Parvekeaamiainen teki paluun

Kevät on ottanut vallan kaupungista, parhaimmillaan ilmat ovat kuin parhaimpana suomalaisena kesäpäivänä, kun taas tuulenpuhuri saattaa alkaa yllättäen tai ukkonen jyristä ja paiskoa sadetta. Pölyä on paljon sillä talvi oli aivan liian vähäsateinen, ainakin viikonlopuksi ja ensi viikoksi on luvattu kuurosateita. Kevät päivät ovat ihanan kuulaita, ilmassa tuoksuu selvästi huhtikuu, pihat ja puistot kukkivat. Parveke siivottiin kesäkuntoon viime viikolla ja aamiainen on syöty siitä asti siellä, voiko päivä enää paremmin alkaa?


Mies puuhasteli kukkalaatikoiden ja multien kanssa viime viikolla ja partsi sai heti uutta ilmettä. Muutamat yrtit ja tytölle oma kasteltava kukka on vielä hankinnan alla. Tyttö odottaa nyt aamuisin tohkeissaan kukkien kastelua, parvekkeella ei tule tylsää kuten sisätiloissa sillä seurattavana on kissojen touhut, lintujen pesänrakennuspuuhat ja ohi menevät autot ja mopotkin on tarkkailtava. Asumme pienen kadun varrella ja meno kadulla on rauhallista, naapurit tulevat ja menevät, leipäkauppias toimittelee munia ja muita tarvikkeita ylös parvekkeille nouseviin koreihin, parturi istuu yläkerran parvekkeella tarkkailemassa liikettään, josko asiakas saapuu ja parturi kiitää työmaalle.


Rakastan aamupaloja, voisin syödä sellaisen usein lounaaksikin tai miksei vaikka illalliseksi. Päivät meillä vaihtelevat miehen työvuorojen ja omien tapaamisten mukaan, aamiainen yritetään kuitenkin syödä rauhassa ja yhdessä, ainakin useampana aamuna viikossa. Työelämässä joutui tottumaan pikaisiin mysleihin ja jogurtteihin tietokoneen äärellä ja matkalta ostettuihin rinkelehin, joudunkohan tottumaan taas sellaiseen tulevaisuudessa? Teekuppi kourassa on mukava notkua parvekkeella, seurailla kadun elämää ja nauttia parhaimmasta säästä, jaksan ihmetellä miksi joku ehdoin tahdoin haluaa lomalle Turkkiin kesän koville helteillä jolloin paikalliset pyrkivät suojaan polttavalta auringolta, vuorille, kyliin, sisätiloihin. Keväällä luonto on kauneimmillaan, helteisiin ei väsy, on energiaa kävellä ja pyöräillä, katsotaan kuinka kestän tulevat kesän helteet?


Aamiainen vaihtelee meillä aina jonkun verran, milloin syödään yksinkertaisemmin, toisinaan ihan liiankin runsaasti, jos on kiire virastoon, kuten huomenna, laitetaan leipägrilliin toastit ja keitetään pikakahvit. Toisinaan pöytään laitetaan tahin-pekmez seos, johon kastetaan leipää. Seos on helppo valmistaa ja vie taatusti kielen monelta mennessään, eli sekoitellaan sekaisin seesamitahnaa eli tahinia ja rypälesiirappia eli pekemeziä, jälkimmäistä noin puolet vähemmin kuin seesamitahnaa. Tahnassa on kaloreita sen verran, ettei sitä kannata ihan joka aamu syödä mutta se kruunaa turkkilaisen herkkuaamiaisen.


Oletko aamiaisen ystävä? Riittääkö jogurtti ja kahvi vai istutko pitkän kaavan mukaan?

Kommentit

  1. Olkaapa varovaisia tuon palmun kanssa! Meillä on pihalla samanlainen, ja tässä ehkä kuukausi sitten leikkelin maahan kaatuneita oksia, ja yksi sen lehden kärjistä töykkäisi sormeeni. Kipu oli heti kova, ja se yltyi niin kovaksi etten pystynyt nukkumaan ilman kipulääkettä! Sormeen (tuohon "päälle", ei siis kämmenen puolelle) tuli iso paukama joka on käynyt läpi kaikki väritkin jo, ja siitä on tullut märkää ulos... Googletin vähän, ja esille tuli valtava määrä palmunlehtionnettomuuksia! En ole siis tiennytkään että palmujen kanssa pitää olla tarkkana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti varoituksesta ja muillekin tiedoksi!! Palmu on tosi salakavala ja kannattaa varoa sen teravia lehtia mm.lomalla! Tama palmu ei ole muuten meidan pihalla vaan lahipuistossa, itse yritan varoa silla palmusta tosiaan saattaa saada ikavia ruhjeita, kaunis mutta kavala!

      Poista
  2. Ai te ootte jo avanneet parvekekauden. Mä vasta mietin, että koska jaksais puunata ton parvekkeen puhtaaksi talven jäljiltä.

    Meillä viikolla syödään ihan nopeesti vaan kahvi ja joku leipä yhdistelmä ja sitten viikonloppuna turkkilaisittain pitkästi ja paljon. Tämän hetken suosikki on menemem. nam nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylla vaan, ei muuta kun harjanvarteen :D Menemen on aina paras, onko parempaa aamiaista??? En ainakaan keksi, aamiaiset on nastoja!

      Poista
  3. Ihana parveke teillä ja varmaankin kiva syödä siellä aamiaista:) Minä taas sekoittelen tahinia ja taatelisiirappia,nami:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillakin taitaa olla taatelisiirappia tarjolla mutta rypalesiirappi tai johanneksen leipapuun (?) on yleisempi, kylla vaan parvekeaamupala on paras!

      Poista
  4. Aivan ihanaa, parvekeaamiaiset on parhaita... tai no kaikki päivän ateriat voi syödä parvekkeella! Varsinkin kun on noin nätiksi laitettu. :) Kevät on Turkissa parasta aikaa, niin kaunista ja ei niin hirveän tuskaisen kuuma. Tosin Suomen kesäsäihin tottuneet varmasti tykkäävät siitä keskikesän kuumuudestakin, kun ei sitä tarvitse kuin max. pari viikkoa kestää kerrallaan :)

    -Aishe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aina kun mahdollista niin kaikki ruuat syödaan parvekkeella, onneksi mulla on tuo siisti viherpeukalo joka jaksaa aina vuodesta toiseen ilahduttaa kukkien laitolla. Kevat ja syksy on parasta aikaa, kylla se elokuu on ihan tuskaa tietyilla alueilla!

      Poista
  5. Tosta tykkään ja odotan kovasti. Täällä ei ole päästy terassille aamiaiselle...sen verran sateista ja koleaa on kiinan kevät + ilmansaasteet... nauttikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan saasteet, jospa ne sateet vaistyy ja etkös sina olekin pian Suomessa! Siella vedat sitten keuhkot tayteen raitista ilmaa.

      Poista
  6. Aamiainen on päivän tärkein (ja paras!) ateria. Ihan kuin lempparisarjassani Parks and Recreation sanottiin, niin "why would anyone want to eat anything else than breakfast food", eli miksi oikeastaan edes syödään mitään muuta kuin aamiaisruokaa? Hotelliaamiaisista puhumattakaan.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just nain, ei voi paremmin sanoa!!! Mita ihminen muuta tarvitsee kuin kunnon aamiaisen, hyvassa seurassa ja ymparistössa, sehan riittaa.

      Poista
  7. Ihana parveke, joisin mieluusti aamukahvini parvekkeella. Ja hyvä tietää, että tähän aikaan vuodesta näyttää Turkki parhaat puolensa ilman hellettä. Vuosia sitten kävin Istanbulissa, en muista tarkkaan milloin mutta kyllä se kesää taisi olla. Seuraavalla kertaa täytyy yrittää sinnepäin siis keväällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa tanne pain ja suosittelen kevatta tai syksya, miksei jopa talvea tietyille alueille niin ja parvekekahvit on parhaat kahvit :)

      Poista
  8. Mä rakastan kunnon aamiaisia! Hotelliyöpymisissä on juuri parasta kunnon aamiasbuffet.

    Ja parveke-aamiaset on kanssa ihania. Niitä tulikin harrastettua Suomessa kesällä. Nyt mulla on olematon parveke, ja näkymä työmaalle, eipä siinä edes tee mieli istuskella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri nain, hotellissa ei meinaa malttaa joskus yöta kunnolla nukkua kun maha kurnii jo aamupalalle, rakastan kunnon hotellien buffia!

      Poista
  9. MInä vasta opettelen syömään aamupalaa. En ole aamuihmisiä ja tuntuu, että elimistöni käynnistyy hitaasti ja siksi olen aina skipannut aamupalan. Nyt kun syön väkisin, alan ehkä kohta jo haluamaankin aamiaista? Parvekeaamiaiset on ihan parhaita! Ja viikonloppuisin etenkin, kun on aikaa herätellä ruokahalua. Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltaihmisen ei pida vakisin yrittaa kunnon aamuihmiseksi, eikös sita niin sanota? Olen aamuihminen, energiat laskee paivan mennessa kohti iltaa, hyvaa paasiaista teille sinne!!!!!!

      Poista
  10. Viikonlopun pitkä aamiainen on ihan parasta... arkisin mennään lyhyemmällä kaavalla.Kesällä voi syödä pihalla, useimmiten kuitenkin tässä keittiössä... ison pöydän ääressä. Vastaleivottua leipää, prosciutto crudoa, maksamakkaraa, saunapalvia, mansikoita, tuoremehua, kahvia... juustot ja jugurtit loistaa poissaolollaan M:n maitoallergia-intoleranssin takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nain on, pitka aamiainen on meilla yleisempi kun yhteinen illallinen, siksi siihen siis panostetaan aina kun voidaan, kaikkea mahdollista, vaihtelevasti niin etta jaksetaan pitkalle iltapaivaan.

      Poista
  11. Vapaapaivani pidan "kunnon" aamiaisista, mutta tyopaivina juon autossa kahvin ja toissa jugurtin. Parvekeaamiaisenne nayttaa ihanalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on nyt kotona ollessa aamupalasta muodostunut paivan The ateria, aamupalaan on helppo ujuttaa meikalaisen lempielementit joten siina kelpaa fiilistella mutta tiedan kylla etta asiaan tulee muutos kun paasen taas takaisin työelamaan, vapailla aion kylla pysya tavoissani eli runsaassa aamiaisessa, aina!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit