Helppo pinaattinen iltapala

Ihanat tummanvihreät pinaattiniput päätyvät talvisin ostoskoriin ainakin kerran viikossa. Laitan niitä sellaisenaan salaattiin, teen pinaattilettuja, pinaattipiirakkaa, pinaattipataa ja heitän joskus pizzan päälle pari lehteä lopuksi. Itse tehdyt pinaattiletut ovat meillä hitti ja ne katoavat yhtä nopeasti kuin paistuvat. Pinaattibörek on paikallisista leivonnaisista lempparini ja pinaatti sopii myös lasagneen, keittoon ja pastaan. Viime viikolla tein meille tytön kanssa nopeat pinaattiruukut iltapalaksi.

Pinaattiruukkuihin voi laittaa pinaatin lisäksi mitä itse haluaa, itse kuullotin sekaan kuivattuja sieniä mutta halutessaan voi laittaa jauhelihaa, kanaa, kasviksia tms. Pinaatin kanssa sopii melkein mikä vain! Talviaikaan pinaatti on Turkissa todella edullista ja sitä myydään isoina röykkiöinä vihanneskaupoissa ja toreilla, hyvät pinaattiohjeet ovat siis tervetulleita.

Pinaattiruukut uunissa


Pinaattia
Munia
Rasvaa/öljyä
Juustoraastetta
Sipulia
(sieniä, jauhelihaa, vihanneksia....)
mausteet valinnan mukaan


1. Kuullota rasvassa/öljyssä sipulia ja valintasi mukaan kasviksia/sieniä/lihaa. Lisää pinaatit ja anna paistua hetki. Lisää mausteet.


2. Kaada kuullotettu seos pieniin uunivuokiin ja riko jokaiseen vuokaan yksi muna. Laita päälle juustoraastetta. Voit tehdä saman myös isompaan vuokaan ja rikkoa munia vierekkäin ruokailijoiden ja vuuan koon mukaan.



3. Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto sulanut. Nauti tuoreen leivän kera, valkosipulilla maustettu jogurtti sopii kylkeen myös mitä parhaiten.

Afiyet olsun!

Kommentit

  1. Täälläkin pinaatit ja muut vihreät ovat parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta,ja niitä tuleekin nautittua usein.Herkulliset annokset:)Täällä on pinaattia muutama eri lajike,ja sellaisia isolehtisiä kutsuttaan turkkilaiseksi pinaatiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hauskaa etta sita kutsutaan turkkilaiseksi pinaatiksi, tuleekohan se taalta? Taalla taas kutsutaan pienilehtista pinaattia lampaankorvapinaatiksi :)

      Poista
  2. Ihana juustokerros!! Amsterdamissa oli nyt keväällä jonkin aikaa pinaatin saatavuudessa ongelmaa. Väittivät lähikaupassa syyksi harvinaisen kylmää kevätsäätä. En kyllä ole varma, oliko kyse tuontipinaatista vai täkäläisestä. Harmitti silti kovasti, kun mullakin on vakiona monta pinaattiruokaa.

    Toisaalta, koska nykyisin täällä saa melkein kaikkea vuoden ympäri, ei pieni sesonkivaihtelu oikeastaan olisikaan niin huono juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilla oli talvella myös pinaatissa ja monissa muissakin tuotteissa katko ja hinnat korkealla, E-Turkin tulvissa tuhoutui paljon satoa ja kesti aikansa ennenkuin siita selvittiin. Kesalla taalla ei pinaattia juuri ole kuin pakasteena, sesonkivaihtelut ovat taalla tiukassa ja myös paikallisilla on selvat kesa- ja talviruuat.

      Poista
  3. Koulun kokkareinen pinaattikeitto aiheutti pinaatti-inhon moneksi vuodeksi. Vasta aikuisiällä Turkissa rakastuin pinaattiin ja nimenomaan tuoreeseen. Onneksi täältä Suomestakin saa tuoretta pinaattia.
    Olipa herkullisen näkoiset annokset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, en voinut menna koulussa edes ruokalaan pinaattikeittopaivina ja se kamala kanamuna lillumassa lautasella kruunasi kaiken :D Mutta Turkissa olen paassyt samasta inhosta yli ja tykkaan todella paljon pinaatista.

      Poista
  4. Ihanan näköistä! Tätä pitääkin kokeilla - myös Algeriassa pinaatti on edullista ja hyvät pinaattireseptit hakusessa. Itse teen lähinnä pinaattilettuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tama on helppo ja maistui ainakin meille. Olen haalinut pinaattiresepteja silla tykkaan siita ja varsinkin talvella tuppaan tunkemaan pinaattia vahan joka ruokaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit