Minun mainio mahalle

Nauran auringolle blogissa oli hauska juttu kirjoittajan kotikulmista Barcelonassa. Nyt tutustumaan minun mahalleen eli korttelistooni. Izmir on noin 4 miljoonan asukkaan kaupunki, joka jakaantuu 11 kaupunkialueeseen. Me asumme Karşıyakan kaupunginosassa ja siellä sijaitsevalla Bostanlin alueella. Karşıyaka on toisella puolella lahtea, moni kulkee keskustaan mieluummin lautalla kuin muulla kulkupelillä sillä se on miellyttävä ja nopea reitti, ei ruuhkia! Izmiriä halkoo kaupunginlahti ja pohjoiseen sijoittuva Gediz deltan suistoalue, joka on tärkeä lintujen pesimisalue, ihan kotikulmilla voi nähdä pelikaanien lisäksi flamingoja! Karşıyakassa on noin 370 000 asukasta ja alue on tunnettu oman Karşıyaka spor -urheiluseuran puna-vihreistä väreistä sekä fanaattisista kannattajista. Karşıyakalaiset ovat huomattavan ylpeiltä alueestaan, jossa on korkea koulutustaso. Kaupungin rekisterinumeron tunnus on 35 mutta kaupunkialueellamme näkee useissa teepaidoissa, autonikkunoissa ja julisteissa tunnuksen 35,5, jolla paikalliset haluavat erottua. Karşıyakalainen ei siis luokittele itseään izmiriläiseksi vaan ensin karşıyakalaiseksi.


Olen viihtynyt ensi hetkestä asti Bostanlilla, alusta asti on ollut tunne kuin olisi kotiin saapunut, sen saa aikaan meri, ihmiset, fiilis, pienet putiikit ja hyvät palvelut. Karşıyakassa on muutenkin hieno tekemisen meininki, ihmiset ovat aktiivisia toimimaan, kahviloissa ja kaupungintiloissa on tarjolla paljon ohjelmaa, kirjailijatapaamisia, stand up -showt, maalauskursseja, viriili kansanopisto, konsertteja ja näyttelyitä. Ennen muuttoa Bostanlille pelkäsin joutuvani snobien turkkilaisten kulmille, onneksi olin väärässä, bostanlilaiset ovat mukavia ja toimeliaita, ihan tavallisia mutta minunlaisia. Tykkään siitä että kalastajat puuhissaan ovat ihan suoraan rantakadun tuntumassa, jakkupukunainen koroissaan väistää verkkoja selvittävää kalastajaa.
Kodistamme on meranrantaan matkaa noin 500 metriä, lähin metropysäkki on ihan vieressä, samoin bussipysäkki, merenrannasta voi hypätä lauttaan ja hurauttaa kaupungin ydinkeskustaan vartissa. Lähellä on lukuisia pikkumarketteja ja mikä ihaninta, kodin vastapäätä leipäkauppa-kahvila. Bostanlin markkinat ovat hyvät ja sinne kävelen kotoa noin 20 minuuttia. Kaikki on lähellä, kampaaja, terveyskeskus, kirjakauppa, ravintolat ja kahvilat sekä loistavat puistot! Suosikkini on Güzel sanatları parkı, jossa käymme viikottain, puisto jossa on kaikkea. Lastenpuisto, ulkoilmamuseo, kaupunginravintola, maalauskurssikeskus ja naisten tukikeskus, taidenäyttelysali ja jatkuva vartiointi. Bostanlilla on tilaa hengittää, talot eivät nökötä kiinni toisissaan, puistoja on paljon ja rantaan jätetty avarat ulkoilu- ja pyöräilyalueet.Pääkadut ovat leveitä ja liikkuminen on helppoa, talot ovat vanhoja ja vinksallaan mutta pihojen ja parvekkeiden yksityiskohdat viehättävät. Täällä kasvaa isoja palmuja, sitruunoita ja koristeappelsiineja, iltaisin tuoksuu jasmiini. Täällä ei ole kiire, siitä pitävät huolen lukuisat eläkeläiset. Pääkatumme yksi osuus täyttyy ilta toisensa jälkeen pienistä värikkäistä pöydistä, jonne kokoonnutaan sankoin joukoin rakı&balik antimien äärelle.

Kahviloissa on näillä kulmilla kuhinaa, aikaa teelle ja börekin mussutukselle siis on. Parasta Bostanlilla on se tunnelma, jonka paikalliset ovat onnistuneet luomaan, tunne vapaudesta ja taito nauttia elämästä. Kuhina, että aina tapahtuu jotain, mutta silti avaruuttaja rauhallisuutta. Oma mahalleni on niin mainio että toisinaan pakahduttaa onnesta kun saa astella omilla kulmilla, minun kotikulmilla. Bostanlia on vaikea sanoin selittää, sitä pitää hengittää. Tervetuloa, lupaan vinkata parhaat kahvilat ja ravintolat!

Kommentit

 1. Ihana postaus! Olen kateellinen tuosta vihreydestä ja avaruudesta. Meillä Välimeren ranta on niin täyteen rakennettu, että tuollaisista voi vain haaveilla. Mutta teen ehdottomasti samanlaisen ensi viikolla kunhan palaan täältä Suomesta Ranskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monin paikoin Turkissakin, erityisesti turistialueilla rannat on pilattu hotelleilla, viime vuosina taalla onkin noussut aika vahva vihrea liike vastustamaan juurikin tata alytönta rakennusbuumia. Meilla on onneksi sailytetty taalla ranta virkistyskaytössa, oikeastaan koko Izmirin kaupungin rantaviivan alalta. Niin se pitaa ollakin muuten vain varakkailla on varaa nauttia rantaviivasta, sinne rakennetut talot kun ovat aina kalliita.

   Poista
 2. Huikea tuo viheralue ihan rannan tuntumassa, harvoin tuollaista missään näkee. Muutenkin ihanan vihreää teidän kulmilla, nurmikoita!!!! Nyt alan kateelliseksi... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taalla on ihanan vihreaa ja paljon puistoja, se on hienoa, kylla Ankarassakin oli puistoja muttei nain paljon eika nain monipuolisia. Taalla puistoalueilla on hyvat palvelut ja paljon tekemista, kotikulmien puiston yhteydessa on tenniskentat, koriskentta, futiskentta ja pari leikkipuistoa seka seuran yllapitama kahvila. Puistot ovatkin taalla kovassa kaytössa ja todellakin vetavat ihmisia puoleensa.

   Poista
 3. Ihanan tuntuinen mahalle. Tuolta en muuttaisi minnekaan. Kuvista tulee heti kotoinen tunnelma. Ei mitaan suurkaupungin hassakkaa ja silti kaikki lahella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Izmir on rakentunut nauhamaisesti lahden ymparille ja se saa varmaan monissa kaupunginosissa aikaiseksi tunnelman ettei tama olekaan niin iso miljoonakaupunki, meidan alue on varsinkin avara ja rauhallinen, taalla on ihanaa, kovin kauas emme nailta kulmilta aio muuttaa, tassa ihan kulmilla Karşıyakassa on tarkoitus pysytella.

   Poista
 4. Kuullostaa aivan loistavalle teidan mahalle. Voisin kuvailemasi perusteella olla valmis muuttamaan sinne. Arvostan itse myös samoja asioita omassa mahallessa :) Jospa paasen kesan kynnyksella haistelemaan Izmirin tuulia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa haistelemaan Izmirin tuulia :) Luulisin etta viihdyt, rakastan omaa aluettani, huonoja puolia on todella vaikea keksia.

   Poista
 5. Hyvin viehättävää. Nuo värikkäät katukahvilat kutsuvat luokseen. Mukavaa lukea tällaisia onnellisia postauksia.

  Venla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bostanli ja Karşıyaka yleensakin on viehattavaa, ei mitenkaan hienoa tai hulppeeta vaan kotoista ja vilkasta, taalla tapahtuu aina jotain ja palveluita ei voi kuin kehua, ihana paikka ja tunnelma.

   Poista
 6. Kyllä mäkin viihtyisin. .kauniin puistomaista, iloisen värikästä ja leppoisan pieniä, Inhimillisiä katukuppiloita, joihin istahtaa kun tekee mieli vain katsella ihmisiä ja nauttia kevätauringosta. :) Ei uskoisi miljoonakaupungiksi. Ps.Kirja on vihdoin tulossa. .;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on taalla, saitko viestini? Kiitos!
   Bostanlin alue on aivan ihana, kaikki on lahella ja puistoja ja kahviloita on paljon, ihmislahtöista monessa mielessa.

   Poista
 7. Musta on ihanaa toi teidän monimuotoisuus :)

  http://tahdonasiat.blogspot.com/2015/03/pienia-laatikoita-rivissa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepa se, tama monimuotoisuus on taalla viehattavaa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit