Kohti uutta korttelia

Viiden kuukauden urakka tuli päätökseen eli vanha koti Ankarassa myytiin ja uusi löydettiin Izmiristä. Nyt nautitaan onnenpotkusta, hetkestä ja vasta sitten muuttorumbaan. Suurin ongelma oli sovittaa monta asiaa yhteen; tärkeimpinä asunnon kunto, hinta ja sijainti, toisella sijalla pallottelivat piha tai iso parveke, pyörien säilytystila ja huonemäärä. Viimeisen 5 kuukauden aikana ehdittiin tavata monta kiinteistönvälittäjää ja nähdä monenlaisia koteja. Yhden kerran osto oli jo lähellä, onneksi myyjä perui, näin jälkikäteen ajatellen.


Kiinteistönvälittäjien tavoittelu puhelimitse oli välillä mahdotonta, myös asunnonäyttöä jouduttiin monta kertaa anomaan.  Palkkiot vaihtelivat huimasti, samoin asuntojen taso. Lähes joka toisessa asunnossa oli haistettavissa kosteusvaurio ja aika moni talo odotti pian lankeavaa purkutuomiota. Näitä asioita kyselimme korttelitoimistosta (muhtar) sillä kiinteistönvälittäjien vakuutteluihin ei ollut luottamista.Tapaamistamme noin 30 kiinteistönvälittäjästä ainoastaan kaksi vakuutti osaamisella ja rehellisyydellä, toinen niistä myi meille asunnon. Kiinteistönvälityksen tilaa tuli mietittyä monta kertaa. Kuten sillloin kun meille esiteltiin ihan eri asuntoa kuin kuvissa nähtiin. Olimme menossa katsomaan siistiä asuntoa pienellä pihalla, todellisuudessa ihmettelimme kellarin homekämppää graffiteilla sisustettuna. Kiinteistönvälittäjä, joka juoksutti meitä moponsa perässä ei naurattanut eikä myöskään esitelty asunto, jonka lista ponnahti irti kun hieman tökkäsin. Tai se kun asunnon hinta nousi 100 000 tl parissa tunnissa, niin tai se, jonka asukas aikoi muuttaa pois vasta vuoden päästä, ehkä. Ette varmaan halua kuulla lisää.

Uusi kotikatu!
Eräänä yönä mies seisoi sängyn vieressä nykien sukasta, nyt se löytyi, nouse ylös! Mikä? Järki, mun kadoksissa oleva paita vai Atlantiksen aarre. Unen pöpperössä tiirailin tietokoneen ruudulta kivan näköistä asuntoa, joka oli mielestäni hieman liian edullinen. Hometta, eri asunto kuvissa kuin todellisuudessa tai joku muu pommi, epäilin. Kellahdin takaisin unten maille.

Kiinteistövälitystoimistossa meidät vastaanotti rautaisella kädenpuristuksella pitkä ja salskea, entinen Turkin armeijan kersantti. Saavuttuamme tulevalle kotikadullemme olin myyty. Tämä se on, leveät kadut, ruusu- ja kukkapuskat talojen edustalla, vanhat puut ja mikä parasta ihana koti ja ihana piha. Keihäänheiton päässä nykyisestä asunnosta. Onneksi telepatia toimii miehen kanssa, joten teimme kauppoja jo puolen tunnin päästä, sen enempää ei tarvinnut neuvotella. Oli kuin kotiin olisimme tulleet. Kuin Ankaran entinen kotimme mutta parempi painos. Olisi tehnyt mieli hypätä kiinteistönvälittäjän kaulaan ja pussata, onneksi olen oppinut tavoille ja puristin kättä kovin ja kiittelin myöhemmin vuolaasti. Vuosi sitten rempattu asunto, nopeasti kotikonnuille palaava perhe, jolla ei ole rahapulaa ja se piha, voiko sitä kehua liikaa miljoonakaupungin keskustassa? Millaisia ovat naapurit, kyselin? Eläkeläisiä, kuten minä hörähti kiinteistönvälittäjä. Ihanaa, tykkään jo etukäteen heistäkin.


Mies suunnittelee pihan kukkia ja lasituksia, minä selailen huonekalukauppojen sivuja ja tutkin Alayben romukauppoja. Kaappitilaa on Turkkilaisissa asunnoissa usein vähän joten säilytysratkaisuja ja hyviä remppamiehiä pian metsästellessä. Muutto on kesäkuun lopulla joten joudun pitämään teidät jännityksessä kuvien suhteen sinne asti.

Foçassa uusi kesähattu päässä istuessa, kantapaikaksi valikoituneessa kuppilassa tiesin meidän päässeen yhteen etappiin, joka otettiin Ankarasta lähtiessä. Mieli on levollinen, aamulla ei kulmakarvakaan kohonnut vaikka mies oli unohtanut maidon pilaantumaan pöydälle, paikka tippui hampaasta ja tyttö riehui reilun vartin kun ei saanut pukea pinkkiä toppista tarhaan. Ei enää rutiiniksi tullutta myytävien asuntojen selailua netistä, jippii! Riemunkiljahduksia ja kuplivaa odotusta, muutto edessä ja nauru herkässä.

Kommentit

 1. Ihanaa, onnea onnea! Olen iloinen puolestanne. Helppo kuvitella että asunnonosto ulkomailta on todella vaikeaa ja oikeastaan aikamoista onnenkauppaa. Niin se oli meilläkin miehen kanssa 5 vuotta sitten Barcelonassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Matkatar! Hinnat ovat nousseet hurjaa vauhtia ja nousevat ihan silmissa taalla, ongelmana on ollut myös taalla kayntiin laitettu uudistusprojekti, jossa valtio tukee huonokuntoisten ja vanhojen asuntojen uudisrakentamista. Hieno juttu mutta se on myös vaikuttanut myytavien asuntojen hintaan ja maaraan.

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin. Ei ihan pikku juttu tuo asunnon metsästys siellä. Mielenkiinnolla odotan miltä teillä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ma laitan sitten juttua uudesta kodista ja jutuista muuton jalkeen :)

   Poista
 3. Onnea jo etukäteen uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa tosi kivalta! Onnea uuteen kotiin! Aikamoisten mutkien kautta olette kyllä uuden kodin löytäneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme jo valmistautuneet pitkaan rumbaan, meilla oli erilaiset vaatimukset kuin monilla paikallisilla, erityisesti alueen suhteen mutta tama oli kylla onnenpotku, kiitos paljon!

   Poista
 5. Aivan ihanan näköinen on uusi kotikatunne! Arvaan, että koti on myös ihana. Olen tosi iloinen teidän puolesta! Hyvä oma koti on tosi iso juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, omannaköinen oma koti on kylla niin hieno juttu, en malttaisi enaa odottaa etta paastaan muuttamaan :)

   Poista
 6. Onnea!!! Toivottavasti tehty remppa on teidan makuun myos. Me aikoinaan etsittiin tata toista omistusasuntoa kokonainen vuosi. Sitten loydettiin paras mahdollinen, eli ihan uusi suoraan rakentajalta mutta jo valmis. Paperilla ei haluttu ostaa. Keittiota ei oltu viela tehty, eli saatiin se suunniteltua omiin tarpeisiin.
  Korjata vahan piti, esim. olkkarin ja parvekkeen lattialaatat vaihdettiin, mutta rakentajan kustannuksella, kun oli vikaa. Sekin sujui suht helposti, kun ei viela asuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Remppa oli mieleinen, onneksi. Kyseessa on vanhempi talo, hyvin samantyylinen monessa mielessa kuin Ankaran kotimme oli, suurin remontti tehdaan nailla nakymin pihan puolella, sisatiloissa ei ainakaan talla hetkella ole muita suunnitelmia kuin sailytysratkaisujen muokkausta.

   Poista
 7. Onnea ,kiva kotikatu,tykkään kun on tuollaiset tuuheat puut katua varjostamassa:) Asunnonosto ulkomailla ei ole helppoa Suomeen verrattuna.Olin myynyt asunnon Suomesta ja etsin täälltä samalla kun asuin pohjoisessa ja tulin viikoittain Tel Aviviin etsimään asuntoa ja myös tapasin joitakin välittäjiä ja näin monen monta asuntoa eikä mikään kunnolla kolahtanut. Lopuksi löytyi Tel Avivin vierestä kun oli liian kallista siellä ja ilman välittäjää tämä nykyinen koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minakin tykkaan noista isoista puista! Kiitos paljon, hinnat nouservat hurjaa vauhtia taalla, onneksi löydettiin kohtuuhintainen asunto kivalta paikalta. Sitten kun se kolahdus tulee niin tietaa löytaneensa kodin :)

   Poista
 8. Voi, tuli niin hyvä mieli koti löydöstänne. Ihanat isot puut ja jos vielä niitä ruusujakin löytyy niin ihanaa. Ehkä joskus löydän itsenikin tuollaisilta kulmilta Turkissa. Onnea Uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ihanaa kuulla! Varmasti löydat, ruusuja, puita ja asuntoa sitten tarkemmin kesakuun lopun muuton jalkeen :)

   Poista
 9. Vitsi se fiilis kun tietää tulleensa kotiin. Se on niin hieno! Onnea vielä kerran, uudet kotikulmanne näyttävät ihanilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep just se fiilis kun tietaa jo etuovella etta tama se on! KOTI. Kiitos Helena, lisaa kuvia kesalla kun on muutettu :)

   Poista
 10. Uusi kotikatunne näyttää kotikadulta! On se vaan niin jännä tunne, kun tuntee löytäneensä sen oman kodin ja huomaa, että etsiminen on päättynyt. Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tuija, se on kylla niin vahva tunne kun monen asunnon jalkeen tietaa 100% varmasti löytaneensa sen oman perheen naköisen kodin.

   Poista
 11. Olipa kiva kuullla, että nyt tärppäsi. Kotikatu näyttää myös oikein viihtyisältä. Niin mukavalta taas ei kuulosta kiinteistövälittäjien kanssa toimiminen. Onnittelut siitä, että sekin on nyt ohi :) Kuvia toki odottelen asunnosta, sitten kun sen aika on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinteistönvalittajien kanssa oltiin kylla muutaman kerran ihmeissamme mutta onneksi rumba on ohi, kiitos!

   Poista
 12. Ihanaa! Kuulostaa jännittävältä ja samalla jotenkin siltä, että SE on nyt juuri SE koti :) Mutta aika hasardeja noi teidän kiinteistövälittäjät kyllä, mulla menis hermot varmaan sekunnissa, jos pitäisi kaikenlaisten ketkujen perässä kulkea ennen kuin tärppäisi se oikea asunto (ja -välittäjä)...

  Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa kiinteistönvalittajista oli kylla aivan uskomatonta porukkaa, en voi ymmartaa miten ihmiset antaa asunnon myyntiin tallaisille tyypeille, ei kauheesti tuo varmuutta ostamisen suhteen jos sita esittelee ammattitaidoton tyyppi....kiitos Terhi!

   Poista
 13. Minäkin täällä huokasin lopuksi iloisen tekstin luettuasi. Ihastuksesta. Ihanaa, että olette löytäneet kotinne.

  Venla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Venla,mekin huokastiin ilosta ja helpotuksesta!

   Poista
 14. Paljon onnea! Ja ihanaa että yhteisymmärryksessä ihastuitte samaan asuntoon, ja että saitte sen ostettuakin. Eli, teille tarkoitettu, ihan selvästi.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit