Viikonloppu mandariinitilalla

Instagramin seuraajat huomasivat varmasti muutama viikko sitten tilini täyttyneen oransseista mandariinikuvista. Päädyimme ihan vahingossa viikonloppulomalle mandariinitilalle. Miehen pidempien vapaiden kunniaksi vuokrasimme Airbn-palvelusta kämpä, jonka kriteereihin piti sisältyä koira, kohtuullinen hinta, meren läheisyys ja mieluusti mahdollisimman omat oltavat. Mordoğanista löysimme upean, kauniisti sisustetun kivitalon, mutta sen vähimmäisvuokra oli 6 päivää. Ei jatkoon. Seferihişarin alueelta olin jo aiemmin katsellut bungaloweja, joiden hinta ei päätä huimannut mutta majoituspaikat tuntuivat olevan kovin lähellä toisiaan. Häiriintyykö naapuri koirasta ja koira naapurista?



Sivustolle ilmaantui viime hetkillä uusi kohde, joka vaikutti lupaavalta mutta tuntui sijaitsevan hieman keskellä ei mitään? Airbn-varauksemme ovat aina onnistuneet melko hyvin, vaikka jokaisella kerralla on lähdetty reissuun tietämättä oikein mitä on vuokrattu. Olemme siinä mielessä otollinen seurue, että vaatimuksemme ovat kohtuullisia. Emme kaipaa luksusta, oikeastaan oikein välttelemme sellaista. Sellaiseen ei sovi kohelo koiramme, eikä perheemme muutenkaan, ja lompakkoakin siinä rokotetaan liikaa. Vuokrakohteessa meille on oikeastaan tärkeämpää, mitä on talon seinien ulkopuolella kuin sisällä.




Odotellessamme isäntäpariskuntaa keskellä ei mitään tienmutkassa, mieleen hiipi kaikenlaisia epäilyksiä. Ne onneksi hälvenivät kun pääsimme perille. Todellakin keskellä ei mitään, joka puolelle aukenevia mandariinilehtoja oli pieni kukkula, jonka päällä oli pieni talo. Majapaikka oli aivan täydellinen; terassilta aukeni vihreää lehtoa silmän kantamattomiin ja ainoat äänet olivat lähitilojen vahtikoirien haukunta. Omistajat olivat keränneet meille valmiiksi tilan hedelmiä ja vihanneksia, joten kauppareissulta ei tarvittu paljon mitään. Tila oli aidattu, ja sen yhdessä laidassa vahtia piti omistajien paimenkoira. Alex sai kuitenkin juoksennella vapaana, sillä paimenkoira oli kiinni omassa aitauksessaan.


Lokakuussa lähimmän ranta-alueen kesämökkiläiset olivat jo palanneet kaupunkiin, joten päivällä saimme rannan melkein itsellemme. Vesi on lokakuussa jo viileää, mutta meille ihan sopivaa. Alex innostui uimisesta ja mies kalastuksesta. Parasta lomailuaikaa näillä kulmilla on ehdottomasti syyskuu ja lokakuu, jos meiltä kysytään. Majoituspaikkojen hinnat saattavat tippua puoleen sesonginajasta, eikä missään ole ruuhkaa. Kesällä auki olleet kebapkioskit ja rantakuppilat oli laitettu jo talvipuille, mutta se ei meitä haitannut.



Vuokraamassamme talossa ei ollut sen ihmeellisempiä hienouksia. Illalla laitoimmme soban eli kamiinan tulille ja pihalla grillasimme melko alkeellisessa grillissä tilan vihanneksia ja lähikylän lihakaupasta noudettuja vartaita. Isäntäperhe toi aamulla aikaisin meille tuoretta leipää, kylämunia, aamun lehden, rinkeleitä, tilamaitoa ja paikallista rasvaa tortua, joka on jonkinlainen maidon rasvan erotuksesta jäävä sivutuote. Miten kaikki voikin maistua niin hyvältä ulkoilmassa? Grilliherkut maistuivat taivaalliselta, kun ne oli valmistettu kunnon notskilla, jossa sai keittää myös kunnon sumpit! Illalla omistajien tuomat kastanjat kypsyivät kamiinan päällä, ja uuniin heitetyt mandariinkuoret saivat aikaan ihanat tuoksut. En muista milloin olisin viimeeksi nukkunut yhtä sikeästi kuin tuon viikonlopun aikana.



Omistajien pyyntö oli, että keräämme niin paljon mandariineja mukaan kun jaksamme. Viekää naapureillekin, patisti omistaja meitä vielä lähtöaamuna. Viikonlopun aikana olimme syöneet jo kilokaupalla mandariineja, ja puristaneet niistä mehua. Kotiin keräsimme mukaan 6 isoa kassillista mandariineja, joista veimme vähän naapureille ja muutamille ystäville. Mandariinit ovat tehneet sen verran hyvin kauppaa, että suunnittelemaani hilloon ne eivät riittäneet. Ehkä sitten seuraavalla reissulla, jolle taidan varautua isommilla säkeillä. Mandariiniaika on nyt parhaimmillaan ja ensi viikonloppuna kyseisellä alueella vietetään vuotuisia mandariinifestivaaleja.



Olemme innostuneet airbn-vuokrauksista, ja en usko että palaamme enää kokonaan hotellilomailuun. Ison, reviiristään tarkan koiran kanssa asunnon vuokraaminen on aina helpompaa. Tykkään myös ideasta, että voimme itse kokkailla, jos haluamme. Monissa paikoissa on ihania kylämarkkinoita, ja paikallisia erikoisuuksia kokeiltavaksi. Kaupungissa grillaaminen on mahdotonta, joten sekin tuo lomailuun oman lisänsä. Izmirin lähialueilla on runsaasti tarjontaa vuokra-asunnoista, ja kohtuulliset hinnat. Lokakuussa maksoimme mandariinitilan talosta 140 tl per yö ( n. 30 €). Asunto oli siisti, ja sieltä löytyi kaikki mahdolliset tarvikkeet kokkailuun, ja ystävälliset omistajat sai puhelimitse kiinni helposti. Tilan munakoisot, kesäkurpitsat, maissit, granaattiomenat, mandariinit, perunat ja salaatit maistuivat, ja saimme niitäkin vielä kotiintuomisiksi ison pussillisen.



Airbn-majoitus tuottaa varmasti ongelmia monissa paikoissa asukkaille. Olemme itse valinneet aina vuokrakohteeksi koko talon, jolloin meistä ei pitäisi koitua ongelmia naapureille. Rahapulassa moni on innostunut vuokraamaan asunnon huonetta, tai muuta erikoista lisäsiipeä, joka ei ainakaan itseä kiinnosta. Vuokrapaikka mandariinitilalla tarjosi taas ihan uudenlaisen näkökulman alueeseen, että joku voi elää näinkin! Hotellireissuihin verrattuna vuokra-asunnossa pääsee eri tavalla sisälle paikan luonteeseen, ja voi tehdä pienen kokeilun elosta uudenlaisessa ympäristössä. Mandariintila oli aivan ihana, mutta mahdariintilallisen elanto on tiukassa, ja työtä valtavasti. Viime hotellireissulla huoneen seinät tuntuivat kaatuvan niskaan, ja kaipailin selvästi lomaan vuokra-asunnon tuomaa vapautta.


Hotelli vai vuokra-asunto? Millainen majapaikka on lomalla paras?

Kommentit

  1. Aika ihana paikka:) En ole vuosiin ollut muualla kuin täällä ja Suomessa, mutta kyllä valitsisin mielelläni AirBn- asunnon, sillä on kiva kokata sellaisia juttuja mitä ei normaalisti saa., ja vieraassa paikassa kokee sillä tavoin enemmän ns. normaalia elämää, Tosi edullinen oli myös tuo majapaikkanne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on myös kiva kokata ainakin jotain lomalla, vaikka aamupala ellei muuta. Grillaaminenkin on kivaa, koska arjessa ei juuri grillata, koska kaupungissa se on aika vaikeaa. Tuo sulautuminen normaalin elämän sekaan on mustakin kiehtovaa, saa pienen palan sen paikan arjesta ikäänkuin itselleen.

      Poista
  2. Airbnb-sta on vain hyvia kokemuksia. Olemme kayttaneet sita seka taalla Israelissa etta matkoilla ainakin Ateenassa, Belgradissa ja Helsingissa. Ei ole valttamatta ollut luksusta mutta en ole sita etsinytkaan. Majoitun mieluummin asuntoon kuin hotellihuoneeseen missa on iso sanky keskella huonetta eika valttamatta paljon muuta. Aamiainenkin on kiva tehda itse paikallisista tuotteista vaikka valmiista hotellin buffetista kylla nautinkin. Nyt kuun lopussa olemme menossa viikonlopuksi Haifaan, jossa loytyi edullinen studioasunto keskustassa jopa parkkipaikalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on myös ollut tosi kivoja kokemuksia täällä, ja olemme tavanneet mukavia ihmisiäkin sen kautta. Mua ahdistaa myös useimmiten hotellissa, haluan kuitenkin rauhoittua ainakin jonkun aikaa siellä ja pieni huone pelkällä sohvalla on aika persoonaton. Mekin on kateltu taas jotain vkonloppureissu paikkaa airbn kautta loppuvuoteen, katsotaan mitä löydetään.

      Poista
  3. Me ollaan myös käytetty Airbnb:tä viime vuosina aika paljon, eri puolilla maailmaa. Meille on perheenjäsenten ruokavaliorajoitusten vuoksi tärkeä olla oma keittiö - jos ravintoloista ei löydykään kaikille turvallista syötävää voi aina tehdä itse ruokaa. Toisaalta nautin kyllä satunnaisista hotelliöistäkin. Ihan perushotelli riittää mutta en pistä pahakseni luksushotelliakaan :) Toisinaan on lomalla kätevää, että alakerrasta löytyy concierge, joka osaa antaa paikallistietoutta. Seuraavalla pitemmällä lomalla majoitumme jonkinlaisessa huoneistohotellissa, nekin ovat ihan kätevä ratkaisu silloin kun haluaa tilaa vähän enemmän ja oman keittiön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokarajoitteiden takia oma keittiö on varmasti aina hyvä olla olemassa, varsinkin uudessa kohteessa tai muuten tulee helposti stressi. Itsekin tykkään käydä lomalla ulkona syömässä mutta oma keittiö on hyvä vaihtoehto, sillä totta puhuen koen tosi stressaavaksi, jos kaikki päivän ruokailut on tehtävä ravintoloissa. Osansa tällä hotellikuolemallani on varmasti opasvuosissa, jolloin hotelleissa asuessa niistä ja ulkoruokailusta katosi kaikki hohto, eikä se ole koskaan kokonaan palannut takaisin.

      Poista
  4. Voi että miten ihanalta tuo majapaikkanne kuulostaa! Itse en tuolla ehkä viihtyisi, mutta oli varmasti teille aivan napakymppi!

    Minä kannatan ehdottomasti vuokra-asuntoja (mitä isompi, sen parempi), jos olen jonkun toisen kanssa reissussa, mutta yksin matkaillessa kallistun mieluummin perinteisen hotellimajoituksen puoleen, jo ihan turvallisuuden kannaltakin. Tosin vuokra-asunto saisi olla mieluusti lähellä palveluja ja ravintoloita, jos ei huvitakaan kokkailla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä paikka vaati ehkä pientä metsäläishenkeä mutta me tykättiin tosi kovin ja löydettiin taas sisältämme ne pienet maalaiset :) Yksin valitsisin varmaan hotellin turvallisuuden vuoksi mutta muuten mieluummin vuokra-asunnon. Ahdistun hotellissa valtavasti, kun niissä ei ole monesti jääkaappia tai pieni minibaari, joka ei ole edes kunnolla kylmä. Vaikka olenkin aika liikkuvainen lomalla niin jossain vaiheessa haluan rauhoittua majapaikassa, ja mieluusti niin että saan jotain pientä purtavaa ja kylmää juotavaa.

      Poista
    2. Kiitos Petra ihanista postauksistasi. Olen seurannut niitä jo monta vuotta. Monet juttusi ovat iskeneet suoraan sydämeeni, mutta jotenkin tämä viimeinen oli täysi lataus keskelle kaikkea. Tunteeni on tosi samanlainen kuin sinullakin. Kuvauksesi reissustanne oli aivan ihana. Minäkään en ehkä osaisi kuvitella itseäni ihan sinne, missä olitte. Jaan kuitenkin tuntesi ahdistavasta hotellisa oleskelusta. Tarvitsen hieman avaruutta, jossa on omaa tilaa, mutta ollaan lähellä muita.
      On ihanaa, jos voi syödä aamiaista kaikessa rauhassa ja jääkaappiin voi ostaa muutaman pullon olutta tai pullon viiniä illan fiilistelyä varten. Luksusta ei tarvitse olla, mutta hieman tilaa olla yhdessä ja itsekseen. Rakastan hyvää ruokaa ja kokkaamista, joten tasapaino molempien suhteen olisi ihanne reisdussakin. Kiios sinulle myös kivoista resepteistäsi, niitä on kokeiltu jo monta kertaa. Osa on jo meidän klssikoia.

      Poista
    3. Hei kiitos sulle ihanasta kommentista! Onpa kiva kuulla, että olet pysytellyt matkassa jo pitkään ja reseptit on tullut teille kotiin jäädäkseen <3 Jep, juuri tuo että aamiasen voi tehdä kun haluaa, eikä tarvitse harmitella kun on nukkunutkin yli aamiaisajan ja tosiaan nautin mieluusti viiniä tai oluen juuri siellä omalla partsilla tai terdellä ja ihmettelen kulmakunnan tapahtumia. Mukavaa torstaita!

      Poista
  5. Oletko TARVITTAVAT ylimääräisiä käteisvaroja / hätäapuja?
    Hae lainaa nyt !!!
    ✅ Luottokelpoinen määrä 5 000,00 euroa jopa 500 000 000,00 euroon
    ✅ Joustavat lainaehdot
    ✅ 2%: n matalalla korolla

    Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja:
    Gonzalez Andres Lainayhtiö
    Email-gonzalezandresloan@gmail.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit