Kuka minä olen? -blogihaaste

Sain Kalaa&baliikkia&kalabaliikkia blogin MatkaMartalta haasteen, kiitos siitä!

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogisi?

Aloitin bloggaamisen kun tyttö oli vielä pieni ja olin paljon tytön kanssa kaksin, arkeen oli tullut vauvailun jälkeen rytmi ja aikaa tuntui olevan. Olin lukenut jo pitkään ulkosuomalaisten blogeja, oli kiva liittyä tähän porukkaan. Tykkään kirjoittamisesta ja otan mielelläni kuvia.


2. Onko blogisi muuttunut paljon alkuajoista ja jos, miten?

Alussa kirjoittelin enemmin faktatietoa ja vauvajuttuja suomalaisen näkökulmasta Turkissa, nykyisin aiheet ovat laajentuneet mutta punainen lanka on edelleen ulkosuomalaisen Turkki ja arkiset tilanteet.

3. Mitä piirteitä arvostat muiden blogeissa?

Luen mielelläni muiden ulkosuomalaiten blogeja, on mielenkiintoista kuulla millaista on arki Sudanissa, Ranskassa, Israelissa, Italiassa tai vaikkapa Irlannissa, toisaalta myös paluumuuttajien jutut kiinnostavat. Rakastan ruokaa joten myös eri maiden reseptit ja ruokaan liittyvät jutut kiinnostavat. Kirjoittaja välittää tarinoissaan omia fiiliksiään ja ainakin itselleni on tärkeä saada hyvä tunnelma lukiessa blogia, aitous, innostus ja oma tyyli välittyvät hyvistä blogeista. Saarnaamista, muotijuttuja tai huonoa suomen kieltä en jaksa lukea.


4. Lempielokuvasi ja -kirjasi?

Elokuvien katsominen on jäänyt vähiin viime aikoina. Tykkään klassikoista kuten Casablanca ja Kummisetä 1&2, toisaalta voisin katsoa uudestaan vanhat Star Warsit ja ostan Suomen reissuilta aina mukaani suomalaisia elokuvia. En osaa valita lempikirjaa, niitä on niin paljon. Viimeisiä suosikkeja kesältä ovat ainakin Rodriguezin Kabulin kauneuskoulu ja Hosseinin Ja vuoret kaikuivat. Olen kahlaamassa Hietamiehen ihanaa Sonja sarjaa läpi vuosien jälkeen ja Suomesta ostan laukun puolilleen taas kirjoja.

5. Minkä asian haluaisit olevan toisin elämässäsi juuri nyt?

En oikeastaan minkään, olen perustyytyväinen enkä kaipaa rikkauksia tai materiaalia. Päivä kerrallaan ja nyt nautin kesästä, tulevasta Suomen lomasta, perheestä ja ystävistä. Olisi tietysti rauhoittavaa jos Turkin tilanne olisi rauhallisempi yleisesti ottaen mutta siihen on mahdoton vaikuttaa itse.


6. Piirre, josta olet itsessäsi ylpeä? Entä vähemmän ylpeä?

Olen ylpeä että olen pärjännyt itse monessa tiukassakin tilanteessa maailmalla ja luotan itseeni. Vähemmän ylpeä voi olla toisinaan äkkipikaisuudesta ja huithapeliudesta mutta niiden kanssakin voi elää. Olen onnellinen että olen sopeutunut Turkkiin, kirjoitan mielelläni arkisista tilanteista täällä mutta positiiviseen sävyyn. Voisin kirjoittaa tulta ja tappuraa typerästä taksikuskista tai virastonvirkailijasta mutta kirjoitan mieluummin kuinka taksikuskin kanssa pärjätään tai miten viraston jonotusajan voi hyödyntää.

7. Suurin muutos elämässäsi?

Onhan niitä, yksi on taatusti ollut ulkomaille asettuminen ja vuodet maailmalla. Olen suomalainen mutta maailma on muovannut aikalailla ajatusmaailmaa, ei ole mustaa tai valkoista vaan monia eri sävyjä ja katsontakantoja.  Olisi mielenkiintoista tietää millainen olisin ellen olisi lähtenyt maailmalle?

8. Minkä elämänohjeen antaisit 15-vuotiaalle itsellesi?

Opiskele itsellesi joku ammatti, jota voi harjoittaa Kiinassa, Turkissa tai vaikkapa Jamaikalla. Kokki, kampaaja tai puuseppä. Muuten sanoisin, että antaa mennä vaan, kaikki kokemukset kasvattavat ja kaikesta selviää. Pää pystyyn.

9. Kolme asiaa, joista iloitset nykytilanteessasi?

Läheisistäni. Siitä että olen ihan sinut valintojeni kanssa, jotka ovat johdattaneet nykyiseen elämänvaiheeseen. Terveydestä.

10. Mitä odotat (tai pelkäät) tulevaisuudelta?

Turkissa on aina jotain odotettavaa ja pelättävää. Toisaalta maan tapahtumat tuntuvat kaukaisilta ja oma arki rullaa tuttuja latujaan. En tee suuria suunnitelmia tai odota sen kummempia, katsotaan mitä huominen tuo tullessaan.

11. Mitä haluaisit toivottaa lukijoillesi?

Rauhaa ja rakkautta, loppukesän lämpimiä päiviä, iloisia hetkiä lomalla tai töissä ja kiitos että pysytte matkassa mukana.
 
 
Blogihaasteen saa napata kuka vain ja kysymykset säilyköön samoina! 


 
Terkut lomalta Suomesta. Ilmat ovat suosineet ja takana on pian mahtava kahden viikon lomareissu, vanhoja ystäviä, ihania muistoja ja suomijuttuja. Niistä lisää kotiinpaluun jälkeen. Nyt nautitaan vielä Suomesta ja lomasta.

 


Kommentit

 1. Näitä on aina kiva lukea :), nappaanpa minäkin mukaani, kiitos.

  VastaaPoista
 2. Nämä vastaukset kuulostivatkin ihan sinulta. Blogiteksteistäsi myös välittyy se, kuinka sinut olet itsesi ja ratkaisujesi kanssa.

  Ihanaa, että olet saanut viettää mukavaa Suomilomaa.

  Venla

  VastaaPoista
 3. Näistä olisin voinut tunnistaa itsenikin. Ihanaa, että olette saaneet näin kauniit Suomi-päivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmat suosivat, tuurilla olimme juuri kesan parhaimpaan aikaan Suomessa :)

   Poista
 4. Nappaan matkaani. Kun on aikaa kirjoitella ja yhtyedet pelaa...vielä...:)

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva lukea vastauksesi, niistä välittyy persoonallisuutesi, se Petra josta niin tykkään. 💖

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit