Ostoksille Turkkiin

Turkkilaisten vuosi vaihtui tunnelmissa, jotka varmasti puhuttivat illallispöydissä ja viimeistään juhlahumun hälvettyä. Sisäpolitiikassa riitti ruotimista kalkkunan leikkaamisen oheen ja uuden vuoden valjettua kansalaisia muistettiin veron korotuksilla, jotka näkyvät heti hinnoissa. Halvin tupakkapaketti maksaa nykyisin 6 tl, alkoholia muistettiin taas 15% lisäverolla, samoin jo maailman kalleinta bensaa ja kaasua. Kiitos vaan. Liiran kurssihan on seilannut ennen näkemättömissä pohjamudissa viime aikoina ( 1€ = 3tl pahimmillaan), turisteille se on hyvä mutta paikallisille huonompi juttu. Kurssin surkea tola näkyy jo tuontitavaran hinnassa, norjen lohen kilohinta on yleensä seilannut 16-22 tl tienoilla, viime viikolla se nousi 37 tl!


Huolimatta hintojen noususta, ostoksia tehdään ja uusia ostareita rakennetaan. Loppu vuoden alennusmyynnit käynnistyivät jo ennen joulua ja kaupoissa oli kuhinaa kun kävimme Karşıyakan keskustan kauppakaduilla. Minne Turkkiin tulijan kannattaisi suunnata ostoksille? Makuja on monia, kuka etsii mitäkin, toinen paikallisia ruokaerikoisuuksia, toinen muotia, joku ehkä laadukkaita nahkatuotteita tai koruja. Tässä omat vinkkini:

Vaatteet

Turkissa tekstiilituotanto on eniten työllistävä ala, Suomen vaatekauppojen lapuissakin komeilee usein teksti Made in Turkey, tosin halpatuotanto ketjujen suunta taitaa olla kääntynyt jo kohti vielä edullisimpia tuotantomaita. Turkissa on toki kaikki suuret vaateketjut ,kuten h&m ja Pull&Bear, mutta myös paljon paikallisia vaateketjuja sekä lähinnä itä-Euroopan alueella toimivia.
  • Koton - edullinen ja muodikas, levittäytyy hiljalleen kohti Eurooppaa.
  • LC Waikiki - suosittu itäisen Euroopan alueella ja aina halpa, myös äitiysmallisto ja suuria kokoja, hyvä lastenosasto.
  • C&A - edullinen saksalainen ketju, jossa hyviä käyttövaatteita koko perheelle, lapsille pilkkahintaan käytännöllisiä yöpukuja, bodeja etc.
  • Ambar - halpa naistenvaateketju, muodikasta ja taatusti ruuhkaa.
  • Rodi, Tiffany, Collezione, DeFacto - kaikki samantyylisiä halpoja vaatekauppoja, joissa mallisto vaihtuu nopeasti mutta laatu ei ole aina kovin kaksinen, napit irtoaa paidoista ja muutaman pesun jälkeen neuleet nukkaantuvat. Iloisia ylläreitäkin voi toki tehdä ja taatusti edullisesti.
  • Mudo - Oma lempikauppani, perus t-paitoja eri väreissä, kivoja hameita ja mekkoja, capreja ja tunikoita, peruskamaa kivoissa väreissä koko perheelle, keskihintainen. Mudolla on myös ihana huonekaluosasto, jyhkeitä puupöytiä, kauniita lamppuja ja ihania senkkejä, kannattaa käydä ainakin ihailemassa. Mudon liikkeet on kivasti sisustettu ja niissä on ilo käydä toisin kuin monissa, missä tuntuu vallitsevan maailman lopun meininki. Monessa Mudossa on myös kahvila.
  • Massimo Dutti - Espanjalainen merkki, joka löytyy suurimmista Turkin kaupungeista, hieman hinnakkaampi mutta aina yhtä ihana, maanläheiset värit ja vaatteita arkeen.
  • Journey - Hieman tätimäinen mutta löysin täältä Ankarassa työvaatteita kohtuuhintaan, nykyisin kaupalla on oma äiti-tyttö mallisto, joka lanseeraa kuukausittain saman asusteen pikkuneidille ja äidille.
  • Mavi - paikallinen farkkukauppa, jonka mainoskasvona ovat komeilleet Turkin rakastamat Kıvanç Tatlituğ ja Adriana Lima. Ihana lasten Istanbul teepaita mallisto ja farkut!
  • Vakko, Sarar, Ekol, Chima, Tüzün ovatkin sitten jo aavistuksen hinnakkaampia paikallisia merkkejä, alennusmyynneissä voit tehdä hyviä löytöjä. Näissä kannattaa käydä haistelemassa paikallisia trendejä, matkalaukkuun jotain erilaista ja paikallista.
Metrotunnelit, tietyt kadunpätkät ja basaari-alueet ovat pullollaan yksittäisiä edullisia kauppoja, joista kannattaa kysyä tarkempaa tietoa paikallisilta, samoin outlet-myymälät, joista teet hyviä löytöjä ympäri vuoden.



Kengät

Turkissa on ihania kenkiä eikä todellakaan hinnalla pilattu, ongelmana on että koot loppuvat usein 39 tai jopa 38, paikalliset kun tuntuvat olevan pienijalkaisempaa porukkaa kuin suomalaiset.
  • Deichmann - saksalainen pelastus isojalkaisille, levittäytynyt lähes jokaiseen kolkkaan halvoilla kengillään ja kokoja joissakin malleissa jopa 42 asti! Onko saapasta, korkoa ja lenkkaria, lastenpuolella usein telkkari, johon voi istuttaa nappulat riviin. Hieman hinnakkaammiissa kengissä tarjolla myös muotoiltuja pohjia, halvimmissa sandaaleissa ei niinkään.
  • Incı ja Hotiç - kauniita ja keskihintaisia kenkiä, osassa malleja todella kapea lesti.
  • Beta - tarjolla usein myös leveitä lestejä, värikkäitä yksilöitä eikä pelkkää mustaa-ruskeaa.
  • Greyder - luottokauppani kun tarvitsen kestävät peruskengät, mieheni lempi kenkäkauppa, tarjolla myös hyviä nahkavöitä, kohtuuhintainen. 
Muuta mainitsemisen arvoista:
  • Kipa hypermarketeissa on vaatepuoli, jonka lastenpuoli on käymisen arvoinen. Erityisesti 0-24kk vauvoille tarjolla on ihania vaatteita ja usein ekopuuvillaa, hinnat ovat edulliset. Aikuisten puoleltakin saattaa löytyä jotain, itseni yllätti hyvä alusvaatevalikoima.
  • Alusvaate tarjonta on mielestäni surkea, halpakaupoissa on tarjolla usein yhdenkoon alkkareita, tajuttoman pieniä tai kamalia mummomalleja rintaliiveissä. Ihan kunnon alusvaatekaupassa, kuten La Senza, tarjonta on parempaa muttei kovin laajaa koon puolesta, kannattaa tsekata Marks&Spencerin sekä Kipan tarjonta. Markkinoilla miehet myyvät rintsikat päässä alusvaatteita mutta sovitusmahdollisuudet ovat aika rajallisia, paikalliset mallaavat rintaliivi paidan päälle -tyylillä.
  • Outletit ovat käymisen arvoisia vaikka harvoin sijaitsevatkaan ihan keskustassa, usein metrolla tai bussilla pääsee paikan päälle. Eritysesti urheilukamaa etsivien mekka, merkkilenkkareita, laukkuja ja vaatteita alennuksessa, edellisen kauden mallistoa ja poistotavaraa. 
  • Meikkejä ja kauneudenhoitotuotteita on tarjolla isoissa marketeissa, kemikaalioliikkeissä ja hyvin varustetuissa apteekeissa. Paikallinen Flormar-merkki on edullinen ja hyvä, omia myyntipisteitä ostareissa, laaja valikoima kynsilakkoja. Watson's ja ruotsalainen Gratis tarjoavat meikkejä ja kauneudenhoitotuotteita edullisesti, kasvonaamioita, vaippoja ja jopa lastenruokaa saman katon alla.
  • Jos tarvitset juhlapukua, etsi se Turkista. Turkissa on runsaasti pelkästään iltapukuihin tai muihin blingbling-tilaisuuksiin erikoistuneita liikkeitä, murto-osa Euroopan hinnoista.
  • Jos sinulla on aikaa, käytä räätäleitä ja suutareita hyväksesi. Kangaskaupoissa on edullinen ja laaja valikoima, paikallisten neuvoilla löydät myös hyvän räätälin tekemään vaatteita, ompelemaan verhot tai tyynynpäälliset valmiiksi.
  • Kirjakaupoista ehkä parhaimpia valikoimaltaan on D&R, myös englanninkielinen osasto, paljon musiikkia ja leffoja, aikakausilehtiä ja lasten osasto. Pieniä kirjakauppoja on runsaasti, osa on erikoistunut opiskelumateriaaleihin, uskonnollisiin opuksiin tai lastenkirjoihin. Kirjakauppa on turkiksi kırtasiye mutta se ei myy kirjoja vaan paperitavaraa kuten kyniä, vihkoja ja kirjekuoria.
  • Kannattaa piipahtaa paikallisessa luontaistuotekaupassa ( Lokman Hekim), suurimmissa on laaja valikoima kuivahedelmiä, pähkinöitä, rasvoja, shampoota, teelaatuja, hilloja ja hunajaa, luomuleipää, keittoaineksia, mausteita ja kylätuotteita.


Suomeen viemisiä Turkista:

Meillä vakituisesti käyvillä vierailla on jo aika vakiintunut tuliaiskassi. Turkissa on tiettyjä ruokatuotteita ja erikoisuuksia, joita hyvien kenkien ja edullisten vaatteiden lisäksi laitetaan matkalaukkuun:
  • Oliivisaippuaa - ei kuivata ja sillä voi ajoittain pestä vaikka hiukset, tuoksu tuo mieleen aina turkkilaisen hamamin.
  • Mausteita - näistä suosituimmat ovat Pul Biber ( tulinen chilirouhe), Kekik ( paikallinen timjami), Isot eli Urfan tumma pippuri ja sumakkimarjasta tehty Sumak. Moni vie mukanaan myös valmiita maustesekoituksia turkkilaisille lihapullille, linssipullille tai raakalihapullille, keittopusseja, joilla loihtii nopeasti Turkin keittiön kotimaahan. 
  • Ruokaa - paikallista vuohen- tai lampaanmaitojuustoa ( peltipurkissa!), oliiveja, pähkinöitä, paikallista teetä ja turkinpippureita. Turkkilaisille puolisoille on viety ainakin baklavaa, simit rinkeleitä lentokentältä, kunnon turkkilainen teepannu ja tietenkin sitä teetä.
  • Kengät ja vyöt, niitä on kaikilla tulijoilla aina enemmin lähtiessä kun tullessa.


Jotain jäi varmasti uupumaan listoilta, Turkissa asuva tai maassa matkailija, jaa omat vinkkisi kommenttiboxiin, mitä kauppoja tai merkkejä suosit, mitä viet tuliaisiksi?

Kommentit

  1. Mudo,YKM ja Koton aika pitkälti niistä on minun vaatekaappini sisältö..Mudossa on tosi hyvä käsilaukku valikoima ja tosiaan aivan ihania mekkoja! tosin aina joudun itseäni muistuttelemaan että ihan arkivaatteet tulisi ostaa vaikka waikikista niin jäisi enemmän noihin YKM;n ja Mudon mekkoihin valuuttaa..Kiva postaus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mudon laukut on tosiaan ihania, yksi niista on ollut mulla pitkaan niin kovassa kaytössa etta taitaa kulua puhki. Kotona ollessa shoppailu on ollut minimissa, YKM:ssa en ole kaynyt aikoihin, pitaisikin ehka piipahtaa...

      Poista
  2. Tosi hyvä postaus, kiitos tästä! Olen menossa helmikuun lopulla Istanbuliin ja tarkoituksena oliskin löytää valmistujaisiin mekko. Mun on kauheen vaikeeta löytää Suomesta mitään mekkoja, luulen että Istanbulista ois ehkä helpompi kun valikoimaa ainakin löytyy! Aikasemmilla käynneillä oon tykännyt kans tosta LC Waikikista ja samoin trikolikista ja kikirikistä tuli ostettua kans muutamat hameet ja leggingsit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valikoimaa löytyy taatusti, taalla on paljon mekkoja myynnissa koska naiset kayttaa niita ihan arjessa mun kasityksen mukaan huomattavasti enemmin kuin Suomessa, juhlavaatekaupoissa on sitten aika juhlavia mutta tavallisista ketjuliikkeistakin löytyy aika kivoja. Kiva kun tykkasit ja ihanaa matkaa Istanbuliin!

      Poista
  3. Koton on ihan ykkönen! Omien kokemuksien pohjalta mielestäni kuitenkin DeFacto ja Collezione ovat laadultaan paljon parempia kuin Tiffany. Deichmannilla on tosi laaja valikoima aina, tykkään oikein kovasti! Myös kosmetiikka-joka tavarakauppa Platin on ehdoton suosikkini, mutta äsken huomasin että liikkeitä taitaa olla vain Adanassa ja Mersinissä. :/ Todella edullisesti kosmetiikkaa, kuin myös vaatteita ja kodin sisustustarvikkeita. YKMsta löytyy vaikka mitä moneen tarkoitukseen, vähän kuin Stockmann/Sokos Suomessa Adanassa on ainakin tosi hyvä outlet-ostoskeskus(Optimum), josta löytyy aina vaikka mitä mukaan!:)

    Unohtamatta niitä satoja pikku kauppoja katujen molemmilla puolilla, niistä yleensä olen parhaimmat löydöt tehnyt!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on tosiaan ihan alueellisia liikkeita, en ole kuullut ainakaan Platinista. Olin unohtanut koko YKM:n, sitten on Boyner, joka ehka on vahan samantyylinen. Taalla on parikin Optimum outletia ja ovat tosiaan hyvia! Turkki on kylla oikea shoppailuparatiisi, jossa lahtee helposti mopo lapasista jos on lahteakseen :)

      Poista
  4. kuulin uutisista, että Turkissa tapahtuu. Mutta voi sitä shoppaamsien iloa kun siellä viimeksi olin ( nuorena tyttönä joskus 20 v sitten) kaikki oli niiin halpaa ja turhaa tuli ostettua...Marmaris oli kova sana silloin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipa taida olla enaa ihan yhta halvat hinnat nykyisin mutta kylla taalta edelleen tekee hyvia löytöja ja tavaraa on...

      Poista
  5. Minun vaatekaappini sisältö löytyy pääosin Mangosta, Zarasta ja Mavista. Pienempien lasten vaatteet lähes pelkästään Waikikista. Sieltä löytyy myös miehen paidat. Esikoinen suosii Oxxoa ja Bershkaa. Nyt ennen muuttoa meillä on tarkoitus esikoisen kanssa ostaa iltapuvut siltä varalta, että mies oikeasti saa väitöskirjansa tehtyä. Niin ja esikoisen tulevia vanhojen tansseja varten puku myös. Ovat kuitenkin niin paljon halvempia täällä kuin Suomessa. Eikä tule sitten ihan samanlaista muilla vastaan?

    Nyt on kyllä menossa säästökuuri. Jotta ei osteta mitään. Ellei nyt jotakin huippuhyvää mattoa tms. kävele vastaan huippualessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin vuosi sitten kun olin antanut siivoojalle jo useampia muovikassillisia rytkyja, paatin ettei tassa oo jarkea ja alkoi saastökuuri kahdestakin syysta, kun en ole nyt töissa, ei tarvitse kauheasti vaatteita ja toisekseen niita tuli muutenkin ostettua valilla ihan ilman tarvetta, kesalla on tullu ostettua viimeeksi housua ja paitaa, syksylla vain kotihousut. Taalla on ihania mekkoja, ja te olette pian lahdössa niin kylla nyt muutaman maton ja juhlamekon voi ostaa itselleen tuliaisiksi, toivotaan etta mekoille tulee kayttöa pian!

      Poista
  6. kiva postaus. luulen että Mavin Istanbul-paidat ovat kaikenikäisille, olen meinannut itselleni ostaa ja koot on olleet ihan aikuisia.

    kengistä halusin kans sanoa että halvat kengät on usein tosi huonolaatuisia kanssa, ja en ole yleensä edes laadusta turhantarkka, mutta nämä hajoaa usein käsiin, välipohjallisen tarrat on vinossa ja liimat tursuaa jostain välistä. estetiikka on toki asia erikseen mutta heijastelee laatua. olen usemman parin ostanut, kaikenlaisia lenkkareita ja korkkareita, kadun. kun mennään yli 50-70 liiran niin kenkiä kestää ehkä käyttääkin.

    kosmetiikassa olen havainnut että etenkin kynsilakat on turkissa tosi halpoja, usein 1-2tl/kpl. värivalikoimat silti laajoja. laadusta en osaa sanoa mitään. mietin että mistä myrkyistä ne on tehty että siihen hintaan pystyy myymään :D käyttäjänä olen ollut tyytyväinen kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin onkin, niita aikuisten Istanbul paitoja taisi olla jo paljon ennen lastenmallistoa, mulle on jaanyt paahan ne lastenpaidat kun haluan tytölle sellasen kesaksi. Markkinakengat ja muutaman kympin on tosiaan aika laadutonta tavaraa, mutta tuolla hintahaarukalla ja siina satasen yli olevat kengat on jo laadukkaita, Suomesta ei taida siihen hintaa saada minkaanlaisia nahkakenkia. Mulla on myös valtavasti noita paikallisia kynsilakkoja ja aika tyytyvainen olen ollut, mita sitten lienee...tosin flormaria myydaan nykyisin jopa Suomessakin etta kaipa se on ihan kaypaa tavaraa?

      Poista
  7. Nyt tuli kova halua lähteä shoppailumatkalle Turkkiin - C&A vaatteita ostin aikoinaan Saksan matkalta ja olin kovin tyytyväinen niitten laatuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saisit taalta ihania lastenvaatteitakin... ;) Pitka viikonloppu Istanbulissa olisi varmasti ihan loistava jos keskittyisi ostoksiin, siina ehtisi vaikka mita!

      Poista
  8. Eikö Rodimood tehnyt konkurssin tässä ihan viikko pari sitten? Liikkeet ainakin kiinni, mitä olen ohi mennyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin nayttaa, Bostanlilla ei tainnut Rodia olla joten en ole aikoihin mennyt ohikaan, uutisen mukaan lahes 2000 jai ilman työpaikkaa konkurssin myöta, Rodimood on alunperin Izmirilainen yritys, Turkin talous kahlaa nyt vahan syvissa vesissa.

      Poista
  9. Mudo on kiva ja ne huonekalut, aivan ihania...Täällä Antalyassa esim. vaan yksi Massimo Dutti ja koot loppuvat heti. Bershkassa on kivoja t-paitoja. Park Bravo ja Ipekyol myyvät tyylikkäitä työvaatteitakin. Gratis on uusi täälläkin, taitaa olla saksalainen ketju, Ruotsissa en ole sitä nähnyt. Antalyassa on varmaan satoja putiikkeja jotka myyvät hääpukuja ja juhlapukuja, ja olen monesti nähnyt lentokentällä turisteilla täältä ostetut hääpuvut käsipakaasissa. Taatusti halvempia kuin Euroopassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Park Bravo ja Ipekyol ovat muuten ihania, tuli mieleen etta Nine westilla on kivoja kenkia ja laukkuja ja alejen aikana tuntuvat alet. Miksihan olin assosioinut Gratiksen Ruotsiin...ja siita tuli mieleen etta saksalainen Rossmann on viela parempi, hyvia meikkeja, puhdistusaineita tms. ja erityisesti omat tuotteet todella edullisia. Noihin juhlapukuihin kannattaa kylla panostaa taalla liikkuessa jos on tarvetta, ovat edullisempia ja valikoimaahan on paljon, taalla on kv. haamessut kevaalla ja kasittaakseni Euroopassa kaupataan sitten paljon taalla valmistettuja pukuja, tosin hinnat on varmasti ihan erit....Olen kaynyt Espanjan lomilla Massimo Duttissa siella, hinnat ovat siella merkin kotimaassa todella edulliset, ihania vaatteita!

      Poista
  10. Kiva postaus! Onko sulla tietoa työläisten oloissa vaatetehtailla? Onkohan ne yhtään paremmat kuin Aasiassa.. Irakiin tuodaan paljon Turkista vaatteita ja siellä turkkilaiset vaatteet on melko arvostettuja. Niitä pidetään laadukkaampina ja ne on hivenen kalliimpia kuin esim Kiinasta tuodut vaatteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On varmasti paremmat olot vaikka varmasti parantamisen varaakin olisi, olen ollut jonkun verran K-Aasiassa ja sinne verrattuna taalla tehdastyölaisilla on kuitenkin kohtuullinen palkka ja he ovat vakuutettuja, pitkia työpaiviahan taalla tehdaan mutta lain mukaisten vapaiden pitaisi nykyaan toteutua, samoin lomien. Ammattiliitot ovat aika heikkoja Turkissa joten muutokset yksityisella sektorilla tapahtuvat hitaasti ja tietysti työntekijöiden oikeuksia poljetaan taman takia helposti, viranomaisvalvonta on tehostunut mutta kyllahan rikkomuksia sattuu. Turkissa on suuri ja aika tasokas tekstiiliteollisuus, omasta takaa on puuvillaa ja jopa markkinoilta saattaa löytaa ihan laadukasta puuvilla vaatetta.

      Poista
  11. Turkissa on hyvä vaatevalikoima ja alennusmyynnit todella hyviä. Tykkään että housut voi usein lyhentää samaan syssyyn tai pientä maksua vastaan toisin kun UKssa jossa lyhentämisestä saa pulittaa sievoisen summan, Koton ja Mudo ovat minun lempparit. Park Bravo on kanssa kiva. US polo, Kip ja Netwok varmaan ainakin olisivat miehen Turkki listalla. Lasten vaatteet ja varsinkin kengät ovat minusta jotenkin kalliita Turkissa Waikikia lukuunottamatta. Kengissä olen huomannut että saan ostaa aina yhden koon pienemmän kun UKssa. Minulla oli vuosia lempi vaatekauppa miehen vanhempien lähellä, jossa rakastin sitä mitä oikeastaan kuvasit tuossa kampaamopostauksessa, eli tietävät mikä sinulle sopii, palvelu on hyvää ja nopeaa ja pieni lapsi voi pyöriä mukana. Lisäksi silmä ei väsynyt etsiessä sitä omaa kokoa koska koko valikoima oli melko suppea. Isompi kokoisille sieltä tuskin olis lyötynyt mitään.
    Turkista viemiseksi kahvi ja kahvikupit tai kuparinen cesve ovat myös kivoja. Ruuasta kannan pois ainakin oliiveja, corek otua, salcaa, aurinkokuivattuja aprikooseja (kesäisin), mantia, tarhanaa, lokumia, mesir macunua ja suklaakastiketta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taalla kannattaa kylla panostaa aleihin, niista saa todella edullisesti hyvaa kamaa, lastenvaatteista ostan suurimman osan tytön vaatteista waikikista ja C&A:sta, loput mista sattuu, musta monet pienet lastenliikkeet ( ei kalliit putiikit) on hyvia, edullisia ja laadukkaita paikallisia merkkeja. Kahvi ja turkkilaiset pienet kahvikupit on kiva tuliaisidea seka çesve, paikallista kotona tehtya salçaa ei taida tosiaan muualta oikein löytya? Omat vanhemmat ovat vieneet muuten myös pahkinöita ja aprikooseja, ne on tuoreita ja edullisia taalla!

      Poista
    2. En usko että kotitekoista löytyy. Tomaatteja on mahdotonta kasvattaa ulkona ilman kasvihuonetta ja kaupan kilohinta on n. 6 liiraa (£2). Italialaista tomaattipyrettä löytyy kaupoista tuubissa mutta se on makeampaa kuin kotitekoinen tai turkkilainen salça. Turkin aprikoosit ovat todella maukkaita. Täällä ne ovat kovia, kalliita ja mauttomia. Yritän kerätä ja kuivattaa itse niin eivät ole hinnalla pilattuja tai sisällä säilöntäaineita.

      Poista
  12. Omia suosikkejani Turkkilaisista/Turkissa olevista liikkeistä on Koton ja Boyner. Boynerista löytyy monenlaista. Kotonista voisi ostaa vaikka mitä :).Vähän niin kuin Turkin H&M? :) Boynerista olen hankkinut nykyisen käsilaukkuni jota käytän päivittäin.


    Halvoista, yksityisistä kadunvarsikaupoista en oikein löydä mitään yleensä. Turkkilainen sisustus- ja pukeutumistyyli ei ole ihan mieleeni, liikaa koristeellisuutta ja krumeluureja. Toki vain minun mielipiteeni :)

    -Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Boynerissa on tosiaan kaikenlaista, minakin tykkaan Kotonista tosin mieheni taas ei voi sietaa kauppaa koska on hanen mielesta niin surkea laadultaan, on varmaan ollut huonoa tuuria. Perinteinen paikallinen sisustustyyli on aika koristeellinen tosiaan, mudon huonekaluja rakastan ja voisin tayttaa niilla taloni, toisaalta taas ikean pelkistetty tyylikaan ei oikein viehata.

      Poista
  13. Mistäköhän mahtaisi saada halvalla hyviä ja kestäviä keinonahkatakkeja? :)

    VastaaPoista
  14. Löytyyköhän näitä kivalta kuulostavia kauppoja Alanyasta?

    VastaaPoista
  15. Mun mielestä Zara oli ihan best paikka koska hei miks ei olis jos Zaraa ei olis niin mä en enään ikinä menis ulkomaille paitsi tietty laivalle ja kaikille muille hienoille laivoille muta en menis enään jos ei Zaraa olis niin en enään ikinä kävis Tyrkissa,Greikassa enkä Tqllinnassa tai Virossa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit