Arjen pelastajat

Meidän arki ei aina ole kovinkaan arkista ja toisinaan ihan sitä itseään, liikaa pyykkiä ja mies taas töissä, lapsella aamusta iltaan kestävä uhmakohtaus ja ruuan tekemiseen venyminen viimeinen asia joka kiinnostaa. Miehen työvuorot vaihtelevat ja jos ennen tyttöä kiroilimme iltavuoroja niin nykyisin olemme niistä kiitollisia, niiden ansiosta aikaa jää päivisin yhdessä saada arki pyörimään ja pyöriihän se muutaman pelastuksen voimin.

Pesukone peittoaa monesti piirretyt.

Kun ei ole autoa, on toisinaan sään armoilla, kunnon sadepäivinä ei mennä puistoon vaan keksitään tekemistä kotona, muumit, leegot, palapelit ja muovailuvahat viihdyttävät aikansa mutta huomattavasti hauskempaa on seurata ja matkia meidän touhuja, auttaa pyykkikoneen täytössä ja purkamisessa, siivouksessa tai pihahommissa, tärkeintä neidille on toiminta ei tulos. Kirjahyllyn, keittiön kaappien tai oman vaatekaapin purkaminen on mieluisaa ja pitää neidin työntouhussa sillä aikaa että ehdin tehdä ruokaa, tiskata tai pikasiivota. Elämäni helpottaa myös se, että kaikki on lähellä. Tänä aamuna pyörähdettiin neidin kanssa terveysasemalla, kesäflunssa oli iskenyt yöllä ja halusin tarkistuttaa tytön korvat ja kurkun, lääkärille ei tarvita aikaa eikä siellä ole juuri koskaan jonoa, lapsipotilaat pääsevät myös jonon ohi. Hoito on maksutonta ja helppoa.

Toisinaan ulkoillessa kaupungilla tai ystävien kanssa aika on hubaa, aina menee kauemmin kuin piti ja kotia tullessa ruokaa olisi jo oltava pöydässä eikä vasta odottamassa pilkkomista ja tekeytymistä. Silloin pelastaa pakkanen, siellä on aina nälkäiselle neidille vaikkapa kanakeittoa tai papupataa odottamassa. Pikaruokaa tulee harvemmin suosittua mutta aina ei jaksa ja silloin on keksittävä helppoa ja nopeaa illallista, kuten köfte ekmek, lihakaupasta mukaan heidän omat lihapullat ja sen jälkeen leivän väliin kera sipulisumakin ja tomaattipersiljan, hakkaa taatusti monet kulmakunnan kioskien lihapullaleivät. Toinen perheemme pelastus on jogurttimakarooni, keitetyn makaroonin päälle kaadetaan voimakkaasti valkosipulilla ja aavistuksella suolaa maustettu jogurttiseos, vähän kuivattua minttua mausteeksi ja perhe on ravittu. Miehen kodin pikaruokasuosikki on kala, kaksi kalaa tiukkaan folioon ja uuniin, nautitaan ronskisti riivittyjen lehtivihreiden ja sitruunan kanssa. Iltapalaksi ja nopeaksi lounaaksi meillä surisee usein jogurtista, kaurahiutaleista ja tarjolla olevista hedelmistä muodostuva voimajuoma.

Lihapullaleipiä täytettäväksi lohkoperunoiden kera.

Minut pelastaa kotiäitiyden liialliselta rutinoitumiselta repäisyt ystävien kanssa ja kuntosali, se kuuluisa oma aika. Kuntosalilla käynti on liikunnan riemun lisäksi irtaantuminen kotikuvioista, että on jotain muutakin kuin äiti ja voi tehdä jotain ihan vain itsensä vuoksi. Lähes kaikkia muita sääntöjäni vastaan voin rikkoa mutten sitä, etten siivoa tai toimita mitään muutakaan kovin tärkeää neidin päiväuniaikaan, se on oma hetki, silloin voi lukea, höyrytä netissä, puuhastella pieniä tai katsoa vaikka kattoa kunhan käteen ei eksy rätti eikä imuri.

Tietynlainen hällä väliä -linja auttaa minua, neidillä on toisinaan huonoja päiviä jolloin on turha toimia suunnitelmien mukaan, joskus pitää vaan jäädä kotiin jos haluaa välttää hermoromahduksen kaupassa tai leikkipuistossa. Kun raivari iskee puistossa, kaupassa tai pankissa niin siinähän ei auta juuri muu kuin raivoaminen ja paikalta poistuminen, raivari lieventyy onneksi yhtä nopeasti kun se on alkanutkin. En jää myöskään neuvottelemaan neidin kiukkuillessa, on helpompi napata paketti kainaloon ja painella kotiin. Aika pienillä pärjää arjen läpi ilman turhia hermoiluja, kunhan muutamat rutiinit säilyvät niin kaikki ovat tyytyväisiä, aina ei voi olla kivaa ja joskus pitää olla tosi tylsää.

Kodin kuvalehti. Hyvä punaviinilasillinen. Soitto ystävälle. Neidin vieno huuto aamulla äitiiiiiii. Kuntosalin jälkeinen euforia. Hiljaiset kadut aamulla. Miehen tuoma juustokakkuleivos. Hiljainen koti illalla. Mielenkiintoinen suomenkielinen kirja. Päivälenkki koko perheen kanssa. Haudutettu tee. Arjen pieniä iloja jotka ovat suuria pelastajia.

Mikä pelastaa sinun arjen?


Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Joo huhhei aina ne kohtaukset tulee ihan puun takaa, onneksi neidilla ne ovat suhteellisen hallittavissa viela :)

   Poista
 2. Minulla on sinuun verrattuna arjen pyörittaminen erilaista, kun ei ole pikkulapsia, eika kotona enaan niita isompiakaan lapsia. Elakkeella kun olen. Mutta ne kotityöt ovat samat, on sitten elakkeella, taikka ei. Helpommin vain siirrettavissa seuraavalle paivalle, jos tarve vaatii. Ja lahtemaan paasee silloin heti, kun ystava on paivakaffeeta vailla ja turinatuokiota.
  Nain ulkosuomalaisella onkin suuri ilo tavata ystavia ja parantaa maailmaa. Mutta nautin myös yksinolosta ja omasta seurastani.
  Seka tykkaan kierrella kaupoilla katselemassa joko vaatteita tai kaikkea muuta. Ostaa ei aina tarvitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen tyttöa tosiaan arjen pyöritys oli ihan toista kun ei tarvinnut miettia kun meita kahta, nyt asiat pyörivat enemmin neidin rytmin ymparilla, tuntuu etta elama on paljon kiireisempaa nyt kun on kotona kun silloin kun oli töissa. Minakin tykkaan kierrella kaupungilla vaikken monesti osta yhtaan mitaan. Mukavaa viikkoa Antalyaan!

   Poista
 3. Vaikutat kyllä muuten niin ihanan ahkeralta. Sellainen nainen, joka pitää kodin kunnossa ja arki pyörii kaikesta huolimatta. :) Tyttärelläsi on hieno "sateenkaari" puku!

  - Käykö teillä koskaan siivooja?

  - Onko siis Turkissa lääkäripalvelut ilmaisia lapsille? Onko ne aikuisille kalliita?

  / Ano  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylla meilla arki pyörii, kiitos vaan vaikka kylla mina tykkaan laiskotellakin :) Tykkaan tytölla tallaisista varikkaista vaatteista, lapsen vaatteet saa olla lapsenomaisia ja iloisenvarisia. Meilla kay tosi harvoin nykyaa siivooja, korkeitaan kerran kahdessa kuussa. Turkissa on valtion sairaalapalvelut ilmaisia kaikille jotka kuuluvat paikalliseen sosiaaliturvaan ja se kattaa nykyisin lahes kaikki.

   Poista
 4. Minun arjen on pikkulapsivaiheen ajan pelastanut joka toinen viikko käyvä siivooja, jonka on tarpeen vaatiessa voinut pyytää käymään myös silloin väliviikolla:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillakin siivooja pelasti raskaana ollessa ja kun tyttö oli pieni, nyt han pelastaa aika harvoin mutta on onneksi puhelinsoiton paassa, ihan kuten moni muukin asia. Yritan tassa vetristella sormia nappailemaan ja tytön nukahdettua selaamaan blogeja, arki on taas taalla.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit