Remonttitarinoita osa 1

Uusi kotimme oli remontoitu osittain reilu vuosi ennen muuttoamme. Lattiat, ikkunat, uudet ovet, katto, keittiö ja kylpyhuone oli uudistettu, seinät maalattu. Ainoastaan piha oli jätetty omaan villiin tilaansa. Alusta asti oli selvää että pihalle on tehtävä muutakin kuin haravoitava, jotta se saadaan hyötykäyttöön. Kaappitilaa asunnossa oli minimaalisesti, joten sitä oli taiottava lisää ja tarkempi tarkastelu osoitti edellisen remonttimiehen tehneen muutamat jutut sen verran hutaisten että pientä pintaremonttia tarvittiin myös sisätiloihin.

Suurin mielenkiinnon aihe oli piha, mies rakastaa kukkiaan ja haaveilemme taas omista tomaateista,bibereistä, valkosipuleista ja yrteistä. Ruoka maistuu parhaalta ulkona ja tytöllä sekä koiralla riittää tutkimista pihalla. Pallottelimme hetken pihan suhteen kahden vaihtoehdon välillä, lasitettu terassi vaiko pelkkä katos? Lopulta päädyttiin lasitettuun terassiin, näin saatiin taiottua yksi huone lisää. Kesällä ovet pysyvät auki mutta talvella on tarkoitus nauttia sateista ja kuulaista keleistä lämmittimien avulla. Sisustus on vielä kesken, uuden uunin, grillin ja Suomen lomalta himottavan savustuspöntön paikka on vielä hakusessa.
Remontin hoitivat isä ja poika, apunaan muutama ammattimies kuten laatoittaja sekä sähkömies. Remontti sujui turkkilaiseen tyyliin vaihtelevasti, toisinaan hommia hidastuttivat hajoilevat työkoneet ja materiaalien odottaminen tai sitten huonosti tehty työ, joka tehtiin uudestaan. Turkki on pullollaan pieniä remonttifirmoja, joissa ustien eli mestareiden ammattitaito vaihtelee rajusti. Hinta on monesti verrannollinen työn laatuun mutta me, kuten monet muutkin paikalliset valitsemme mieluusti tarjousten kyselyn jälkeen edullisemmista päästä olevan vaikka tiedämmekin edessä olevan stressiä, hermoilua ja muutama yhteenotto remonttimiesten kanssa. Remontin ajan lomaileva isäni nieleskeli muutaman kerran remppamiesten hommille.
Remontti kesti noin 3 viikkoa, sisältäen sokerijuhlan vapaat. Pölyisimmän viikon olin onneksi lomalla Foçassa tosin mies joutui sukkuloimaan silloinkin töiden, koiran ulkoilutuksen ja remontin valvonnan välillä. Ensin kyytiä saivat vanhat kaakelit ja remonttimiehet pystyttivät tulevan terassin rautapalkit, sen jälkeen tehtiin katto ja sitä seurasi laattojen asennus. Piha näytti tässä tilassa lohduttomalta, vihreä vehreä keidas koki kovia työmiesten saappaiden ja materiaalien alla. Poraaminen, pöly ja varpaillaan olo remppamiesten liikkeitä seuratessa yhdistettynä vuosikymmenen helteisiin nosti hikeä entisestään. Loppuuko tämä koskaan?Hitaasti mutta varmasti saatiin lasit paikoilleen, rännit ojennukseen, sähköt vedettyä pihalle, maalit seinään ( ja vähän muuallekin) ja lopulta hyttysverkotkin paikoilleen. Jyhkeä keittiönpöytä oli ensin matkalla kierrätykseen mutta löysikin paikkansa terassilta, mieleiset tuolit mies roudasi eräänä iltana töistä kotiin. Parvekekaluston hankinnasta siis ainakin säästettiin. Aiomme kokeilla riittääkö terassin ruokapöytä, näin säästetään tilaa olkkarista mahdollisesti lehtien ja laskujen lastauspaikkana toimivalta pöydältä.
Juuri kun kaiken piti olla valmista, silmissä terassiaamiaiset ja iltaviinit sirkkojen sirittäessä, kohdattiin muutama pieni mutta. Yläkerran vuotava putki tiputti vettä kattorakennusten välistä  ja ensimmäiset kesäsateet ilmoittivat rännin reunan vuotavan. Mies testaili letkulla rakoja ja välejä, jonka seurauksena tarvittiin vielä tiivisteitä sinne ja tänne. Nyt remonttimiehelle soittelut ovat loppuneet ja terassilla on nauttittu niin aamiaiset kuin ne iltaviinitkin. Huomenna suunnistamme kahden viikon lomalle Suomeen, sitä ennen tarvitaan vielä sähkömiestä korjaamaan vedenlämmittimen sähköjohtoa. Kotia paluun jälkeen lisää remonttitarinoita, naamiomuseo, kesän iloisimmat yllärit eli hyvät ruokapaikat, Alexin koirakavereita ja muita Turkin tarinoita. Nyt lomalle, täältä tullaan!Kommentit

 1. Voi tulipas ihana terassi! Voin vaan kuvitella kuinka tuolla on ihana syödä aamupalaa auringonpaisteessa tai istua talvella viltin kanssa kuuntelemassa vesisadetta :) kivaa lomaa teille Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sullakin paivat kay vahiin! Nauti ja sitten kohti uutta! Ihan jo odotan niita viltin alla istumisia :)

   Poista
 2. On kyllä upea terassi, hyvä valinta! :) Pilkistääkö ne Alexin tassut viimeisessä kuvassa? Ihanaa lomaa teille Suomeen, taitaa säät nyt suosia teitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alexin tassuthan ne siella :) Voi meita onnellisia naiden saiden kanssa, luultiin etta liian myöhaan mennaan mutta taisikin olla oikea ajoitus talla kertaa. Kiitos Miitu!

   Poista
 3. Ihanaa kun on tuollainen terassi, onnittelut :) Ja hyvää Suomen matkaa, toivon kovasti että mekin vielä joku päivä päästään Suomessa käymään.

  Viivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi ja ihan taatusti tekin sinne viela lomalle paadytte!

   Poista
 4. Hieno terassi tulikin. Haaveilen lasitetusta terassista ja lämpölampusta. Joskus sitten, kun pysyvä paluu Suomeen tulee ajankohtaiseksi. Suosittelen savustuspöntön ja purujen ostamista. Olen savustanut kalaa koko kesän! Tervetuloa Suomen loppukesän lämpöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkunlainen lampösysteemi tuohon sitten syksylla on saatava, nyt ei viela lammittimia voi miettia kun on niin helletta yöt ja paivat. Se savustuspönttö ja purut on saatava, kun purut loppuu niin moni kayttaa kuulemma taalla omenapuun puruja?Kiitos Sari!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina, tasta sitten nautitaan kun ehditaan lomalta kotiin :)

   Poista
 6. Oikein hyvää Suomi-lomaa! Mulla mielessä monia kysymyksiä Turkkiin ja turkkilaisuuteen liittyen, mutten oikein tiedä kehtaanko niitä täällä ruveta kyselemään.

  Seinäkärpänen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinakarpanen, anna tulla vaan, mua ei mikaan hatkayta, jospa niista saisi vaikka uutta postausaihetta :) kaiki kysymykset on hyvia, huonoja ei olekaan. Kiitos!

   Poista
 7. Hieno terassi! Meilläkin on pientä remonttia tehty kesän mittaan. Seuraavaksi rakennamme saunan! Hyvää lomaa, ja tuo ihmeessä se savustin, se on ihan verraton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, sauna! Sellainen olisi haaveissa mutta mitahan sanoisivat naapurit jos me tuohon pihalle sauna kyhattaisiin :) Savustin on siis hankittava, kiitos!

   Poista
 8. Ihana tuli tuosta terassistanne,tuolla kyllä viihtyy. Hyvää Suomi-matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siina olisi nyt tarkoitus viihtya kesat ja talvet, kiitos Jael!

   Poista
 9. Lopussa se sielläkin kiitos seisoi. Ja varmasti jo kohta vihertää ja kasvaa kaikenlaista pihalla. Ellei jo kasva? Tervetuloa Suomeen. Joutuuko se isäntä jäämään koiravahdiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista siina jo yrittaa mutta katsotaan sitten kevaalla kuinka viheriö jos niin tekee. Isanta lahtee Suomeen lomailemaan ja koira meni hoitoon, tassa on jo huoli etta miten sen karvalapsi nyt parjaa....parjaahan se, kiitos!!

   Poista
 10. Hieno tuli terassista ja pian varmasti myös pihasta. Tervemenoa Suomeen ja hyviä lomia!

  VastaaPoista
 11. Tulipas viiihtyisa terassi, tuollaisen minakin haluaisin 9.krs:n parvekkeen sijaan :) Remonttireiskat Turkissa ovat kylla ihan oma lajinsa ;) Oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa Suomessa seka ostakaahan savustuspönttö, me tuotiin tana kesana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meltem ja savustuspönttö on jo hankittu, vielä on vähän lomaa jäljellä!

   Poista
 12. Hieno! Onnea vielä uuteen kotiin. Ja onpa ihanaa, että teillä riittää hermotkin tuommoisen remppaamisen kanssa. Mulla rupeaa aina jossain vaiheessa kivistämään kun asiat eivät suju suunnitellusti... Siitä osasta suomalaisuuttani en varmaan ikinä pääse eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Helena! Me on muutamat rempat saatu läpi ja pinna on pidentynyt paikallisen remppakulttuurin kanssa mutta aina jossain vaiheessa pipoa kiristää....

   Poista
 13. Kiitos blogista Petra! Tätä on ihana lukea ja täällä http://kalabaliikkia.blogspot.fi/2015/08/blogipalkinto.html sua odottaa palkinto :)

  VastaaPoista
 14. Tulipa ihana! ☺Voin kuvitella miten vietätte siellä aikaanne yhdessä syöden☺ Mitä kuuluu Suomeen? Odotan innolla sun postausta Suomi lomasta ..nauttikaa!!☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee ja kiitos ja tietenkin syöden vaikka täällä Suomessa on syöty ihan liikaakin, tulee grilläruoka kohta korvista :) Tulossa suomitarinaa kun kotia ehdin!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit