Linssipullat eli mercimek köftesı

Viime postauksen kuvassa näitä herkullisia palleroita jo näkyikin. Linssipullat kuuluvat ehdottomasti alkupala suosikkien joukkoon. Niitä tarjotaan usein lastenkutsuilla tai ystävien luona illanistujaisissa. Jos tykkäät linsseistä, tykkäät todennäköisesti näistäkin. Linssipullien valmistus on helppoa joten ne onnistuvat taatusti jokaiselta.


Linssipullat eli mercimek köftesı

1 juomalasillinen punaisia linssejä
1 juomalasillinen pienirakeista bulguria
3 juomalasillista vettä
1 iso sipuli
puolikas nippu persiljaa
kevätsipulia
2 rkl tomaattipyreetä
0,5 dl öljyä
chilirouhetta
juustokuminaa
mustapippuria
suolaa

1. Keitä linssejä niin kauan kun vesi on imeytynyt niihin, jos linssit tuntuvat edelleen kovilta, lisää hieman vettä. Kun linssit ovat kypsiä, ota kattila liedeltä ja lisää bulgurit. Anna hautua kannen alla puolisen tuntia, bulgurit kypsyvät itsestään kuumien linssien seassa.


2. Kuullota pannulla öljyssä sipulisilppua ja lisää siihen tomaattipyree. Anna jäähtyä hetki. Tai sitten voit tehdä kuten kiireinen minä: sipulit ja persiljat tehosekoittimeen ja silpuksi. Sekoita tomaattipyree ja persilja-silppu lämpimään linssi-bulgurmassaan.

3. Lisää seos pannulta bulgurien ja linssien sekaan, sekoita mukaan myös pieneksi silputtu kevätsipuli, persilja ja mausteet. Vaivaa seosta niin, että mausteet sekoittuvat kunnolla.


4. Muotoile massasta pitkulaisia pullia ja asettele ne halutessasi salaatinlehtien ja yrttien päälle, laita tarjoiluun myös sitruunalohkoja. Halutessasi voit vaihdella mausteita ja yrttejä.

Afiyet olsun!

Olen nyt myös instagramissa, löydät minut sieltä izmirpetra nimellä. Tervetuloa seuraamaan Izmiriä kuvien kautta!




Kommentit

  1. Siella sitten ilmeisesti lapsetkin tykkaavat sipulista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa joo, ainakin mun tyttö on syönyt pienesta asti sipulia seka valkosipulia kaikissa ruuissa :) Monet syövat jo aika pienena tosi mausteista ruokaa, anoppi ihmetteli kun tyttö ei syönyt kolme vuotiaana hanen aika tulista pidetta kun oltiin kylassa.

      Poista
  2. Mulla on isompirakeista bulguria, mutta kaipa sekin passaa. Pitääkin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylla varmaan, jos tuntuu etta hajoaa kun teet niita pullia niin laita aavistus lisaa vaikka tomaattipyreeta.

      Poista
  3. Ihanaa; uusi idea linsseistä :)! Olen nyt ihastunut näihin punaisiin linsseihin ja on kiva löytää uusia ideoita, mitä niistä voisi tehdä. 3-vuotias näki kuvan näistä ja kysyi, että saako syödä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minakin tykkaan linsseista, nama linssipullat katoaa meilla aika nopeasti parempiin suihin :)

      Poista
  4. Nämä on kyllä niin herkullisia! Tomaattipyreen sijasta tai sen kanssa olen käyttänyt joskus pippuritahnaa. Kumina näissä oli minulle uutta, pitääkin lisätä ensi kerralla :) Kiitos mezeresepteistä!

    Viivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo samoin, tai molempia tahnoja sekaisin, mausteita voi kokeilla vaikka millaisia, kaytin muuten juustokuminaa (eng.cumin) en kuminaa (eng.caraway), nama mausteet menee monesti helposti sekaisin vaikka ovat ihan eri makuisia.

      Poista
  5. Linssit on mun herkkua mutta bulguria me ei voida käyttää... Keksisitkö mitään gluteenitonta millä bulgurin voisi korvata? Toimisikohan esimerkiksi riisi näissä, mitä luulet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkin kielisilta sivuilta glutenittomia ruokaohjeita löytyi tama ohje, siina bulgurin tilalla oli kaytetty puoli juomalasillista perunajauhoja. Riisikin voisi sopia, tuota tomaattitahnan maaraa voisi silloin ehka vahan nostaa jos tuntuu etta seos hajoaa. Kerro sitten miten meni jos kokeilit :)

      Poista
  6. Kiitos, tämä menee heti kokeiluun. Tytär ryhtyi kasvissyöjäksi puolitoista vuotta sitten ja etenkin noihin linssi- ja papuruokiin olis kiva saada vaihtelua. Mieluiten sellaista, joka maistuis koko perheelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, jospa tasta tulisi vaikka koko perheelle maistuvaa. Mausteita voi muutella oman maun mukaan :)

      Poista
  7. Kiitos tästä ja mezeresepteistä. Kaikki vaikuttavat ihan äärettömän herkullisilta. Meillä vietetään kyllä vaikka talviloman alkajaisiksi turkkilaista iltaa herkutellen.
    Tuossa muuten äsken mietin keittiötä siistiessäni, että eipä turkkilainen anoppi ehkä kelpuuttaisi keittiöni siisteyttä. Ja siitä sitten lähdin pohtimaan, että ovatko myös julkiset tilat, esim. kahviot yms. yhtä siistejä kuin ihmisten kodit?

    Venla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta, meilla onkin jo talviloma eli lukukausien valinen loma takanapain. Kerro sitten miten herkutteluilta meni :) No jaa, anoppejakin on taalla moneen lahtöön, mun anopilla ei ole ollut tapana keittiötani juuri tarkastella, se kun on minun aluetta mutta onhan niita sellaisiakin jotka ei varmasti minunkaan keittiötani kelpuuttaisi. Kahviot ja ravintolat on yleensa kylla tosi siisteja, koko ajan puunataan ja putsaillaan, tosin ikavampi puoli on sitten se, etta esim. terveysministeriön tarkastuksissa löytyy valilla kaikenmoisia keittiöita joissa ei todellakaan ole hygienia-asiat kohdallaan.

      Poista
  8. Luulin ensin cigköfteksi, mutta onneksi olevat ihanaa linssiä. Tämä resepti menee kokeiluun nyt viikonloppuna. Lisää linssireseptejä ootellessa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Afiyet olsun teille, nama on kylla niin hyvia etta taidan tehda itsekin taas satsin meille vkonloppuna! Etkö tykkaa çiğ köftesta? :)

      Poista
    2. Tykkään niiden syömisestä, mutta en välttämättä tekemisestä:=)

      Poista
    3. Joo totta, en minakaan niita itse tee, mun mies tekee joskus harvoin, siihen kun menee sita aikaa ja saa vaivata aikalailla....

      Poista
  9. Hei Petra, innostuin tästä ohjeesta ja tein näitä ja atom-kastiketta viime viikonloppuna, olivat kyllä tosi hyviä ja niin helppoja valmistaa! Kiitos reseptistä!

    T. Mimmi

    VastaaPoista
  10. Kiitos ohjeesta, hyvälle maistui! Pidin erityisesti siitä, että pullat tehtiin ilman friteerausta tms.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit