Mies keittiössä iiiik!

Mieheni tykkää ruuanlaitosta ja ottaa kyökin mielellään haltuunsa vapaillaan. Pihvinpaisto ja suurin osa kalaruuista kuuluu hänelle, samoin muutamat turkkilaiset perinneruuat, jotka hän osaa tehdä minua paremmin. Jokaisessa turkkilaisessa miehessä asuu varmasti jonkunasteinen macho mutta kyse onkin siitä miten se ilmenee. Omassa miehessäni machoilu ilmenee suojeluntarpeena, hänelle on tärkeää tietää missä me tytön kanssa viipotamme ja huolehtia meistä. Turkkilainen mies kokee aina että vaimo ja lapset ovat hänen vastuullaan niin rahallisesti kuin muutenkin. Hän saattaa pirauttaa varoittaakseen mielenosoituksesta, työmatkalla vastaantulleesta koiralaumasta tai koleasta tuulesta, olen myös 100% varma ettei hän oikeasti koskaan nuku ennen kotiintuloani niinä harvoina iltoina, kun olen tyttökavereiden kanssa myöhempään ulkona.


Vanhemmassa polvessa miesten machoilu näkyy asenteina, vanhempi taksikuski pudistelee päätään minihameille eikä miesten hommiin kuulu talouden- tai lastenhoito. Sukulaisten tokaisu kuinka mieheni osallistuu niiiiiin paljon lapsen hoitoon, saa painotuksia eri sanoille ja voi vaan arvailla onko se positiivista vai negatiivista, ainakin se on monen vanhemman ihmisen mielestä kummallista. Vaimo annostelee miehensä ruuat lautaselle, tarjoilee teetä kuin vieraalle, asettelee tupakat ja tuhkakupin valmiiksi, meillä ja nuoremman sukupolven kesken tehdään se vastavuoroisesti, toinen keittää teetä ja toinen tarjoilee.

Osa turkkilaisista nuoremman polven naisistakin haluaa itselleen machon miehen, vähemmistönä he kyllä alkavat olla. Ellei mies ole yhtään mustasukkainen, alkaa turkitarta ärsyttää, onko jossain vikaa kun mies ei mulkoilekaan tyttöystävänsä perään vilkuileviin nuorukaisiin? Käy lukemassa Minen blogista haastattelu turkkilaisesta 'machosta'. Machoilu on ihan ok silloin kun sen osaa.

Meidän macho nyt kuitenkin leipoi viikonloppuna valmiista leipomosta haetusta taikinasta herkkuja ja minä nappailin pari kuvaa. Näitähän voi valmistaa Suomessa vaikka lihapiirakkataikinan ohjeen mukaan tai pasteijataikinaan ja paistaa uunissa.


Leipätaikinoita meillä oli kolme ja börekejä taisi tulla noin 17, joista osa vietiin naapurustolle. Täytteitä tehtiin 2, keitetyistä perunoista ja persiljasilpusta survottiin haarukalla toinen, sekaan mausteeksi paprikaa ja suolaa. Toinen täyte tehtiin ricottajuustosta ja persiljasta, me emme tätä maustaneet mutta halutessaan siihen voi lisätä vaikka chiliä.


Taikinasta muotoiltiin kämmenen kokoisia pyörylöitä, jotka kaulittiin ja täytettiin, käännettiin kiinni ja paistettiin isossa määrässä öljyä kuten munkit. Tarkkaavainen huomaa mitä suomalaista jääkiekkojoukkuetta mies kannattaa, jos vilkuilee essun alla olevaa paitaa. Miehen mielestä peliäkin mielenkiintoisempaa olivat kannattajat.


Sitten ei muuta kun herkuttelemaan! Aiemmin on tehty jauheliha- ja pinaattifetatäytteisiä, vain mielikuvitus on rajana täytteiden kanssa. Börekin kanssa sopii nautittavaksi haudutettu tee.

 

Mukavaa alkanutta viikonloppua!

Kommentit

  1. Hieno mies sinulla!
    Ja suloinen pikkuinen tummakutri silmä tarkkana.
    Meilläkin keittiö on miehen valtakuntaa...tykkää laittaa ruokaa ja tekee todella hyvää, joten en edes yritä kilpailla paikasta keittiössä...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikea aarre tuo on :) Tyttö seuraa isaansa joka paikkaan eika laske silmistaan kkun tama on kotona, ennen kokkailimme enemmin yhdessa, nykyisin toisen taytyy melkein viihdyttaa tyttöa silla viela han ei jaksa kiinnostua kokkaamisesta. Suurin osa huippukokeista taitaa olla miehia, miehet ovat parempia minusta tiskaamaankin.

      Poista
  2. Että voikin olla sympaattinen näky tuommoisessa essussa kokkaava mies. :-) Mun pitää varmaan ruveta opettelemaan tekemään turkkilaista ruokaa, kun siellä näkyy olevan niin ihania herkkuja. :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mies essussa saa kylla aina sympatiapisteita :) No niin, alat tutustumaan turkkilaisen keittiön saloihin, googlaamalla Binnur's turkish cookbook löytyy kattava ja selkea kokoelma turkkilaisia resepteja!

      Poista
  3. Vallan hurmaava päivitys. Ja varmaan tällaisen jääkiekkoäidin sydäntä lämmitti tuo Saipapaita. Olen melkeinpä samaa mieltä, että kannattajat ovat peliä mielenkiintoisempia (tätä ei tietenkään pelaaja-pojalleni kerrota:D)Täytyy varmaan kokeilla noita teidän nyyttejä.

    Olen jonkin aikaa lukenut tätä blogiasi ja pidän kovasti siitä, että jaksat päivittää niin usein. Jopa tuo edellä mainittu teinipoikakin pysähtyi joskus katsomaan laittamiasi kuvia:)

    Venla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyva Venla etta tunnistit Saipa-paidan! Kiitos kivoista sanoistasi ja terveisia myös nuorelle kiekkoilijan alulle!

      Poista
  4. Hyvältä näyttää, niin herkut kun keittiössä häärivä mies:D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidan mies keittiössa on paljon parempi kuin mina, hanella on essu, raaka-aineet kipoissa ja kaikki tehdaan harkitusti, toisin kun mina. Han myös siivoa jalkensa eika hutiloi pöytaan syömaan, kuten mina :D

      Poista
  5. Kokkaaminen tuntuu sopivan sekä suomalaiselle, että turkkilaiselle miehelle =) Olen ollut naimisissa molempien kanssa ja molemmat tykkäsivät kokkaamisesta ja tekivät minua parempia ruokia =D. Ruoanlaitto on ihan macho-hommaa,sillä harvoinhan turkkilaisessa ravintolan keittiössä naista näkee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se varmasti on ja eri ruokalajien mestarit keittiöissa ovat todella ylpeita ammatistaan, kokkaaminen on kivaa puuhaa ja on kivaa kun ei aina tarvitse itse kokata vaan voi vaan nauttia antimista :)

      Poista
  6. Afiyet olsun Petra! :) Ihania borekeja ja taitava mies! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit