Lasten ehdoilla

Viime päivät ovat olleet täynnä touhua, ystäväperheellämme on pian 3 vuotta täyttävä poika, jonka kummeja me olemme. Kahden nappulan kanssa mennään siis pitkälti heidän toiveiden mukaan - jäätelöä, leikkipuistoja, uima-allastouhuja ja pallon peluuta, kitinää, kikatusta sekä kahden lapsen oikkuja. Sinne väliin pitää mahtua jutustelua, hyvää ruokaa, muutama viinilasillinen, hätäisiä ostoksia ja aikuisten kesken sumplittuja lasten hoitovuoroja.Välillä ei maistu ruoka, toisinaan uppoaa kaikki, haetaan hieman omia rajoja ja selvitellään lelujen omistusoikeutta, poliisin ominaisuuteen tarvitaan äitejä ja isejä, leikkipuistoissa riekutaan. Turhia suunnitelmia ei kannata tehdä, yksi ohjelma riittää päivälle. Ankarassa helle on jo aikamoinen, kunnon ukkosiakin on jo lupailtu, keskipäivällä puistot autioituvat kuumuuden korjatessa kaikki varjoisampiin paikkoihin. Meillä kaadetaan pumpattu allas täyteen vettä ja lapset sinne likoamaan.

Päivät ovat niin lyhyitä, ihmettelemme ystävän kanssa kuinka paljon tunteja päiviin mahtui kymmenen vuotta sitten, nykyään uni korjaa satoa niin että ennen puoltayötä talo on pimeä ja tasainen tuhina täyttää talon, päivä alkaa aikaisin ja aktiviteettisin aika painottuu aamupäivään.Lapset. Ne muuttavat kaiken mutta hyvällä tavalla, elämä jatkuu vaikka on pieniä lapsia ja lomallakin voi olla hauskaa lasten ehdoilla. Sitä voi kälättää ja kalkattaa ihan samanlaisena ihmisenä ystävän kanssa vaikka samalla vilkuileekin nappuloiden perään, vastuuta ilman liikaa paniikkia.


Lasten ehdoilla suurkaupunki kesällä on hieman haastellinen, kauppakeskuksissa on onneksi lasten leikkipaikkoja, junia ja ruokapaikoissa lasten leluja sisältäviä menuja, isot lelukaupat jaksavat viihdyttää eikä helle haittaa. Oma piha on pelastus ja onneksi lähellä on lukuisia puistoja. Mehua, maitoa ja vettä, jätskiä ja mansikoita kuluu. Tänään on ohjelmassa rauhallista oleilua pihalla, markkinareissu ja ruuan tekoa, ensi viikolla suunnataan eläinpuistoon, tyttöjen kesken ostoksille ja kampaajalle ja miehetkin lasketaan keskenään kaupungille. Tästä on hyvä aloittaa kesä.

Kommentit

 1. - Mitä ruokaa teillä on tuossa tarjottimella?

  - Puhuuko tyttäresi suomen vai turkin kieltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - tarjottimella on kumpirit eli turkkilaiset taytetyt perunat, tosi hyvia!
   - mina puhun hanelle suomea ja mieheni turkkia.

   Poista
 2. Nautiskelkaa, ja paljon terkkuja teille kaikille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuli nälkä, ihanat kumpirit siellä teillä !!!

   Poista
  2. Kiitti ja terkut on valitetty, kumpirit on ihania!

   Poista
 3. Ihanaa, teillä on jo lämmintä...täällä niin kylmä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilla on alkanut kesa aika helteisesti, monesti tassa vaiheessa on viela epavakaista mutta nyt on ollut jo toukokuun alusta asti kuumaa paivisin, toivottavasti siellakin lampenee!

   Poista
 4. Haluaisin kysyä sulta yhtä juttua. Oletko kokenut vastaavaa, että jotkut naispuoliset turkkilaiset ystävät olisivat kovia pusuttelemaan? Minä kun asuin turkkilaisessa perheessä, niin tämä perheen 30 vuotias isosisko tuli välillä muuten vaan halimaan ja suukottelemaan minua. Kerran hän rutisti ja suukotteli niin kovin, että tuntui ettei siitä tule loppua ollenkaan :D Joskus tuli minulla suomalaisena jopa hieman kiusallinen olo. Tunsin itseni 2- vuotiaaksi, enkä 24 vuotiaaksi ;) Mutta todella ihana ihminen hän oli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkkilaisillahan ei ole samanlaista omaa tilaa mita suomalainen kaipaa, on ihan normaalia etta tullaan lahelle, halataan ja naytetaan tunteita ja nimenomaan naiset toisille naisystavilleen ja miehet taas omille miespuolisille ystaville. En yhtaan ihmettele etta saattaa tulla kiusallinen olo jos ei ole tottunut samanlaiseen kuin turkkilaiset :)

   Poista
 5. Touhukas tunnelma välittyy näistä kuvistakin. Mutta kyllä on söpöjä touhuajia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoista menoa nailla piisaa, aamusta iltaan :)

   Poista
 6. Aika aikaansa kutakin. Meilläkin on ollut kovin erilaisia lomia riippuen lasten iästä. Kaikki on talletettu kauniina muistoina elämän helminauhaan:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nain, kaikelle on aikansa, mikas sen mukavampaa kun seurata lapsen touhuja ja niiden muuttumista ian mukaan.

   Poista
 7. Me olemme juuri viettämässä lastennäköistä ja -makuista lomaa. Viikon ohjelmassa huvipuisto(ja?), eläintarha ja muuta huvitusta. Tuntuu hyvältä ja oikealta lomailla nyt näin kun lapset ovat pieniä. Kyllä niitä aikuisempiakin lomia tulee varmasti vielä vietettyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvalta kuulostaa ja hauskaa lomaa teille! Lapsen kanssa paasee tosiaan nauttimaan ihan erilaisista lomista, lapsen näköisistä, aikuisempia lomia sitten taas ajallaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit