Juhlaputki ja haaste


  Tällä viikolla on monenlaista juhlapäivää; äitienpäivä, hääpäivämme ja syntymäpäiväni. Mies vaihtoi eilen työvuoronsa, jotta pääsi viettämään iltaa perheensä kanssa, illalla olevalla jalkapallomatsilla ei kuulemma ollut asian kanssa mitään tekemistä. Muiden merkkipäivien juhlinnasta ei ole vielä tehty suunnitelmia mutta jonkunlaista juhlaa olisi tarkoitus järjestää tulevien viikkojen aikana. Katseemme on kylläkin suunnattu jo kesälomaamme, joten suuria juhlallisuuskia ei ole luvassa kukkaron ja jaksamisen vuoksi.

Olen miettinyt että menemmekö miehen kanssa ulos syömään ja elokuviin? Tyttöporukalla synttäreitä juhlimaan ulos vai herkuttelemaan kivaan kahvilaan? Helteisten päivien jälkeen Ankaraan on luvattu vesisadetta viikoksi, tekee mieli kaivaa villasukat jalkaan ja nököttää kotona, onneksi vieraat toivat uusia muumileffoja tytölle. Ulkona on kyllä ihan lämmin mutta vesisade on hyvä syy kotihiirelle. Rahaakin pitää säästää lomareissua varten joten kotoilu kuulostaa senkin suhteen hyvältä. Alan kallistua vahvasti kotona juhlinnan kannalle. Mies olisi vienyt meidät eilen ulos herkuttelemaan, toivoin ihan vaan kotona illallista joten eilistä äitienpäivää juhlittiin hyvän ruuan ja viinin merkeissä sekä yhteistä aikaa vaalien, sitä kun on nykyisin ihan liian vähän. Synttärikemutkin taitavat painottua terassikierroksen sijaan kotisohvalle kutsuttuihin ystäviin ja hääpäivää juhlitaan ihan kuten eilistäkin.

Sairastuimme vieraiden toisella lomaviikolla kesäflunssaan koko porukka, tyttö sai ensimmäisen korvatulehduksensa ja lievä puolikuntoisuus tuntuu vaivaavan koko porukkaa edelleen. Loma tulee tarpeeseen meille kaikille, vielä kuukauden verran pitäisi malttaa. 
 Mine heitti kivalla haasteella äitienpäivän kunniaksi, haaste jatkakoon matkaansa eteenpäin:
Mine kysyy:

1. Pitääkö kaikkea suvaita?
Ei pidä mutta uskon vahvasti että kaikkeen on syy, ne on aina hyvä selvittää ennen tuomitsemista.

2. Pahin pelkosi?
Että lapselle tai jollekin läheiselle tapahtuu jotain pahaa.

3. Toivotko mahdottomia vai vain mahdollisia?
Olen aika realistinen ja toivon yleensä vain mahdollisia, ne kun joskus toteutuvatkin.

4. Millainen äiti olet tai millainen äiti luulisit olevasi?
En ole täydellinen mutta yritän olla läsnä ja rakastaa. Olen varmaan keskivertomamma, joka yrittää muttei aina onnistu.

5. Mitä näet peilistä?
Kesätukan, joka piristi vaikka flunssa onkin tehnyt ilmeestä väsyneen.

6. Keitä ovat elämäsi esikuvat?
Oma mamma eli äidinäiti.

7. Tuliko sinusta isona se mitä toivoitkin?
Jaa-a, ei ainakaan tuomari tai karkkitehtaan omistaja kuten piti mutta taaksepäin katsoessa olen tyytyväinen siihen mitä olen ehtinyt tehdä.

8. Meri, järvi vai lampi?
Meri, jota ikävöin tälläkin hetkellä. Sain eilen lahjaksi meritähden muotoiset kynttilänjalat helpottamaan merenrannankaipuuta.


9. Kotisi paras paikka?
Olohuoneen sohvannurkka, josta näkee pihalle.

10. Mitä löytyy yöpöydältäsi?
Meillä ei ole yöpöytiä, lattialta löytyy kasa suomalaisia lehtiä ja Knausgardin kirja Taisteluni, joka on viittä vaille luettu.

11. Mikä tekee päivästäsi juhlan?
Rullaava arki tuntuu ihan juhlalta, lasillinen viiniä, hyvää ruokaa ja mies kotona ovat arjen yläpuolelle nostattavia asioita.

Minen kivat kysymykset saa poimia matkaansa ken haluaa, en haasta ketään erikseen. Toivottavasti jokainen äiti sai nauttia eilen erikoiskohtelusta ja rakkaidensa seurasta!

Kommentit

  1. Hyvää hääpäivää ja syntymäpäivää samalla kertaa! Ja parempia vointeja kaikille! :-)

    VastaaPoista
  2. Onnitteluni kaikesta juhlan aiheesta. Ja hyvin vastattu.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit