Markkinapäivä on eri päivä


Markkinoilla on aina tunnelmaa ja Bostanlin markkinat ovat yhdet mukavimmat, joilla olen Turkissa vieraillut, kaikkea on sopivassa suhteessa, ruokaa, vaatteita ja tekstiilejä, markkinamiehiä ja -muoreja, kunnon tunnelma ja hiukopalapaikkoja.



Yufkataikinaa ostettiin illan börekiä varten rouvilta neljä levyä, maksavat liiran kipale.
Tyttö jaksaa kiertää markkinoilla ruokapuolen rattaissa istuen mukavasti, kauppiailta voi ostaa mansikoita tai mandariineja välipalaksi. Vaatepuolen hektinen meno alkaa kyllästyttää neitiä joten laitoimme ukin ja mummin sinne kiertelemään ja menimme tytön kanssa viereiseen puistoon.


Pähkinötä ostettiin pussillinen, erilaisia sekoituksia ja kuivahedelmiä on tarjolla yllinkyllin. Paikalliset napsivat usein illallisen jälkeen jälkiruuaksi pähkinöitä tai siemeniä. Aamulla markkinoilla on rauhallista ja kiva liikkua, puoliltapäivin alueella on niin kova kuhina, puhumattakaan illasta, että lapsen kanssa sinne on turha enää yrittää ellei halua palata kotiin hermot riekaleina.




Maaliskuussa parhaimpia ovat edelleen lehtivihreät, isot salaatit, erilaiset yrtit, artisokat, ruohosipuli, tuore valkosipuli, purjo, porkkanat ja kaalit. Kassiin laitettiin kirsikkatomaatteja, pikkukurkkuja ja lehtivihreitä, porkkanaa, valkosipulia ja ruohosipulia.


Kierroksen jälkeen istuttiin aurinkoon, tilattiin teet ja yrtti-juusto gözlemet, tytölle simitrinkeli, joka on saatava aina markkinareissulla, muuten se ei ole kunnon markkinareissu. Tuuli on ollut viime päivinä kylmä kun pohjoistuuli on pyyhkinyt Marmaran meren kylmää keliä tänne asti. Kylmää kyytiä ovat saaneet myös mieltään osoittavat joka puolella Turkkia, idästä länteen, saa nähdä mitä tuleva vuosi tuo tänne tullessaan.


 
Kevät on tullut ja tuonut markkinoille mansikat! Niitä maisteltiin jo pari viikkoa sitten, ovat tytön suurta herkkua ja aika makeita jo tähän aikaan vuodesta. Markkinpaikalla oli myös viininlehtikäärylekonetta esittelevä mies, sillä sai kääryleet herran hyppysissä siisteiksi paketeiksi.



Kanamunia on valtavat valikoimat! On eri kokoisia ja eri alueiden munia, me ostimme puolikkaan kennollisen vajaalla kympillä, hyviä ovat. Kalavalikoima on hyvä vaikka talvi on ollut pettymys kalatarjonnan ja hintojen suhteen, sardiineja olisi saanut todella edullisesti. Markkinoilla vierähti monta tuntia ja sieltä kotiuduttiin useimpien pussukoiden kanssa. Mukavaa tulevaa viikonloppua Izmiristä!



Kommentit

  1. Ei hitsi, tuollahan saisi menemään vaikka koko päivän. Markkinat ovat ihania. Mulle tuli nyt niin himo saada markkinarinkeliä, joka kuului lapsena aina markkinareissun tuliaisiin. Muistatko sellaista? Ja se piti tietysti nauttia kylmän maidon kanssa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan!! Olen Lappeenrantalainen ja karjalainen joten meilla ostettiin aina Wiipurin rinkelia jota kastettiin maitokahviin NAM!

      Poista
  2. Näiden markkinapostausten kuvat on aina niin uskomattoman ihania - tuonne kun pääsisi! Maistoin noita viininlehtikääryleitä Kreetassa ja oli aika mielenkiintoisia. Ensimmäisenä mieleen tulee hammastahnan maku. Olikohan ne aivan eri laatua siellä, mitä Turkissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kamalaa, olet saanut jotain kamaluuksia syödaksesi, kunnon kaaryleet sulavat suuhun ja maistuvat ihanalle!

      Poista
    2. Kreetalla käytetään paaaaaljon diosmo-minttua, jonka maku on lähellä hammastahnoissa käytettävää piparminttua. Itse olen ihan koukussa sen makuun, mutta nämähän ovat niitä makuasioita, joista on niin kiva kiistellä!
      Terveisin Suometar, jonka keittiössä roikkuu nytkin kunnon vihta minttua ja se tuoksu - aahhh!

      Poista
    3. Joo ajan kanssa sita jaa koukkuun moniin juttuihin jotka alussa inhottivat, kuten hapan tarhana keitto ja albanialaisittain maustettu kylma maksa :)

      Poista
  3. Ihania kuvia. Markkinat ovat asia joista olen aina nauttinut suunnattomasti. Suomalaiset markkinat vaan ovat aika vaisuja, hajuttomia ja mauttomia.

    Raumalla vielä kymmenisen vuotta sitten järjestettiin syysmarkkinoita jotka ovat olleet samanlaiset jo ties kuinka monta sataa vuotta, kojut olivat tiiviisti toisissaan kiinni sokkeloisella alueella, jännää ja tunnelmallista.

    Sitten joku taho viisaudessaan päätti että markkinat ovat liian sekavat, niiden paikkaa siirrettiin, kojut eivät enää saa olla vierekkäin vaan tilaa on oltava runsaasti ja niin edespäin. Nyt on sitten sellaiset kliiniset eu:n ja eviran mukaiset markkinat. Noille teidän markkinoillenne kun pääsisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just, voi harmi etta ne pilaavat tuollaiset, saantöjen ei pitaisi olla sita varten etta ne kaantyvat elamaniloa ja yrittamista vastaan? Tervetuloa tanne markkinoille!

      Poista
  4. Onpas paljon kaikenlaista. Vielä kun saisi tuoksut, hajut ja äänet tähän ;)

    VastaaPoista
  5. Näyttääpä mukavalta! Itsekin tykkään kierrellä markkinoilla, erityisesti Fethiyessä oleva Salı Pazarı on todella mieleeni, siellä on tullut käytyä niin monet kerrat että ollaan jo tuttuja myyjien kanssa puolin ja toisin, mukava asioida kun tuntee vastapuolenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kaynyt moneen vuoteen Fethiyessa, ihana paikka! Tutut markkinamyyjat on ihania!

      Poista
  6. Miten tuolla voi kaikki, siis IHAN kaikki näyttää noin herkulliselta??! Ja pähkinälajitelmat, niitä kyllä kaipaan. On täälläkin toki pähkinöitä, mutta ovat hirveän kalliita ja niihin on aina sekoitettu mukaan jotain japanilaisia riisinaksuja. Jos siis vaikka tekisi pähkinäsekoituksesta mysliä, niin pitää noukkia ne riisijutut pois seasta :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitaskö sun tulla tanne markkinamatkalle? :) ma tiedan ne riisinaksut....hmm mutta ma rakastan niita wasabinaksuja, saako niita sielta?

      Poista
  7. Aivan ihania markkinakuvia! Kunpa pääsis pian jonnekin ulkomaille ja paikallisille markkinoille, kaikki näyttää niin kivalta ja herkulliselta. Hyvä kun muistutit börekeistä, olen lomaillut Turkissa yhden kerran ja pidin niistä kovasti. Täytyypä kokeilla tehdä niitä joskus myös täällä kotona! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkasit Minka! Kylla börekin teko onnistuu siellakin, voit kayttaa filotaikinaa tosin se on vahan ohuempaa ja vaikeampaa kasitella mutta kylla siita börekia saa tehtya!

      Poista
  8. Kylläpäs teillä on hienot markkinat! Melkein ei malta lopettaa katselemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin Kirsti, kerrassaan ihanat, siella on kylla ihan ilo vaan kayda katselemassakin.

      Poista
  9. Voi ihanuus näitä markkinakuvia. Onneksi kesään ei ole enään kauan! Minusta on ihana kierrellä ruokapuolella pidempäänkin, mutta mies ei viihdy jos on vähänkin enemmän ruuhkaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit