Suomalainen on hullu jos se muuttaa Turkkiin

Sitä mieltä on suurin osa turkkilaisista, mukaanlukien myös mieheni. Kun olemme käyneet Suomessa, hehkuttaa mieheni seuraavat viikot jokaiselle tapaamallemme ihmisille Suomen luontoa, ihmisiä, asioiden sujuvuutta, ilman puhtautta, koulutusjärjestelmää, lemmikkieläinten kohtelua, jokamiehen oikeuksia ja mitähän vielä, samoin jos tuttavamme on käynyt Suomessa, alkaa ylenpalttinen Suomen ylistys, jota seuraan aikamoisena statistina sivusta, silloin ei huomioida Suomen ongelmia vaan keskitytään maahan lomalaisen silmin. Eilen sain taas todistaa kotimaani ihanuutta kun saimme vieraaksi paikallisen juuri Suomen lomalta palanneen ystäväni.Ystäväni oli ensimmäistä kertaa miehensä kanssa lomalla Suomessa ja häikäistynyt kesäisestä Helsingistä ja sen asukkaista. Heti ensimmäisenä hän ojensi minua etteivät suomalaiset ole hiljaisia ja ujoja vaan kovin auttavaisia ja puheliaita, väkeäkin oli liikenteessä paljon eikä ollenkaan niin autioita kun olimme pelotelleet. Ystäväni olisi halunnut muuttaa Suomeen, samantien ja suunnittelivat jo vakavissaan kesämökin hankkimista Suomesta. Ei huono idea ja lupasin tehdä hinnoista ja paikoista tutkimustyötä mutta yritin myös muistuttaa ettei kesäinen Helsinki ole ihan sama kuin arkinen Suomi, monet huokeahintaiset kesämökit sijaitsevat alueilla, jonne julkinen liikenne on onnetonta ja kauppareissukaan ei ole ihan kävelymatkan päässä, ystäväni oli sitä mieltä että kyllä jostain lähikylästä aina pieni bakkal eli minimarketti löytyy....niinpä.

Seuraava tunti kuluikin mieheni ja ystäväni kertoillessa ihanasta Suomesta, kieltämättä aloin ikävöidä oikeisiin metsiin, sellaisiin suomalaisiin jossa on ikimäntyjä, auringonvalo siivilöityy satukirjamaisesti ja pehmeät sammalmättäät hiljentävät askellusta, vesi valui kieleltä kun kuulin ystäväni maistelleen ihania suomiherkkuja, muikkuja katukojusta, savustettua lohta, hirvenlihaa ja lihapiirakkaa, marjoja ja sieniä, yhtään hullummalta ei kuulostanut saaristokierros laivankannella eikä pöllöolut ( onko tämä joku uusi olutmerkki?!). Kyllä tässä pian olisi päästävä lomalle Suomeen.

Ihmettelyä herättivät samat asiat kuin monen muunkin turkkilaisen kohdalla, missä ovat kulkukoirat ja -kissat? Eikö lintuja saa oikeasti ruokkia, riittääkö niillä ruoka? Mitä niissä joka paikkaan asetelluissa kylteissä lukee? Miten ihmisillä on varaa käydä ravintoloissa ja ylipäätään ulkona niin kalliilla hinnoilla? Syövätkö suomalaiset joka päivä jäätelöä? Helsingin kaunis keskusta ja toimiva julkinen liikenne saivat kiitosta, ei stressaavaa pomppuista bussimatkaa jonka loppuessa olet onnellinen ollessasi hengissä, ei jatkuvaa tööttäilyä ja sanallista selvitystä, ei ruuhkia ja odottelua, kaikki on helppoa ja selkeää. Ystäväni asuivat huoneistohotellissa, joka sai pelkkää kiitosta, viihtyisämpi kuin oma koti, mikä rauha ja liikenteen sujuvuus, hyvin hoidetut jalkakäytävät ja puhtaana pidetty ympäristö. Nyökkäilin ylpeänä, niin sellaisia me olemme, suomalaiset.

Jos turkkilainen haluaa nähdä suomalaiset negatiivisessa valossa, olen kuullut useammankin kutsuvan meitä roboteiksi, suoritetaan ja toimitaan mutta missä on luova epäjärjestys ja istuskelu, teemukin äärellä lörpöttely? Mieheni ja ystäväni sen sijaan kyselevät ihmeissään kuinka ihmiset saadaan toimimaan niin, että jokainen laittaa roskat roskiin, lajittelee vielä, kävelee sille varatulla alueella ja fillaroi omallaan, odottaa liikennevaloissa eikä autoon astuessaan muutu raivopäiseksi hirviöksi? Olemmehan itse itseään kontrolloiva kansa, sellaiseksi toisen ystäväni mies meitä kutsui, meitä ei tarvitse valvoa sillä hoidamme senkin asian omatoimisesti. Kun mies ja ystävä pääsivät vauhtiin, pohdittiin kuinka turkkilaisista saadaan sellaisia, pitäisikö tänne tuoda suomalaisia, tuoda suomalaiset kouluttamaan turkkilaisia? Tässä vaiheessa oli aika pudottaa suomifanit maan pinnalle ja kertoa että haluatteko samassa paketissa myös autioituvat pienet kylät ja kaupungit, työpaikkojen vähenemisen, palveluiden kuolemisen, alkoholiongelmat ja mielenterveyspulmat, oliko muuta?

Vannotuneen suomifanin ( kuten mieheni ja samaan liigaan liittyneen ystäväni) suomikuvaa ei muutama juoppo tai kalliit hinnat hetkauta, Turkkiin verrattuna Suomi tarjoaa kuintenkin niin hyvät ja tasa-arvoiset lähtökohdat jokaiselle ettei ole ihmekään. Kun mies ja ystävä viimein vilkaisevat minuun ja esittävät moneen kertaan kuullun kysymyksen että te suomalaiset ette aina ymmärrä kotimaanne arvoa, miksi ihmeessä te muutatte sieltä pois? Varmaan sen luovan epäjärjestyksen vuoksi, juurikin sen koulutuksen joka antaa mahdollisuuden opiskella ja matkustella ulkomailla, moni jää sille reissulleen, niin kävi minullekin. Ylpeänä kuuntelen kotimaani ylistystä, sellaisia me olemme suomalaiset.

Suomalainen on sellainen joka vastaa kun ei kysytä,
kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään,
sellainen joka eksyy tieltä, huutaa rannalla
ja vastarannalla huutaa toinen samanlainen:
metsä raikuu, kaikuu, hongat humajavat.
Tuolta tulee suomalainen ja ähkyy, on tässä ja ähkyy,
tuonne menee ja ähkyy, on löylyssä ja ähkyy
kun toinen heittää kiukaalle vettä.
Sellaisella suomalaisella on aina kaveri,
koskaan se ei ole yksin ja se kaveri on suomalainen.
Eikä suomalaista erota suomalaisesta mikään,
ei mikään paitsi kuolema ja poliisi.

Jorma Etto

Kommentit

 1. Mahtava kirjoitus, niinhän se on. Mutta kaikki ei ole niin mustavalkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missa tahansa maassa kun on vahan aikaa niin kaikki nayttaa ihanalta, ei tarvitse valittaa huonoista puolista ja niitakin on, ihan joka maassa, Suomessa yhteiskunnan toiminnassa ne tuntuvat kylla karpasen kakan kokoisilta verrattuna Turkin ongelmiin.

   Poista
 2. Kyllä mä olen sitä mieltä, että me suomalaiset saamme, tietyistä epäkohdista huolimatta, olla ylpeitä maastamme.
  Tuo robottivertaus on aika hyvä :)
  Mullekkin tämä suomen ylistäminen on sukulaisten osalta erittäin tuttua.
  Olen kuitenkin saanut selvitettyä, että noin niinkuin Turkkilaisen näkökulmasta, täällä on monesti varsin yksinäistä, kun sosiaaliset ympyrät ovat paljon pienemmät kuin Turkissa.
  Anoppi ihmetteli kovaan ääneen ensivisiitillään, kun naapureita ei käynyt kylässä :D
  Appiukkoni yritti keskustassa auttaa vanhaa rollaattori-naista tietyön yli, ja sai melkein käsilaukusta päähänsä, se mummeli huuteli oikeasti apua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mielta ja pitaakin olla. Hih nauratti nuo appivanhempiesi kokemukset, minun sukulaisen ulkomaalainen mies veljensa kanssa sai lahtöpassit pienen tuppukylan baarista, menivat limppariostoksille ja kuppilan porukka paatti nayttaa naille ulkomaanpelleille mita heista ajatellaan, hmmm olivat hieman ihmeissaan, tapauksesta on jo useita vuosia joten ehka siellakin kuppilassa on jo meininkin muuttunut :)

   Poista
 3. Kyllä minä olen ylpeä Suomesta ja suomalaisuudesta. Tietoinen maan hyvistä puolista, mutta myös huonoista. Ensi vuonna se nähdään, kumpi puoli enemmän korostuu silloin, kun ei olekaan Suomen valoisa kepeä lomakesä, vaan pitkä ja pimeä arki:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylla sielta pitkasta ja pimeasta arjesta varmaan löytyy se oma savel ja sitten koittaakin jo kevat ja kesa! Nautitte sitten siella kaikista Suomen parhaista puolista ja muistelette pimenevissa illoissa Turkkia, ainahan tanne paasee kaymaan.

   Poista
 4. No huh mitä Suomen hehkutusta :D

  Mä en ymmärrä ylipäätään, miten Turkkilaiset uskaltaa tulla Suomeen, kun suurin osa heidän maahan tulleista suomalaisturisteista on aina umpihumalassa ja sekoillaan miten sattuu. Melkein jokaikisessa Matkaoppaat- sarjassa on ollut niin paljon suomalaisten sekoilua Turkissa, että ihan hävettää. Joten eivätkö he tosiaan saa ihan kamalaa ensivaikutelmaa suomalaisista? Ruotsalaisetkin on fiksumpia!

  Sitäpaitsi sen jälkeen, kun alkaisivat ensimmäiset rasistiset- huudot karvakäsi turkkilaisista ja naistenhakkaajista, niin eiköhän nämä turkkilaiset muuttaisi mieltään "ihanasta Suomesta". Suomessa ei myöskään ole perhekeskeisyyttä, joten siinähän olisivat ihan yksinään siellä korvessa jossain pienessä mökissä, eikä ketään voisi vähempää kiinnostaa. Tätä on Suomen arki...

  Sitäpaitsi meillä suomalaisilla on loppuenlopuksi niin erilainen kulttuuri, että se voisi olla aikamoinen shokki turkkilaisille. Enemmän täällä on yleisempää se, että ihmiset ovat sulkeutuneita ja eivät juttele vieraille. Lapset ja nuoret ovat entistä kamalampia ja eivät yhtään kunnioita vanhempia ihmisiä, saati sitten auta kotitöissä kuten Turkissa lapset auttavat. Naiset kulkevat täällä puolialastomina rinnat vilkkuen ja antautuvat jokaiselle miehelle yhden yön juttuineen, mitä taas itseään arvostavat turkkilaisnaiset eivät tee.

  Tämä kommenttini on todella vahvasti ilmaistu, mutta haluankin tuoda asiat suoraan kaunistelematta esille siten, miten ne oikeasti ovat.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Humalaiset suomalaisturistit ovat ehka vahan klisee, kylla siella suurin osa on ihan tavallista lapsiperheporukkaa ja jarkevia lomalaisia, sellaiset muistikuvat mulla on ainakin paallimmaisena opasajoista, matkaoppaat sarjaan on ehka etsitty naita pahimpia tapauksia katsojalukujen nostamiseksi.

   Mun ystava ei edes ole koskaan kaynyt Alanyassa eika suomalaiset turistit ole sita kautta tuttuja. Me ei olla kylla koskaan mieheni kanssa (onneksi) törmatty naihin karvakasihuutelijoihin, vaikka tokihan niitakin on. Se on totta etta tuo perhekeskeisyys ja yhteisöllisyyden puuttuminen saattaa olla monelle kova paikka Suomessa, toisaalta mun mies ja myöskin ystavani ovat vahan erakkoluontoisempia eivatka niin nauti ylenpalttisesta yhteisöllisyydesta, mieheni juuri eilen kertoi (kauhu)tarinoita lapsuudestaan kun sukua tuli vierailulle vahan pidemmaksi aikaa eika kaipaillut ollenkaan niita aikoja.

   Nuortenkaytös on aika erilaista eika kaikilla tosiaan ole niita kaytöstapoja, toisaalta Turkkikin muuttuu, nuoriso ( varsinkin kaupungeissa) on ihan erilaista kun 20 vuotta sitten. Naisista en sano muuta kun etta Suomessa on jokaisella mahdollisuus elaa kuten haluaa, taalla kaikilla ei ja monissa kaupungeissa naiset kulkevat niin mineissa kuteissa moderneilla alueilla etta harvoin Suomessakaan nakee. Tanne saa laittaa juuri sellaisia kommentteja mita kirjoitus vaan herattaa mieleen, kaunistelematta ja juuri niinkuin itsestaan tuntuu, niin se pitaa ollakin! Ymmarran hyvin pointtisi mutta vuosien jalkeen voin kylla sanoa etta Suomi on aikamoinen onnela edelleen monessa asiassa, erityisesti lahtökohdissa kansalaisilleen.

   Poista
  2. Voin ihan rehellisesti sanoa, ettei näitä humalaisia ole esitetty vain katsojalukujen saamiseksi Matkaoppaissa, vaan siksi, ettei autuaassa perhe-elämässä rannalla ole mitään katsottavaa eikä sellaisesta saa mitään tarinaa tai draamaa. Eikä innokkaita perheitä osallistumaan kuvauksiin varmasti juuri ole :) mutta olen samaa mieltä, että humalaiset suomalaiset on klisee eikä suomalaiset todellakaan yksin turistikohteissa ryyppää, kyllä ne muutkin turistit sen osaa :D usein kuulee, että suomalaiset juo eniten ja käyttäytyy parhaiten kännissä - ja sellaisethan on parhaita asiakkaita.

   mulla on paljon ulkomaalaisia kavereita Suomessa ja viimeisimpänä pari viikkoa sitten saapuneet hehkuttaa miten ihanaa Suomessa on. Niin kaunista ja niin rauhallista. Sielu lepää jne, onhan se totta mutta saa nähdä mitä Ankarassa kasvanut 25vee sanoo kun sitä rauhallisuutta kestää ja kestää eikä se koskaan lopu :D

   Poista
  3. Niin no Deturillakin on sen verran suuret volyymit Alanyaan etta joka lennolle sattuu taatusti muutama kiinnostava ja kuvattava tapaus, tuskin tavallisen perheen arkinen loma ketaan kiinnostaisi. Ankaralainen osaa varmasti arvostaa luontoa, sita kun ei taalla ole, se hiljaisuus voi kylla olla kova paikka?

   Poista
 5. Tuosta karvakäsi-jutusta. Kerran kun olin töissä ja istuin työkavereiden kanssa kahvihuoneessa, niin päätettiin yhdessä että tilataan pitsaa. Sitten yksi näistä työkavereistani tokaisi näin: "ai niiden karvakäsien pitsaa?". He eivät tienneet minun seurustelevan turkkilaisen miehen kanssa ja kun asiasta mainitsin, niin he olivat täysin hiljaa ja ilmapiiri suorastaan kiusaantunut. Minä taas pahoitin mieleni, sillä se tuntui niin henkilökohtaiselta asialta, kun satun kuitenkin rakastamaan eniten maailmassa turkkilaista miestäni.

  Ja haluan vielä tähän sanoa, että olen todella ylpeä miehestäni piittaamatta yhtään siitä, mistä hän on kotoisin ja minkä maalainen. Viime keväänä autoin häntä saamaan kunnon työpaikan Suomesta ja sille tielle hän on jäänyt. Juuri eilen ilmoitettiin, että hänen työsopimustakin jatketaan taas vuodella. Hän on hyvin pidetty työntekijä suomalaisten keskuudessa ja päivästä toiseen hämmästyttää lahjakkuudellaan. Mieheni on aina valmis haasteisiin ja kova tekemään töitä. Jos kysytään kuka haluaa jäädä ylitöihin tai mennä töihin vapaapäivänä, niin mieheni olisi aina yhtä iloisesti menossa auttamaan. Ja kun suomalaisten keskuudessa sanotaan, että ulkomaalaiset elävät verorahoilla ja eivät maksa veroa, niin minun mieheni maksaa kyllä veroa työnteosta ihan samalla tavalla kuin suomalaiset ja itseasiassa kävimme vielä varmuuden vuoksi juuri nostamassa hänen veroprosenttia. Rakastan miestäni ja sitä ei kukaan tai mikään tule muuttamaan. Mieheni kehittyy jatkuvasti ja nousee elämässä eteenpäin. Alle vuoden sisällä hän on saanut ylennyksen työssään ja alkaa pian opiskella uutta ammattia työn ohella. Ennakkoluuloiset suomalaiset ovat kääntyneet hänen ystäviksi.

  Mutta miettikää ihan oikeasti, ennenkuin sanotte jotain. Me kaikki eletään kuitenkin samalla maapallolla ja olemme yhdessä tässä maailmassa, joten miksi emme voisi kaiken sen vihan ja katkeruuden sijasta olla ystäviä ja hyväksyä toisiamme..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistasi, sinun mies on hyva esimerkki siita kuinka moni ulkomaalainen siella Suomessa kay töissa, maksaa veroja ja elaa tavallista elamaa ja yrittaa, ikavaa etta se pitaa aina todistaa ja ennakkoluuloilla aloitetaan eli syyllinen ennenkuin toisin sen todistaa. Ehkapa sinunkin työkaverit miettivat tuon jalkeen kaksi kertaa ensi kerralla samassa tilanteessa, tietynlaisille stereotypia-vitseille pitaa varmaan osata nauraa jokaisen kansalaisuden kohdalla mutta ne rajat olisi hyva tunnustaa. Mukavaa syksyn alkua teille ja lippu korkealle!

   Poista
 6. Kivahan se on, kun minun kotimaatani maailmalla kehutaan, vaikka en siellä asu ja harvakseen käyn. Miksi suomalainen muuttaa muualle? Samasta syystä kuin turkkilaisia on lähtenyt Saksaan, Ranskaan, Benelux-maihin jne. pitkin Eurooppaa elantoansa työllän tienaamaan, kun sitä tienistiä ei kotimaasta kaikille korkeasti koulutetuillekaan riitä. Kaikkien luonnolle ei näes sovi yhteiskunnan kustannuksella työtä tekemättä elää.
  Hihitin tuolle pöllöoluelle. Joku elukka se kuitenkin oli. Mahtaisiko Porin karhu tai Laitilan kukko käydä pöllöstä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllöolut, onkohan sellaista oikeasti, tama oli tullut vastaan joillakin kaupunkifestareilla tms. :D No jos ei ole niin pitaisi olla, ehdottomasti! Niin meita varmaan on eri syista lahteneita ja jaaneita, harvemmin se kuitenkaan syysta etta Suomi on kamala maa?

   Poista
  2. Hyvä kysymys, että miksi suomalainen haluaa pois Suomesta.

   Minä haluan pois Suomesta, koska olen kyllästynyt kylmään ja pimeyteen. Haluan myös rennompaa kulttuuria ympärille, jossa ihmisläheisyys korostuu ja toisista pidetään huolta. Tavoitteena olisi siinä sivussa saada arvokasta työkokemusta ulkomailta ja oppia uusia kieliä. Olen asunut melkein puoli vuotta Yhdysvalloissa ja tykkäsin siitä kovasti, vaikkakin siellä oli myös syksy ja sateista. Ulkomailla on silti aina eri tavalla syksy ja talvi, kuin Suomessa.


   Minun mieheni lähti alunperin omasta maastaan pois, koska hänen kotikaupungissaan oli levottomuuksia ja suoraan sanottuna hengenvaarallista asua. Mieheni perhe kannusti lähtemään ja kustansi kaikki lentomatkat sun muut pakolliset menot. Mieheni olisi halunnut mieluiten Ruotsiin, mutta jostain syystä ei sinne päässyt ja on nyt Suomessa.

   Poista
  3. Minulla ei ole tata saaongelmaa eli Suomen saa ei sinansa ole minua kauheasti haitannut, tosin pakko myöntaa etten kaipaa lumitöita enka pitkaa pimeaa. Joka maassa ja kulttuurissa on puolensa, kun on pitkaan pois nakee Suomenkin ihan eri valossa kuin vuosia sitten. Ulkomailla ainakin jonkun aikaa asuminen tekee kylla hyvaa ihan jokaiselle, saa vahan perspektiivia. Niin monesta maasta joudutaan lahtemaan, Suomesta kenellakaan tuskin on mitaan pakottavaa syyta lahtea, se on enemminkin jaamista tai ajautumista.

   Poista
 7. Noista ennakkoluuloista. Minusta on niin huvittavaa, kun erään ison nimeltä mainitsemattoman yrityksen johtajina ja paikan omistajina ovat suomalainen nainen ja hänen turkkilainen mies. Kyllä suomalaiset pitää suun kiinni ja katsoo alaspäin, kun tämä turkkilainen mies astuu johtajana ja hyvää suomea puhuvana työpaikkaan, eikä kukaan uskalla sanoa enää mitään.. :D Mutta tarviiko se tosiaan olla aina se korkein virka, ennenkuin arvostusta saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehelle se onkin varmaan tuttua kotimaastaan silla Turkissahan vaki kayttaytyy juuri nain rikkaita/korkeassa asemassa olevia kohtaan, eihan sen niin pitaisi olla...

   Poista
 8. Hyvä kirjoitus:) Kun tulee Suomeen kerran vuodessa,kesällä,jolloin kaikki on niin kaunista ,vaikuttaa maa melkein paratiisilta.Mutta se talvi.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideaalistahan olisi jos saisi asua kesakuukaudet Suomessa ja muuten auringossa, se vaan ei taida olla kovin helppoa.

   Poista
 9. Mun ulkomaalainen mieheni pitää myös Suomea todella hyvänä maana, ja pahoittelee sitä että suomalaiset eivät osaa nauttia mistään ilman kännäämistä. Häntä on järkyttänyt nähdä "normaalien" kavereiden muuttuminen sökeltäviksi humalaisiksi ihan vain huvin vuoksi. Suomessa on kuulemma myös ehkä vähän tylsää, mutta kaikki tuo mitä postauksessasikin kirjotit kyllä kuulemma kompensoi sen satakertaisesti. Makkarakeiton hän haluaisi kyllä eliminoida ihmiskunnan historiasta.

  VastaaPoista
 10. Mun ulkomaalainen mieheni pitää myös Suomea todella hyvänä maana, ja pahoittelee sitä että suomalaiset eivät osaa nauttia mistään ilman kännäämistä. Häntä on järkyttänyt nähdä "normaalien" kavereiden muuttuminen sökeltäviksi humalaisiksi ihan vain huvin vuoksi. Suomessa on kuulemma myös ehkä vähän tylsää, mutta kaikki tuo mitä postauksessasikin kirjotit kyllä kuulemma kompensoi sen satakertaisesti. Makkarakeiton hän haluaisi kyllä eliminoida ihmiskunnan historiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en yhtaan epaile, suomalaisilla on monesti verissa se etta paa tayteen eika se raja tule vastaan, kannitoilailut ja niiden lapikaynti on varmaan myös erikoista monelle ulkomaalaiselle, Suomessa kannaily on ollut jotenkin hienoa kun muualla se ei ole, toisaalta eiköhan suomalaisissa nuorissa ole jo aika erilaillakin ajattelevia? Ja kylla Suomessa on vahan tylsaa ja monotonista, se on kai hinta siita jarjestyksesta ja turvallisuudesta. Ei haittaisi ollenkaan makkarakeiton eliminointi :D

   Poista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Olipa hauska postaus. On aina yhtä kiinnostavaa nähdä oma maansa ulkopuolisen silmin. :-)

  Mietin myös sitä, mistä mahtaa johtua, että eri paikoista kotoisin olevat näkevät Suomen(kin) niin eri tavoin. Esimerkiksi intialaisilla ei todellakaan ole kovinkaan ruusuinen kuva Suomesta, enkä ole tainnut kovin monta ylistyslausetta heidän suustaan maastamme kuulla. Kuitenkin sekä turkkilainen ja intialainen kulttuuri ovat ainakin yhteisöllisyydessään hyvin samankaltaisia, ja luulisi, että siltä kannalta ajateltuna ainakaan he eivät näkisi maatamme kovin eri silmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkkilaisille Suomi on jonkunlainen ilmentyma paratiisista, valtio jossa verorahat kaytetaan yhteisen hyvaksi eika korruptiota juuri ole, kaikilla ilmainen korkeatasoinen koulutus ja byrokratia lahes 0, ne varmaan tekevat Suomesta ihaillun paikan, mutta siella asuvat turkkilaiset nakevat kylla varmaan jo ne negatiivisetkin puolet kuten lasten aikaisen irtaantumisen kotoa, nuorten ryyppaamisen ja yhteisöllisyyden puutteen. Onko Intialaisilla jotain muuta maata mita he ihailevat? Turkkilaisilla yli kaiken taitaa kylla olla USA, erityisesti varakkaammilla.

   Poista
 13. Hei tota olen muuten ihmetellyt! Miksi turkkilaiset niin ihannoivat Amerikkaa? Mikä siinä onkaan? :D

  Ja tuolla aikaisemmin oli puhetta, että jos asuisi vain kesäkuukaudet Suomessa ja muuten ulkomailla lämpimässä. Aika monet suomalaisethan tekevät sitä, että heillä on ns. "kesäasunto" juuri esim. Turkissa, Kreikassa tai Espanjassa. Ulkomailta asunnon ottaminen on suht halpaa tai no toki riippuu, että mistä suunnilta asunnon ottaa ja minkälaisen.. Mutta ainoa vaikeus siinä on se, että kuka asuntoa katsoo kun se on tyhjillään. Niin ja tietysti jos asuisi suurimman osan vuodesta ulkomailla, niin saisiko sieltä ulkomailta sitten töitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on niin hyva elintaso etta elakelaistenhan kannattaa asua osa vuodesta halvemmissa maissa, työuralaiselle tosiaan onkin sitten sovitteleminen kuinka se onnistuu, taalta Turkista kasin taas vaikka kesamökin osto ja yllapito Suomesta on aika hurja panostus eika onnistu tuosta vaan. Amerikkalainen unelma sopii turkkilaisille, etta kovalla työlla ja puurtamisella seka onnella on mahdollisuus menestya, jenkkila tarjoaa myös varsinkin varakkaille turkkilaisille kaikkea mahdollista, koulutusta, tasokkaita palveluita jne.

   Poista
 14. Tosi hauska kirjoitus. :D Tarkemmin katsomalla huonoja puolia löytyy Suomestakin vaikka millä mitalla, mutta välillä, etenkin näin Suomi-kaipuussa, on niin mukava vaan nautiskella kehuista nyökytellen. Näistä lempparini oli jäätelön syönti ja se, riittääkö linnuille syötävää. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se jaatelön syönti herattaa kummastusta, mun mies ei ymmarra vielakaan kuinka voin syöda niin nopeasti ja paljon jaatelöa ja hanen vanhemmat taas ovat kauhuissaa etta syön sita myös talvella! Meidan lahikaupassa ei ollut ennen talvella jaatelöa, nyt on! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit