Onnellinen viikko

En kuulu niihin ulkosuomalaisiin, jotka asuvat toisessa maassa ilmaston vuoksi. Olen päätynyt nykyiseen määränpäähäni sattumien ja uusien kokemuksien nälän takia. Ilmastosta voi aina valittaa, on liian kuumaa/kosteaa/kylmät lattia/sisätiloissa vetoista ja aina sataa. Mutta yhtä asiaa jaksan hehkuttaa vuodesta toiseen ja se on Turkin kevät. Ihastuin Turkkiin aikoinaan keväällä ja sama tunne valtaa mielen jokaikinen kevät kun hedelmäpuut puhkeavat vaalenapunaisiin kukkiin, sireenit alkavat tuoksua ja kauppoihin saapuvat ensimmäiset raakilemantelit ja mansikat. Kevät!



Olen nauttinut viikon +20 asteen päivälämpötiloista ja jokainen askel ulkona on ollut yhtä juhlaa. Kun saa avata ikkunat selälleen jo aamulla ja sulkea vasta illalla. Koko ajan hymyilyttää ja jokaisen kukkaan puhjenneen puun viereen on pysähdyttävä nuuskuttelemaan. Kevääseen kuuluu omat rituaalit kuten kevään eka piknik, kukkien istutus pihalle, pienet narsissikimput terassille perjantaisin ja talvivaatteiden pesu. Kevätkengät, mekot ja notkuminen ulkona.




Kevät saa unohtamaan kaikki mieltä vaivanneet asiat, maailman ja maan murheet tuntuvat kaukaisilta aamulenkillä. Kevät tulee aina, kaikki muu on hetkellistä. Olen onnellinen suurkaupunkilainen sillä voin kävellä työmatkani, lounastauolla teen lenkin hakemaan tyttöä koulusta. Mikä sen mukavampaa kuin kävellä läpi puiston, ohitellen tutut kahvilat ja liikkeiden omistajat. Talven ajan olemme totutelleet kiireiseen arkeen työni myötä, nyt kevään alkaessa tunnen kotiutuneeni työpaikalle ja uudenlaiseen rytmiin. Talsiessani töihin ja kotiin olen tajunnut lopullisesti etten peilaa itseäni työn kautta mutta työn tekeminen on monessa mielessä iso osa persoonaani. Auringon lämmittävistä säteistä ja kevään tuoksuista saa uskomattoman määrän energiaa! Viime lauantain aamulenkin jälkeen sain kotona enemmin aikaiseksi kahdessa tunnissa kun aiemmin kahdessa viikossa.



Tänään oli ensimmäisen piknikin vuoro ja miten hyvältä kaikki maistuukaan meren äärellä, hyvässä seurassa. Saimme rannan viimeisen vapaan piknikpöydän ja popsimme naamaan matkalta napatut gevrekit (simitrinkilät), juustot, tomaatit, kurkut ja oliivit. Termarissa teetä ja jälkkäriksi kaverin leipomaa kakkua. Lausuttiin joka keväiset vakiorepliikit kuten voi että, mitä me on tehty koko talvi kun ei olla oltu täällä? Ensi lauantaina uudestaan!




Kevään saapumisen tietää myös siitä että talomme asukkaat ovat valuneet talvenkohmeloistaan talon edustalle. Pihamaata myllertämään on hommattu puutarhuri jonka töiden tekemisen seuraaminen pitää osan kiireisenä. Joku kantaa teetä pihalle mutta me pujahdamme tytön kanssa jäätelönhakumatkalle lähikauppaan. Lähikauppaan on nimittäin kärrätty viikonlopun kunniaksi jäätelöt myyntiin, jihuu!


Keväisin kaikki on astetta paremmin.

Ihanaa viikonloppua kaikille lukijoille! Mikä on lempi vuodenaikasi?

Kommentit

  1. Sama juttu,minäkin voisin hehkuttaa tästä keväästä koko ajan,on niin upeaa:)Nyt kukkii joka paikassa ja on vihreää,ja se on niin kaunista. Mutta lämpenee eikä sateita näkyvissä,joten pian tämä on ohi.Vaikka tämä kevät on niin kaunis,niin lempiaikani täällä on talvi,jolloin sataa ja on kylmäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tama kevatkukinta on kylla aivan mahtavaa ja jo lampimasti puhalteleva leuto tuulenvire. Meilla on ollut aika sateinen talvi ja sateita varmaan riittaa ajoittain tuonne toukokuulle asti, talvesta en tykkaa kosteuden vuoksi mutta lyhythan se taalla on.

      Poista
  2. Kylläpä on mukava kuulla, että siellä on kaikki hyvin ja kevät tuonut iloa rintaan.

    Minäkään en todellakaan ole päätynyt muille maille ilmaston vuoksi! Me palasimme varhain tänä aamuna lomalta Euroopasta takaisin Sudaniin. Irvistin kun lentokapteeni kertoi puolenyön paikkeilla lämpötilan Khartumissa olevan 30 celsiusastetta. Nyt kun ollaan jo näin pitkällä maaliskuussa ei enää ole juuri toivoa vilpoisemmista jaksoista vaan päivittäin hikoillaan reippaasti yli 30 asteessa ja hyvää vauhtia ollaan menossa kohti jopa lähes 50 asteen lämpötiloja. Ajatuskin toukokuun tukalasta helteestä saa ahdistumaan, puhumattakaan siitä kuinka pitkään kuuma kausi täällä jatkuu. Lempivuodenaikani taitaa olla Suomen syksy ja inhokkivuodenaikani sitten taas tämä sudanilainen kevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkaan erilaisista ilmoista eika sateilla tai pilvisilla paivilla ole merkitysta mielialaani mutta liian kovat olot kuten hurjat helteet ja myös talojen heikko varustelu suhteessa keleihin saa jossain pisteessa jo mielialankin alas. Kylmat suihkut, hajoilevat vesilammittimet, vetoiset nurkat, kosteusongelmat jne. ovat niita ilmaston tuomia juttuja, joista en tykkaa yhtaan. Teilla tuo kuumuus on kylla jo niilla sietokyvyn rajoilla, tsemppia!

      Poista
  3. Täällä Saksassa on ihan samanlaiset keväthepulitunnelmat ja tänään lämpötilakin kohosi +16 asteeseen! Kukkivat magnolia-, kirsikka- ja mitkäikinäpuut saavat mielen aina yhtä euforiseksi. En kuulu niihin, jotka valittavat talvien pituutta ja pimeyttä, mutta kyllähän kevät ja valo joka vuosi yllättävät ja herättävät horroksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin kevathepulihan tama :) Kylla kevat on ihanaa aikaa kun kaikki heraa eloon.

      Poista
  4. Lempivuodenaikani on syksy. Niin se oli Turkissakin. Mutta täytyy antaa pisteet keväällekin, kyllä sitä oli aina odotettukin. Ja täällä vielä odotetaan. Talvesta saatu ihan tarpeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksy tuntuu taalla ihanalta helpotukselta kuuman kesan jalkeen, niin ja ne ihanat lampimat syysillat. Kevat on silti minulle se ykkönen, tasta ajasta saa niin paljon energiaa.

      Poista
  5. Mun lempivuodenaika on alkukesä. Vehreys ja valoisat kesäyöt.

    Ihana kevätpostaus, kevät on kyllä myös ihanaa aikaa. Odotan innolla puutarhahommiin pääsyä, tomaatin- ja chilintaimet ovatkin jo olkkarin vallanneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevat on tosiaan pihahommien aikaa, meilla on laitettu jo kukat pihalle, nyt pitaisi istuttaa chilit, portulakat ja sipulit. Valo saa ihmeita aikaa kun paivassa tuntuu olevan enemmin tunteja ja itsella taas enemmin energiaa.

      Poista
  6. Turkin kevät:) Sinnepöin lähtöä odotellessa.

    VastaaPoista
  7. Oi kevät! Kevät on niin parasta aikaa ja etenkin täällä Saksassa. Juuri nyt kuljen myös huvikseni asioilla eri reittejä pitkin, jotta voin ihailla aina vaan uusia kukkivia puita ja pensaita. En kyllästy näihin varmaan ikinä! Kirsikat ovat juuri nyt upeimmillaan ja magnoliat aloittamassa kukintaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillakin on hedelmapuut ja mantelit kukassa, osa alkaa olemaan jo kukintansa loppusuoralla. Sireenit tuoksuvat ihanille joten kylla tasta kevaasta osaa sateiden jalkeen taas nauttia. Hyva etta satoi, nyt vihertaa!

      Poista
  8. Kevät on ihana täälläkin!! Täällä pidän oikeastaan kaikista vuodenajoista, mutta Suomen talvesta en erityisemmin välitä. Täällä kesä on aikamoisen lämmin, mutta menee sekin, jos pääsee tarvittaessa ilmastoituihin tiloihin ja rannalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heina-elokuu helteillaan valilla koettelee mutta en nyt pahasti karsi, odottelen kylla jo aina elokuun lopussa syksyn pehmeita lampöja. En tykkaa talvesta oikein taalla enka Suomessakaan, sen vuoksi tama kevaaseen heraaminen on minulle niin tarkeaa.

      Poista
  9. Kevät on todellakin ihanaa aikaa, minä myös heräsin silloin eloon Suomessa. Täällä Saudeissa se ei tietenkään tunnut samalta, ja tulppaanitkin ovat ihan sika kalliita...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit