Etsitään uutta kotia

Viimeiset pari kuukautta ovat kuluneet tiiviisti asuntoilmoituksia selaten ja mahdollisia ehdokkaita tutkaillessa. Ankaran rakas asunto sai uudet omistajat ja me uuden projektin, koti Izmiristä. Helppoa? Ei ole kun rahaa on tietty rajallinen määrä ja kriteereitä meillä kolmella asukkaalla aikamoinen läjä. Olemme mittailleet katuja kivoilta alueilta etsien myytävänä kylttejä ja palanneet aika monta kertaa lähtöruutuun.

Olemme selvästi outolintuja mitä tulee asunnon alueen ja vaatimusten kanssa. Monet turkkilaiset haaveilevat uusista tornitaloista isojen väylien ja ostareiden kupeessa, me taas pysyttelemme metron, lautan ja bussilinjojen lähellä mutta mahdollisimman rauhallisilla kujilla, pieni piha olisi kiva! Kahvilat, pikkukaupat ja muutama marketti lähietäisyydellä, unohtamatta puistoja ja pyöräteitä. Ei haittaa jos asunto on parhaat päivät nähnyt, asuinalueella pitää olla tunnelma, joka sanoo tervetuloa. Niin ja meren pitää tuoksua. Paikallinen kiinteistönvälittäjä pyörittelee silmiään. Järkiratkaisu muuttaa uudelle alueelle ja muutama asunnonnäyttö saa minut ja miehen hiljaiseksi, kakistelemme kurkkua ja juoksemme käsikynkkää metroon kiljuen eiiiii.

Olemme käyneet katsomassa tuhottoman halpaa remppamiehen unelmaa, jonka vankilan oloinen pieni piha ja homeen haju sai vain huokaamaan. Ihanan uusia asuntoja, joissa on kaikki kohdillaan paitsi sijainti 10 minuuttia pielessä niin ja se tunnelma.... Asuntoilmoitusten asuinalue haarukka on kutistunut säälittäväksi. Olemme ihastuneet asuntoon, jonka omistaja rouva päättikin pyörtää myyntipäätöksen ja sai meidät kiukkuisiksi. Olemme tavanneet läjän surkeita kiinteistönvälittäjiä, emmekä tiedä onko tarkoitus myydä vai olla myymättä. Olemme harkinneet uraa kiinteistövälityksen alalla. Olemme suunnitelleet muuttoa Foçan kalastajakaupunkiin halpojen asuntojen ja mahdollisen kalastajaksi 40-vuotiaana elämän hurmaamana.


Alueellamme kuten monissa muissakin Turkin kaupungeissa on käynnissä Kentsel Dönüşüm eli alueen uudistusprojekti, kotikulmillamme taloja murjotaan ja uusia nousee, yleisilme muuttuu siis aikamoisesti. Projektin hyvä puoli on se, että monet vanhat talot suunnitellaan maanjäristystä paremmin kestäviksi ja asukkaat saavat valtion tuella uutukaiset asunnot. Arvo nousee ja samalla asuinmukavuus lisääntyy. Meille ongelma on, että valinnanvara vähenee ja mietimme ohimo pullottaen mikä asuinalue on järkevin.

Turkissa asuinalue määrää koulupaikan ja terveyskeskuksen, myös asukkaiden arvomaailma ja tavat kuinka eletään määräytyvät pitkälti sen mukaan. Voinko tulla kotiin vikalla lautalla suhteellisen turvallisesti yksin? Tuijotetaanko parvekkeelle, jossa nautitaan viiniä kesäiltana vieraiden kanssa, etiketti, pukeutuminen ja tapa olla ja hengittää. Kaltaisten seura. Turkkini on vahvasti polarisoitumassa, mikä on huolestuttava ilmiö mutta toisaalta täällä on aina valittu asuinalueet omien arvojen mukaan. Tutkimme tarkkaan myynnissä olevien asuntojen sijainnit, liian pitkä matka rantaan ja pyörätielle, metrolinjan toisella puolella, ei käy. Väärän koulupiirin alueella, liian sekalaista sakkia asuinalueella, ahdistavat uudet kujat ja tiet, isot valtatiet lähellä. Eikö rouvaa miellytä keittiö, kysyy kiinteistönvälittäjä? Rouva ei löydä oikeanlaista feng shuita ja kahvilaakaan ei näy parvekkeelta, mies mulkoilee mihin laitetaan tomaatin taimenet ja parvekkeen kukat. Niin ja koirakin ollaan hakkimassa.


Kun päästään asuinalueesta, tulee eteen muut asiat, lämmitysjärjestelmä tai sen puute, liian vanha talo, puretaanko pian? Sortuneeko maanjäristyksessä vai onko vanhana jo nähnyt monet? Naapurissa turkkilaista elävää musiikkia ja yönrientoja. Ja kampaamostani en luovu enkä Karşıyaka Salihin simiteistä tai Bostanlin hullunhauskoista eläkeläisistä tai mezekaupoista. Etsintä jatkuu. Pysykää kuulolla.





Kommentit

  1. Tsemppiä kodinetsintään! Meillä meinasi viime vuonna hermot mennä erityisesti kiinteistövälittäjiin, jotka eivät koskaan vastanneet puhelimeen eivätkä varsinkaan suostuneet näyttämään asuntoja lounasaikaan... Mies haaveili jo suomalaisen Oikotie-tyyppisen palvelun perustamista Ranskaan. Mutta joo, lopulta se löytyi ja varmasti löydätte tekin ihanan! Peukut on pystyssä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talla meidan alueella on todella nihkeasti suoraan omistajilta myytavia asuntoja, joka olisi paras ratkaisu joten kiinteistönvalittajiin on ollut pakko ollut olla yhteydessa, en voi ymmartaa miten nihkeaa kiinnostusta sielta puolelta on valilla tarjolla! Jos soitat asunnosta ja se on juuri myyty niin mitaan vaihtoehtoa ei tarjota, nayttöja saa osalta melkein rukoilla ja muutenkin kiinnostus on taysi 0....?! Kylla mekin uskotaan etta se oikea sitten löytyy, kiitos Helena!

      Poista
    2. Ja mun ymmärtääkseni kiinteistövälittäjät työskentelevät vielä provikkapalkalla! Aargh. Petra muuten, haastoin sut uusimmassa postauksessani :)

      Poista
    3. Nain on, saavat taalla tietyn prosentin seka ostajalta etta myyjalta, joten tiedossa on asunnonmyynnin yhteydessa sievoinen summa joten todella ihmettelen....sitten haastetta katsomaan :)

      Poista
  2. Voin vaan kuvitella. Kahdesti etsittiin oma vuokrakämppää ja tosi monelle suomalaiselle olin apuna asunnon etsinnässä tulkin roolissa, ja jo niissä meinasi epätoivo iskeä. Saati sitten jos pitäisi OSTAA asunto. Kolay gelsin vaan, kuulolla ollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidan eka asunnonosto Ankarassa meni niin kivuttomasti ja ilman vuokranvalityksia, niin myös aikoinaan vuokrattiin ja myöhemmin myytiin itse mutta nyt on edessa nama vuokranvalittajat kun talla alueella sahibinden ilmoituksia on todella vahan. Kiitos!

      Poista
  3. Karsivallisyytta! Mekin etsimme tata kotia aikoinaan yli vuoden. Nyt olemme asuneet melkoisen tyytyvaisena jo 10 vuotta, joten karsivallisyys kannatti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mielta, etta pitaa olla karsivallinen, tassa asiassa on turha hatiköida.

      Poista
  4. Toivottavasti löytyy hyvä koti pian.Onko hintaero suuri Ankaran ja Izmirin välillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ankarassa on hinnat nousussa monilla alueilla, Izmirissa on tassa lahikulmilla menossa tuo uudelleenrakennusprojekti, mika vaikuttaa hintoihin ja asuntokaupan pysahtyneisyyteen tietyilla alueilla. Hinnat vaihtelevat tosi paljon alueittain mutta ei naiden kaupunkien valilla ihan valtavia hintaeroja ole.

      Poista
  5. Tsemppiä asunnonetsintään!
    Toi kissat pahvilaatikoissa -kuva on muuten ehkä vuoden paras kuva :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin ihana, mulla on lisaa kissan koti kuvia, taytyy laittaa niita tulemaan myöhemmin :)

      Poista
  6. Tsemiä asunnnonetsintään! Ihana kissakuva! <3

    VastaaPoista
  7. Tsemppiä - kuulostaa kyl tosi hankalalta. Toivottavasti löytyy pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan etta löytyy, tassa on pieni jannitys etta tama nykyinen vuokra-asunto joutuu myös lahitulevaisuudessa uudistusprojektin piiriin joten ihan loputtomia ei ole aikaa vaikka hatiköida emme haluakaan.

      Poista
  8. Onnea uuden kodin löytämiseen! Me etsittiin sitä meille oikeeta taloa vuosia, ihan sen takia ettei markkinat tahtoneet mätsätä meidän perheen taloustilanteen kanssa. Lopulta kävi aivan hillitön munkki ja saatiin tontti just sieltä mistä haluttiin, hyvää kannatti odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hatiköiminen naissa asioissa on kylla turhaa, pitaa miettia monelta kantilta ja kylla sen yleensa tietaa, etta nyt se oma asunto löytyi!

      Poista
  9. Onnea asunnonetsintään! Me myös haaveillaan uudesta kodista. Tuo, mitä kirjoitat koulujen, liikenneyhteyksien ja naapuruston ilmapiirin tarkkailusta kuulostaakin sen vuoksi tutulta. Suomessa katselin asuntoa miettien, tykkäänkö asunnosta tai talosta itsestään. Täällä se on melkein sivuseikka, sijainti on muuta olennaisempi - ja hinta joka tapauksessa hirvittävä. Kirjoittelinkin aiheesta juuri blogiini, tosin asunnottomuuden näkökulmasta. Minkälainen ongelma se on Turkissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin nain, sijainti on meille ykkönen, asunto itsessaan sitten eri ominaisuuksineen kakkonen, toisaalta en tieda olisiko minulla nyt Suomeen muuttaessani ikina mahdollisuus asua niin keskustassa kuin olen asunnut kahdessa suurkaupungissa taalla, en usko. Turkissa on asunnottomia ja kerjalaisia, kylla se on ihan ongelma, kun ei ole sellaista sosiaaliturvaa joka kattaisi niin paljon kuin vaikka Suomessa, ovat ihmiset aina toisten varassa, aina ei löydy auttajaa :(

      Poista
    2. Ei kannattaisi aina mainostaa Suomen hyvää ja kattavaa sosiaaliturvaa, koska ilmeisesti et itse ole sitä tarvinnut hetkeen. Asiat muuttuvat Suomessakin ja on paljon ihmisiä köyhyysrajalla. Nythän Suomi sai huomautuksenkin sosiaaliturvastaan hintatasoon nähden. 500€/kk voi kuullostaa isolta Turkissa, Suomessa sillä et maksa edes asuntoa!

      Poista
    3. Turkissa saisit samassa asemassa todennaköisesti 0 liiraa, kannattaa tutustua ensin Turkin jarjestelmaan, Suomessa harvemmin asutaan viemareissa tai puistonpenkeilla, taalla sellainen on aika arkista. Suomen sosiaaliturva on kattava verrattuna moneen maahan vaikka ei ehka sama kuin aiemmin. Suomessa asuvat kuuluvat terveydenhuollonpiiriin, joka kustantaa laakkeet ja hoidot, Turkissa on paljon vakavia sairauksia, joiden hoitoon ihmisilla ei ole varaa ja pahimmilaan kuolevat pois, maassa asuvat syyrialaiset pakolaiset ovat esimerkiksi statuksella vierailija, joten he eivat kuulu minkaan turvan piiriin vaan osa asuu kaduilla, puistossa tai viemareissa. Työttömyysturva on 9kk ja se ei koskaan ylita minimipalkkaa eli n. 800 tl, ja tahan on tienattava jo melko paljon saadakseen sen. 9kk jalkeen on parempi keksia töita, etsia auttava sukulainen tai muuttaa puistonpenkille. Tassa muutamia realiteetteja.

      Poista
    4. Ihan samaa sinullekin! Kannattaisi käydä joskus kotimaassa! Ei ole terveyskeskus tai lääkkeet olleet ilmaisia ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen. Eikä sairaalakäynnit eikä edes raskaudenaikainen hoito. Lääkkeet ovat erittäin kalliita ja kelan korvaukset karsitaan pitkäaikaissairailtakin pois. Lääkäriin on jonoa 2-4 kk riippuen kaupungin koosta ja yksityisellä käyminen melkein 100€/kerta. Lapset ovat ainoita jotka pääsevät alle 17-vuotiaana ilmaiseksi lääkäriin, mutta heidänkin lääkkeistä maksetaan täysi hinta. Että kyllä täälläkin kuolee ihmisiä hoitamattomana ja ainakin erittäin kovissa veloissa jos kuolee sairaalaan...viikko maksaa melkein 1000€! Kannataa lukea muutakin kuin lehtiä Suomesta, aivan kuten kirjoitit joskus Turkista. Ei ne lehdet totuutta kerro Suomestakaan

      Poista
    5. En minäkään keksi muuta kuin peruskoulun mikä on ilmainen. Muut koulut kai muuten paitsi kirjat ym täytyy itse maksaa. Raskausaikana minullakin maksoi kunnalliset seurannat noin 100€/kk ja terveyskeskus taitaa olla 12€/kerta, tosin sinne ei pääse ikinä :D Onneksi on työnantajan maksama lääkäri työssäkäyvälle, näin hyvin ei ole työttömällä

      Poista
    6. Alahan nyt hermostu anonyymi :) Elama on kovaa. Mistas tiedat milloin olen Suomessa kaynyt? Jos aiot kayda mun kanssa kinastelemaan kummassa maassa on kokonaisuudessaan parempi sosiaalturva ja -jarjestelma niin turha toivo, se on Suomessa kuten itsekin tiedat. Paljon Suomessa kuolee vuosittain ihmisia hoitamattomina ja siihen ettei Suomeen tuoda heidan tarvitsemia laakkeita tai eivat pysty niita maksamaan? Taalla paasee terveyskeskukseen helposti mutta siella ei tehda tutkimuksia tai kokeita joten sen jalkeen sairaalan jonoon, voit valita yksityisen tai valtion valilta jos on varaa valita. Suomessa on totuttu etta valtio hoitaa kaiken, taalla ei olla sellaiseen koskaan totuttu, köyhilla perheilla ei ole varaa valita tai valittaakaan monesti. Taalla taistellaan viela sellaisten ongelmien kanssa ettei joissakin kylissa ole sahköa ja juoksevaa vetta, lasten kouluissa on ulkovessat eika sinne saada opettajia, tietyilla paikkakunnilla lahin terveysasema on kaukana eika sinne paasta. Puhumattakaan työntekijöiden oikeuksista jne. Tiedan kylla yleisesti ottaen mika on Suomen tila, mulla on siella sukulaisia ja ystavia joiden elamanmenon tiedan varsin tarkkaan, ja kylla ne lehdetkin paljon kertoo ellei lue pelkkia törkylehtia ja niiden keskustelupalstoja.

      Poista
    7. Kukas taalla on ilmaisesta puhunut, onneksi on edes peruskoulu joka on laadukas ja ilmainen. Jos Suomessa on varaton ja raskaana niin eikö paase seurantaan, eikö voi hakea sosiaalihuollon puolelta apua? Turkin sosiaalihuolto on hieman erilaisella mallilla, Suomi ei taida olla viela siina tilassa etta lapset myyvat nenaliinapaketteja ruuhkan keskella, keraavat roskia elaakseen tai kerjaavat? Turkissa työntekijöilla on niin hatarat oikeudet etta työnantajan maksamasta laakarista on turha edes puhua.

      Poista
    8. Onpa kiivasta "keskustelua" hahahaa! Mullakin on muuten työttömyyskorvaus 0€/kk ja Suomessa ollaan. Töitä on revittävä vähintään 18 tuntia viikossa ja kuusi kuukautta, jos mielii osingoille :D

      Poista
    9. Niin ja voi hakea sossusta, ne vaan otetaan heti pois avustukset kun tienaa jotakin. Eikös muuten Turkissa juuri teilläkin ole ilmainen sairaanhoito terveyskeskuksessa? Joillakn isommilla firmoilla täälläkin on lääkäri, mutta ei läheskään kaikissa. metsolla Turkissa on työnantajan tarjoama lääkäripalvelu ainakin ja yksityisessä sairaalassa.

      Poista
    10. No on aika kiivasta, eihan taalla nyt hermostua tarvitse eika taalla olla kylla Suomen sosiaaliturvaa mainostettu....Suomessa on lama ja sosiaaliturva on huonontunut, Turkissa sita on vasta kehitelty viimeisen vuosikymmenen aikana. Jokainen selvajarkinen kuitenkin tietaa etta Suomessa yleisesti ottaen on edelleen kattavampi sosiaaliturva kuin Turkissa. Meilla on terveyskeskuksessa ilmainen hoito mutta taalla ei terveyskeskuksissa ole muita palveluita kuin laakarinvastaanotto ja verikoemahdollisuus, tytölta otettiin nielunayte viime viikolla ja sita varten mentiin sairaalaan. Metso ja kv. firmat ovat erityisasemassa Turkissa, tavallinen turkkilainen palkansaaja ei saa yksityista vakuutusta ja ne jotka saavat niin niilla on yleensa varaa palkan puolesta jo niin, etta se on monella muutenkin. Turkkilaisissa valtionsairaaloissa taso ja tilanne vaihtelee, viime viikolla Izmirin 6 paikkaisella naisten synnytysosastolla oli 15 naista survottuina vieri viereen, ne joilla oli tilanne viela hallussa joutuivat seisomaan kaytavassa. Kylla taallakin joutuu monesti jonottamaan tai sitten on oltava tuuria tai tuttuja oikeissa paikoissa, mun kilpirauhasleikkaus tehtiin yksityisella, josta puolet maksusta meni pimeesti laakarin taskuun jotta paasiin nopeasti leikkaukseen. Jos lapsi syntyy sairaana tms. niin useissa sairaaloissa hoito kasittaan vain muutaman paivan, sen jalkeen maksetaan itse ja kyse on valtavista summista, aitiysloma on lyhyt ja yleista aitiystukea ei ole. Tama blogi ei ole Suomen ja Turkin sosiaaliturvaan painottuva mutta ilman sellaista ihan omaa kokemusta siita millaista on elaa taviksena Turkissa en lahtisi arvioimaan kummassa maassa on helpompaa jos sairastuu, joutuu työttömaksi etc.

      Poista
    11. Nyt on ihan pakko esittää kysymys sinulle Suomi uusin silmin:
      Väitätkö ihan tosissasi, että Turkissa on parempi sosiaaliturva ja terveydenhuolto kuin Suomessa sillä perusteella, että sinulla on Turkissa kansainvälisen firman lähettämänä työntekijänä ollut siellä paremmat olot kuin nyt Suomessa "taviksena"? Mietihän nyt asiaa toisenkin kerran.

      Poista
  10. Istanbulissa lomalla yövyimme alueella joka oli yhtäältä modernin oloinen - jänniä pikkuputiikkeja ja kampaamoita jne - mutta jossa toisaalta liikkui myös aika paljon konservatiivisemman oloista porukkaa. En ollut ennen oivaltanutkaan kuinka alueet niinkin selkeästi jakautuvat Turkissa. Meillähän on täällä ainoastaan tuota konservatiivista menoa, mutta toisaalta täällä omien porttien sisällä - ja toki muutenkin - diplomaattistatus antaa suojaa ja rohkeutta elää vähän vapaammin. Mutta kyllä ympäristön tunnelmat ja rajoitukset silti tarttuvat ja vaikuttavat minuunkin. Ymmärrän siis tästä näkökulmasta oikein hyvin miten tärkeää on olla omanhenkisten ihmisten läheisyydessä. Ja asunnon tunnelma itsessään on minullekin iso juttu. Oi ja meren tuoksu kun kerran meren äärellä ollaan! Toivotaan, että pian osuu teille kohdalle kaikin puolin mieluisa asunto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle se omahenkisen porukan kanssa asuminen on tarkeaa, se tekee elamasta ihanaa ja sosiaalista, se on niita turkkilaisen arjen parhaimpia puolia! Kun se oma mieluinen asuinalue on löytynyt niin kaikki on sujuvaa, on yhteys muihin ihmisiin kun taas alueella, missa emme jaa samoja arvoja, sekin on nahty. Meren tuoksu on kylla jotain! Turkissa alueet ovat todella vahvasti jakautuneita, noin sen voi huomata jo lomalla kun hieman tutkailee fiiliksia, ihmisten pukeutumista ja palveluita. Toivotaan etta asunto löytyy lahiaikoina!

      Poista
  11. Huhhuh, hankalalta kuulostaa. Tsemppiä etsintään, toivottavsti "se oikea" tulee pian vastaan!

    VastaaPoista
  12. Tsempit, tutulta kuulostaa asunnonmatsästyksenne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asunnonmetsastys taitaa olla aika usein haastavaa, raastavaa ja valilla aika jannaakin :)

      Poista
  13. Kyllä se uusi asunto löytyy, se vain tulee joku päivä kohdalle:) Minulle on jäänyt mieleen 31.12.2014 postauksessasi ollut keltainen kerrostalo. Se näyttää talolta, jossa voisi olla mukava asua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihan katsomatta tiedan mita taloa tarkoitat :) Se on tassa aika lahella, Karşıyakan ja Bostanlin valilla, harmi etta ei taida olla myytavia, minustakin se on kiva!

      Poista
  14. Onnea uuden asunnon hakuun! Mun tuttavalla on käynyt juuri Istanbulissa tämä että asunto puretaan alta ja annettu pari kuukautta aikaa hakea uusi kämppä ennenkuin vanha pistetään maantasalle koska ei ole maanjäristyksen kestävä. Onneksi ovat löytäneet nyt jonkun asunnon koska ovat olleet jo aivan epätoivoisia koska mitään ei ole tullut vastaaan : joko väärä alue, huono asunto, kallis, tai jotain muuta kummallista. Olisi kiva päästä teidän mukaan katsastamaan eri asuntoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tama uudistusprojekti on kaynnissa useissa kaupungeissa ja homma etenee vauhdikkaasti! Istanbulissa asunnon etsinta on ehka viela haastavampaa kuin taalla. Kylla ma varmaan viela jotain asuntoja valayttelen! Hyva vinkki Nina.

      Poista
  15. Toivottavasti löytyy juuri teille mieluinen koti! Kun ajattelee omalle kohdalle, tuntuu tosi vaikealta löytää juuri sellainen missä olisi kaikki mieluisat ominaisuudet, alue, tärkeät paikat lähellä... Ollaan asuttu pian kuusi vuotta vuokralla tässä samassa, ei olla edes uskallettu vuokrata muualta kun tuntuu että on vaikeaa löytää yhtä hyvää saati sitten parempaa. Hyvät puolet ovat menneet aina ei-niin-hyvien puolien edelle. Parhaita puolia tässä on sijainti, mukavat ja harmittomat naapurit, näköala, paikat lähellä, miinuksia taas se että talo on melko vanha eikä ole varsinaista pihaa ollenkaan ja kun samassa talossa on kampaamo ja toimistoja niin parkkipaikka aina päivisin täynnä ja väkeä lappaa käytävillä. Itse tykkäisin uudesta asunnosta jossa kaikki kiiltää, vaikka ei olisi siivonnutkaan paljoa niin aina näyttää siistiltä. Vanhaa keittiötä tai kylppäriä taas voi puunata loputtomiin ja aina tuntuu että olisi jotain parannettavaa tai vaihdettavaa. Nykyisin on vaan noita ns. amerikkalaisia keittiöitä eli keittiö olohuoneessa jollaista ei ehdottomasti haluttaisi. Alanya on lopulta aika pieni paikka, isommissa kaupungeissa alueet ovat selkeämmin erilaiset ja etsiminen ehkä haastavampaa mutta kuitenkin enemmän valinnanvaraa.

    Viivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kaikkea ei taatusti voi saada mutta ne tarkeimmat. Meilla Ankaran koti oli meille aikalailla nappi vaikka vanha olikin mutta hyvat perustat ja kaikinpuolin toimiva ja sijaintikin hyva. Meille se sijainti on ykkönen, asunto kakkonen, naissa isoimmissa kaupungeissa asuinalueet ovat tosiaan tarkemmin maaraytyneet mutta ihan totta, etta valinnanvaraa kylla löytyy, Alanyassa oli musta yllattavan kova hintataso kun kuuntelin kaverin juttuja?

      Poista
  16. Meillä oli Adanassa samanlaisia ongelmia. Varsinkin kun kapunki ei ehkä ole sieltä liberaallisimmasta päästä, oli alueen valinta vaikeaa. 4kk siinä meni että löydettiin sopiva asunto. Me halusimmekin mahdollisimman uuden ja palveluiden vieressä olevan, joten tarjontaa oli asuntojen puolesta kyllä.

    Kiinteistövälittäjät ovat kyllä ihan pohjasakkaa tässä maassa, ei ole luottamista ollenkaan. Paljon tsemppiä teille asuntojahtiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiinteistönvalittajista voisin varmaan kirjottaa myöhemmin ihan oman tarinan, ovat kylla aikamoista porukkaa, se etta osa on huijareita ei mua ihmetyta mutta se, etta iso osa ei ole kiinnostunut myymaan kummastuttaa kylla eniten! :)

      Poista
  17. Suomen, niin kuin muidenkin maiden sosiaaliturva, on tarkoitettu heikompiosaisten tukemiseen. Lapsilisän ei ole tarkoitus kattaa lapsesi ruokaa, ei hoitoa, vaan tukea perheitä normaalissa elämässä. 500 euroa kuussa kattaa kuitenkin perustarpeesi, ei ehkä edes nettiä, mutta elämän, ei tarvitse olla täysin muiden armoilla. Vuokran, et elä viemärissä. Vaikka sinulla ei olisi sosiaalista tukiverkkoa, sinulla on katto.

    Turkissa on moni asia varmasti eritavoin kuin suomessa, mutta sinä anonyymi, sinulla on ilmainen terveydenhoito, vaikka aikaa siinä saattaa kestää. Sinulla on oikeus asuntoon, sinulla on oikeus oikeusapuun. Sinun vastuullasi on se, mihin ne sossun antamat rahat laitat. Minä sossuna, voin nostaa olkani ja sanoa, vittuako se minulle kuuluu.. tai olla oikeasti kiinnostunut. Jää nähtäväksi. Lapsellasi on ilmainen koulutus, yliopistoon asti, arvosta sitä. Saa jopa opintotukea ja valtion takaamaa lainaa. Ja molemmille teille, sinulle ja suomi uusin silmin, ei ole ilmaista illallista.
    Jos olet itse irtisanoutunut, ja ollut poissa suomesta, niin miksi sinun pitäisi yhtäkkiä saada kaikki mahdolliset edut? koska et ole suomessa töitä tehnyt, miksi olisit oikeutettu työttömyysturvaan… Jos rahaa on edes välttävästi, niin miksi hakea rahaa pois niiltä ketkä sitä oikeasti tarvitsevat?!! On kuule sunkin peruskoulu verovaroin tuotettu, alkaa jo mietityttämään, että miksi..
    Nim. Kukkahatusta kaukana

    VastaaPoista
  18. Miksi muuten ette tykkää uusista kerrostaloasunnoista? Olen itse sellaisia joskus ihastellut Suomesta käsin, kun niiden tyylissä on mielestäni usein hieman jotakin samankaltaista kuin Algerian tyylissä, mutta "modernimmassa paketissa". Tännekin turkkilaiset rakentavat uusia asuntoja, jotka näyttävät mielestäni kivoilta. Onnea asunnon metsästykseen! Toivottavasti se mieluinen löytyy pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilla ei ole uusia kerrostaloja vastaan mitaan mutta yleensa ne uusien kerrostalojen alueet ovat aika sieluttomia ja tylsia, talot tungettu vieri viereen tai suurten motareiden lahelle, tunnelma ei ole kehittynyt kuten se on vaikkapa vuosikymmenien aikana olleessa nykyisessa kulmakunnassamme.

      Poista
  19. Jotain tuollaista vähän epäilinkin; alueen tunnelma kun ei välity asuntojen esittelysivuilta. Asunnot itsessään vain vaikuttavat tosi kivoilta; jotenkin tietyllä tavalla yhdistelmältä eurooppalaista ja arabityyliä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit