulintuja, mutta meidän koirat eivät niitä pihallamme suvaitse joten täytyy aina muistaa hätyyttää kissat pois pihalta ennen kuin päästämme koirat sinne ulkoilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kissat on tosi villejä, rohkeimmat tulevat Alexin päälle! Hyvässä kunnossa ovat kun niitä ruokitaan. Toivon että kirput on nyt tältä vuodelta voitettu.

   Poista
 4. Onneksi ei ole ollut kirppuja. Viime kesänä kolmonen koki, että hänen sängyssään eleli joku, joka puri öisin. Varmuuden vuoksi saunotettiin patjat yms. Pestiin tekstiilit ja pakastettiinkin osa. Siihen loppui kutinat, mutta niiden alkulähde jäi epäselväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaisia pieneliöitä on, kirppuja tuskin kun ne purevat kivuliaasti ja hyppivät, jos on herkkä niin voi saada oireita pesuaineistakin? Onneksi loppui helpolla kutina.

   Poista
 5. Olipa mukava haastattelu:)
  Meillä ei ole ollut kirppusirkusta, mutta nyt täällä leviää kennelyskä, joten pitää kulkea varoen koirien kanssa eikä lähellemme juuri avattuun koirapuistoon taida olla hetkeen menemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan nenä, kennelyskä, en ole kuullutkaan?

   Poista
 6. Sain kerran Istanbulista hotellista kotituliaisiksi kirppuja, mutta onneksi oli pakkaskausi Suomessa ja jätin laukun päiviksi ulos. Johan kirput kuoli pakkaseen ja minä opin tutkimaan laukkuni aina matkalta palatessani =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä toin kerran kengän sisälle paenneen sammakon matkalaukussa Thaimaasta Suomeen! Oli siinä ihmettelyä kun kenkä alkoi loikkia :D

   Poista
 7. Olipa kiva haastattelu - hienoa Petra! Toivottavasti kirput nyt saatiin taltutettua!

  VastaaPoista
 8. Hei!
  Olen kahlannut kaikki postauksesi parin viikon aikana ja nauttinut niistä suunnattomasti, kiitos!
  Mieleeni tuli pihanne kirppumyrkytyksistä se, että menikö nyt kaikki miehesi rakkaudella hoidetut viljelykset syöntikelvottomiksi?
  Esitän pari toivetta... voisitko kertoa naisten kauneudenhoidosta tarkemmin esim. kosmetiikka, luonnonkosmetiikka ja mitä kauneushoitoloissa tapahtuu? Lisäksi kaikista hinnoista on kiva lukea, jaksaisitko kääntää suoraan euroiksi?
  Hauskaa Halloweenia koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VOi kiitos, olipa kiva kuulla! Kirppumyrkky oli onneksi vaaratonta eivatka meidan kasvit tuhoutuneet, nain syksylla osa alkaa ollakin jo talviteloilla. Voi kirjoittaa kauneudenhoidosta jotain, kehittelen vahan ideaa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit