Mikä ärsytti äitiä tällä viikolla

Kulunut viikko oli synkkä maan uutisten saralla vähän joka saralla mutta ärsytyskynnys oli matalalla myös omissa ympyröissä. Päivä toisensa jälkeen jatkuvilla huonoilla uutisilla oli toki vaikutuksensa omaankin positiivisuuteen. Kaikki mätti. Suututti ja ärsytti. Teki mieli ojentaa niin autoilijoita kuin jalankulkijoita, tuttuja ja tuntemattomia. Kun on omaksunut äidinmaidosta suomalaisen maalaisjärjen ja tavan toimia, tipahtaa väistämättä aika ajoittain tähän v-käyrä kuoppaan. Siltä ei pelasta kaunis ilma, makeat mandariinit eikä ystävällinen naapurikaan. Ei edes uutislakko tai uunituore leipä.


Maanantaina juttelin tytön kaverin äidin kanssa tarharöhästä ja lääkkeistä. Yhdessä tuomitsimme holtittoman antibioottien käytön ja jatkuvan lääkärirumban normaalin nuha-kuumeen vuoksi. Tuntuu, että tytön tarhassa yksi jos toinenkin on jatkuvasti antibioottikuurilla. Seuraavana päivänä tytön kaveria ja äitiä ei näkynyt tarhalla, keskiviikkona taas tavattiin ja äiti kertoi aloittaneen antibioottikuurin kipeän kurkkunsa vuoksi. Kun oli kotona muutama paketti niitä antibiootteja ja kurkkukin niin kipeä. Teki mieli kirkua mutta tyydyin vain nyökkäilemään. Pienikin kipu tuntuu muuttuvan valtavaksi kärsimykseksi, joten on heti parempi valita lääkkeitä ja suosia nukutusta, mielellään myös tiputusta vetämättömään vireeseen.


Liikenne sai hermoromahduksen partaalle, takapenkkiläinen oppi taatusti muutamat ilmaisut, joita ei tarvitsisi. Karşıyakaan rakennettavan raitiovaunun vuoksi liikennejärjestelyt ovat tukkineet teitä joten tienylitys on ollut toisinaan mahdotonta. Vartin tarhamatka fillarilla venyi ja joka aamu meitä odotti kaoottinen risteyssuma, jossa töötit soivat ja stressitaso tuntui olevan korkealla itse kullakin. Valoilla tai kaistoilla ei ollut perjantaina enää merkitystä, jokainen yritti löytää väylänsä mistä tahansa.


Alexin kanssa törmäsin viikon aikana muutamaan ylireagointiin koirasta, joka kulkee hihnassa. Kun koulubussia lapsensa kanssa tienlaidassa odottava äiti hyppää ajotielle riuhtaisten lapsensa mukaan, tekisi mieli pillastua. Rauhoitu, tämä on kotikoira ja kulkee hihnassa. Toinen tapaus oli nuori liikemies, joka piiloutui auton taakse sähisemään Alexille, oletko ihan kunnossa, kyselin. Alex pyöritteli päätään ihmeissään. Sinunlaisia miehiä meidän Alex popsii aamupalaksi, moikka ja tule nyt pois sieltä auton takaa, jookos.


Läheisen puistoalueen koirapuisto on ollut suljettuna kohta 1,5 kk, sinne on laitettu ruohomatto ja puisto oli tarkoitus avata pari viikkoa sen asennuksen jälkeen. Lukko on ja pysyy tiukasti portissa eikä puistossa kukaan ei tiedä koska se avataan. Puiston työntekijät huhkivat mutta pyörittelevät päätään, kysy vartijoilta, koirapuisto ei kuulu meille. Vartijat käskevät soittelemaan alueen puistovastaavalle. Puistovastaava on kadonnut eikä kukaan osaa sanoa asiaan mitään. Tämä mättää Alexiakin. Puiston laidalta löytyy koppi, jossa toimii alueen uimakouluvastaava, missähän olisi koirapuistovastaavan koppi....


Kaikenlainen epäjohdonmukaisuus tuntui tällä viikolta lastilta. Miksi tarhan aula on tungettava täyteen rattaita vaikka se on kielletty. Eikö vanhoja vessanpönttöjä voi viedä muualle kuin kadunvarteen. Eikö taloyhtiön kokousta voi pitää ajoissa vaikka itse taloyhtiön vastaava on kadonnut mökilleen kuukausiksi. Miksi opettajan koulutuksesta kerrotaan vasta aamulla eikä tiedoteta etukäteen.

Ekat sateet ja kurakelit. Yläkerran naapuri,  joka puisteli leivänmurut niskaan. En ollut ihan omalla mukavuusalueella tytön apuna isännmaan rakkaus -aiheisen tarhaprojektin kanssa, siitäkin kuitenkin selvittiin. Onneksi viikonloppua kohti kuljettaessa noustiin matalaliidosta. Tarhalta saatiin mukavia kuulumisia. Elämä uunittomana päättyi. Projektini notkahti ison askeleen eteenpäin. Onneksi viikonloppu tuli, mitähän uusi viikko tuokaan tullessaan.

Kommentit

 1. Kuulostaa niiiin tutulta sekä ärsytyksenaiheet että tuo miten mielentila joskus vain notkahtaa sinne negatiivisen puolelle ja kaikki ympärillä tuntuu ärsyttävän!

  Minua inhottaa täälläkin tuo antibioottien vetäminen joka sairauteen. Ihmiset tuntuvat hyvin huonosti ymmärtävän bakteerien ja virusten eron päälle eivätkä muutenkaan tunnu olevan perillä ihan perusasioista mitä tulee terveydenhoitoon. Mutta sitäkin enemmän itseäni ärsyttää täällä se, että yhtenä päivänä puhutaan yhden kaverin kanssa yhtä ja toisena päivänä toisen kaverin kanssa ihan toista... Juuri eilen tästä napisin. Täällä ei ole vissiinkään sopivaa olla reippaasti jotain mieltä vaan mieluummin myötäillä muita ja sehän minua suoraviivaista ja suorapuheista suomalaista hämmentää.

  Ja voi noita koirakammoisia... Ymmärrän etteivät kaikki pidä koirista mutta luottaisivat nyt sentään omistajaan ja remmiin, ettei se koira sieltä päälle ole tulossa.

  Toivotaan sinne parempaa viikkoa kaikin puolin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanaankin taas tasta antibiootti-asiasta vaahtosin, huh mutta juurikin se kun osa ihmisista ei ole kiinnostunut ottamaan asioista selvaa ahdistaa. Tuo etta myötaillaan keskustelukumppania on tuttua, kuuluu taallakin osittain keskustelukulttuuriin ainakin tuntemattomien kanssa vaikka toisaalta sitten taalla on totuttu hyvin kriittiseenkin keskusteluun ja vaittelyyn. Uusi viikko alkoi ainakin aurinkoisesti, saderintama vaistyi, toivotaan etta se tietaa hyvaa viikko meille kaikille.

   Poista
 2. Kaunis koira! On ollut v...späiviä täälläkin tällä viikolla ja monta! Toissa yönä huusi talon putket ja palovaroitin ja en muutenkaan nukkunut, joten se ja sama, kun huoletti asiat Suomessa. Ens la pitäisi olla naama peruslukemilla ja näytellä hymyä, kun on suomalaisten itsenäisyysjuhlat...pari lievätävää alle ja menoks? Mukavaa adventtia sinne !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai etta siellakin, no onkohan tata pahaa tuulta ollut liikkeella ihan useammalla mantereella...tietokonekin on naköjaan hajoamispisteessa ja meilla huusi muuten menna viikolla yölla halytyslaite ihan vaaria halytyksia, huhhuh. Musta tuo pari lieventavaa ja menoksi kuulostaa hyvalta, pitanee jarjestaa omat itsenaisyyspaivan istujaiset.

   Poista
 3. Suomessa sama meininki, ärsyttää kaikki! Ei vessanpytyt tienvarsissa eikä ihan samat asiat, mutta yhtä ärsyttävät...,ja tää hemmetin pimeys 😡
  -Terhi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan pimeys, sita ei sentaan ole taalla ja saderintama vaistyi, onneksi silla pyykitkaan ei kuivaneet kosteuden takia. Toivotaan sinnekin positiivisempaa viikkoa.

   Poista
 4. Antibioottien liikasyönnistä ei kai voi syyttää potilasta vaan lääkäreitä, jotka niitä antavat sairauksiin, joihin ne eivät auta. Tervetuloa superbakteerit, jotka ovat immuuneja kaikille lääkkeille. Itseäni hirvittävät kaikki ne kodin pesuaineet, jotka ovat anti-bacterial. En suostu käyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niitakin, toisaalta hieman oman tiedon hankintaakin peraakuuluttaisin taalla toisinaan. Tama antibioottien kayttaminen on joidenkin kohdalla ihan alytönta. Nuo kovat pesuaineet ovat sitten myös yksi aika vaarallinen juttu, niillakin kun on totuttu lotraamaan eika kauheasti osata pelata niista aiheutuvia haittoja.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Näitä päiviä ja viikkoja tulee joskus! Ehkä uusi viikko on hitusen parempi? Toivottavasti pizza hieman lämmitti mieltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi viikko alkoi ainakin aurinkoisissa merkeissa sateiden ja tuulen jalkeen ja kylla se pizza vaan maistui kun ei ole moneen kuukauteen ollut uunia, naminami.

   Poista
 7. Tätähän se elämä joskus on, MatkaMartta tsemppaa ja tunnustaa että joskus kaikki todella ärsyttää.
  Tsemppiä tulevaan viikkoon, jospa siellä olisi ilonhetkiä tarjolla sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan eiköhan tama nyt jo tasta iloksi muutu, antaa vessanpönttöjen nököttaa ja muiden syöda antibiootteja.

   Poista
 8. Sieltä löytyikin ärsymyksen aiheita ja uutiset takuulla vaikuttavat;sen tiedän täältäkin. Kun olin täällä nuorena olin antibioottikierteessä ja aina oli keuhkoputkentulehdusta,flunssia.ym. Kunnes päätin lopettaa antibioottien ottamisen kokonaan.Nyt on jo viikon ollut kamala flunssa mutta otan vain flunssan oireita helpottavia lääkkeitä joita saa ilman reseptiä. Mukavaa viikkkoa ja toivottavasti vähemmän ärsymyksen aiheita;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin se on, etta kylla ne jatkuvat huonot uutisetkin laskevat vireystasoa. Itsekin valtan antibiootteja mahdollisimman pitkalle, taalla kun moni syö tavalliseen flunssaankin niita ja suurimmaksi osaksi aivan turhaan. Mukavaa viikkoa myös sinne.

   Poista
 9. Voi että, mua naurattaa. Kiitos Petra tästä purkauksesta, tämä on just tämmöstä välillä tämä elämä. Minä potkin päätä seinään kun joku on taas parkkeerannut portin eteen tai repinyt ruukuista kukat tai kakattanut koiransa oven eteen. Elämä on tätä, välillä mennään ylöspäin, välillä alas. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipahan purkauduttua, tallasta tama valilla on, jospa se tasainen arsytys jaisi nyt viime viikkoon ja tuo aurinkoinen viikon aloitus kaantaisi kurssin nousuun. Mukavaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 10. Sama täällä, viime aikoina moni asia on ärsyttänyt kovasti. Eniten ehkä viikkokausia majailevat sukulaiset jotka kuvittelee tietävänsä paremmin miten meidän lapsia hoidetaan ja kunnolla vedin herneen nenään päivittelystä että nykyisin on äideillä niin helppoa, mitä siinä valitat, mummot hoiti yksin kymmenen lasta ja teki kaikki työt ja lypsi lehmät mutta ne olikin oikeita naisia... Mulla 11kk vauvan kanssa valvoneena kyllä kilahti..! Tsemppiä sinnekin, Turkissa ja turkkilaisissa on tosiaan välillä aika paljon kestämistä.

  Viivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh no, pitkaan majailevat turkkilaiset sukulaiset alkavat aika usein arsyttamaan, voin kuvitella. Tuo arvostelu ja paivittelyt menevat kylla joskus yli ymmarryksen ja hyvan maun rajan, toivotaan etta paaset pian nauttimaan omasta rauhasta. Laita kommentit toisesta korvasta sisaan ja toisesta ulos, ymmarran varsin hyvin nuo kilahtelut. Toivotaan parempaa tata viikkoa sinnekin.

   Poista
 11. Mä niin tiedän ton tunteen! Aina ei ole helppoa ja onneksi on tämä kanava purkaa pahin V-tutus ;). Tsemppiä sinne ja lempeämpiä tuulia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei kiitti ja lisaankö tahan etta mein tietokone tuntus vetelevan viimosiaan ja tama talven kosteus alkaa aiheuttaa paanvaivaa mutta muuten tama vko vaikuttaa kylla ihan hyvalta.

   Poista
 12. Toivottavasti siellä on nyt ollut vähemmän ärsyttävää. Täällä tosiaan tämä pimeys meinaa ärsyttää ja lumettomuus myös. Kesällä ei tule kesä, ja talvella ei talvi. Mutta kiva kuulla, että myös muilla tulee ärsyynnyskynnys välillä täyteen ja sen voi sanoa ääneen. Toivottavasti myös projektistasi kuullaan joskus, jos se on sellainen mistä voi täällä puhua.

  Venla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kylla se arsytyskynnys tulee valilla sitten vaan niin tayteen ja projektista kylla kuullaan taallakin kunhan se jossain vaiheessa nakee paivanvalon..

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit