Eläintarha - Izmir tutuksi

Enpä olisi uskonut että kaupungin eläintarhan on näin mahtava paikka! Ken tänne saapuu, käyköön tuolla, viihdyttävä paikka niin aikuisille kuin lapsillekin. Onnellisen näköisiä luontokappaleita ja kauniit hyvinhoidetut viheralueet. Ihana tunnelma, tänne on ilo tulla uudelleenkin. Eläintarhaan pääsymaksu on mitätön, 3 liiraa ja lapset ilmaiseksi. Alueella on helppo liikkua rattaiden kanssa, vaikka tyttömme on kova kävelijä niin alue on tosi iso ja rattaat kannattaa ottaa pienemmille mukaan.


Ravintoloita on pari ja ovat poikkeuksellisesti itsepalveluperiaatteella toimivia, sellainenhan on Turkissa todella harvinaista. Tarjolla on perusvalmista mättöä eli hampurilaisia, toasteja ja ranskalaisia, ei kummoinen makuelämys hintaan nähden mutta menettelee kun paikan puitteet ovat niin kauniit. Monella paikallisella näytti olevan eväät mukana, turkkilaiset ovat piknik-kansaa ja tykkäävät laittaa sen pystyyn missä vaan.


Olimme onneksi ajoissa eli paikalla jo suomalaisen aamuvirkun mielestä sopivaan aikaan, heti 10 jälkeen, turkkilaiselle viikonlopun viettäjälle tuo aika on kuitenkin liian varhainen joten saimme rauhassa kierrellä muutaman tunnin. Puolenpäivän aikaan alkoi väki lisääntyä, eläintarhaan onkin parasta tulla viikolla aamupäivällä ellei sitten tykkää väenpaljoudesta.


WC-tiloja ja istuskelupaikkoja on runsaasti, riikinkukot ja osa linnuista tepastelee vapaana. Villieläimet kuten leijonat, karhut ja tiikerit rötköttelivät harvinaisen leppoisan oloisina isoilla alueillaan, katselijat ovat monista eläimistä sopivan kaukana, eivätkä eläimet vaikuttaneet stressaantuneilta. Eläintarha, josta jäi hyvä mieli.




Izmirin eläintarhan uusin tulokas on kenguru, vetonaula taitaa olla Izmir niminen pikkunorsu, joka on ensimmänen Turkissa eläintarhaoloissa syntynyt elefantinpoikanen, vanhemmat ovat 9-vuotias Winner ja 15-vuotias Begümcan. Izmir syntyi 5.2.2011 110 kiloisena 610 raskauspäivän jälkeen. Kirahvi tuli lähelle rouskuttamaan nurmikkoa, samoin jyrsijät ja kilpikonnat. Alueella on myös pikkulapsille sopiva kotieläinalue.



Tyttö oli aika haltioissaan paikasta, hän on ollut jo pitkään kiinnostunut eläimistä, äiti kato kirahvi, kameli ja norsu! Pusikoista tupsahtelevat linnut jännittivät ja ihastuttivat, illalla kotiinpaluun jälkeen riitti illallinen ja kylpy, sen jälkeen tuli uni. Yöllä tyttö näki ilmeisesti vähän turhankin jänniä unia päivästä, sen verran tuo kiljahteli ja jutteli unissaan. Eniten tyttö odotti apinoiden näkemistä, koko matkan hän kyseli missä on apina ja nähtiinhän niitäkin lopulta! Tässä muutamia otoksia alueelta, kiinnostuneiden kannattaa vierailla eläintarhan nettisivuilla, vaikka ne ovat vain turkiksi, on sivuilla kivoja kuvia ja videoita!

Kommentit

  1. Oi, norsujakin! Enpä tiennytkään, että Izmirissä on noin hyvä eläintarha. Istanbulin eläintarhassa olemme vierailleet moneen kertaan, mutta ei siinä nyt ole hirveästi hurraamista. Bursan eläintarha olisi kuulema parempi. Katsotaan ehditäänkö vielä siellä käymään ennen muuttoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös kuullut etta Bursassa on hyva elaintarha, voi kun te ehtisitte tanne elaintarhalle mutta ettepa taida enaa ehtia, no toisella reissulla sitten!

      Poista
  2. Näyttää todella vihreältä ja rennolta eläintarhalta. Niin monissa, kamalissa koppitarhoissa olen käynyt , että olen lopettanut käynnit eläintarhoissa...Niissä tuli vain paha mieli...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minakin olen kaynyt aika ikavissa paikoissa ja kylla nuo Aasian maiden paikat vetavat tassa sen ikavan pitkan korren, elaintarhat, elefanttikoulutuskeskukset ja krokotiili- ja kaarmefarmit, huoh. Tama oli ihan toista maata ja tuolta jai kiva fiilis.

      Poista
  3. Kuulostaa mukavalta paikalta! Oletteko kayneet Ankaran elaintarhassa? Kavimme joitakin vuosia sitten eika ainakaan silloin tainnut olla yhta hyva kuin Izmirissa, mieleen jai tupakoiva simpanssi..!

    Viivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ma en kaynyt siella elaintarhan puolella mutta olen kaynyt kylla siella alueella, muistaakseni siella oli aika paljon vahemmin elaimia ja olen kuullut etta ei ainakaan kaikilta osin ole kovin kivasti hoidettu paikka.

      Poista
  4. Kivan näköinen paikka, Käytiin Antalyassa eläintarhassa ja sekin oli positiivinen kokemus, tosin siellä ei ollut yhtään raflaa. Ainoastaan juomamyyntikoju portilla. Sisäänpääsy olematon ja lapset tykkäs. Kun tullaan sinne teille päin, niin käydään yhdessä...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa niin mennaan tuonne, tosi kiva ja kaunis paikka, kaikki toimi hienosti!

      Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Tosi hienon näköinen paikka. Meillä oli Englannissa kotikaupungissa varsin kiva eläintarha, jonne päästi nopeasti keskustasta. Pojan kanssa meillä oli sinne vuosilippu ja tuli kyllä käytyä siellä koko rahan edestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minakin ajattelin etta tuolla kaydaan kylla tulevaisuudessakin, eihan niita elaimia ja kauniita alueita vasy tuijottelemaan.

      Poista
  7. Hienon näköinen paikka! En olekaan aikoihin käynyt eläintarhassa..mutta eilen näin villisian liiankin läheltä , kun päätti mennä tien yli mun varpaiden edestä lenkkipolulla..:) PS.voitko neuvoa mua miten saan kuvan tähän kommenttiin B n tilalle?Ihan kun olisin joku epäilyttävä tyyppi piilossa..:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, villisiathan voi olla hurjistuessaan vaarallisia? Kokeile niin, etta menet bloggerin yleiskatsaus sivulle, oikeassa ylanurkassa on ainakin mulla oma nimeni ja kuvake, klikkaa sita ja sen jalkeen klikkaa blogger-profiili, sielta sitten muokkaa profiilia oikeasta kulmasta ja sielta paaset vaihtamaan kuvaa. Toivottavasti onnistuu!

      Poista
    2. Kiitos! Kokeilen..oon niiin buono näissä..:(

      Poista
  8. Upean näköinen paikka! Jotenkin nuo eläimet näyttävät niin onnellisilta; eivät esim. ravaa hulluina häkeissään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kiinnitin ihan samaan huomiota, elaimet eivat vaikuttaneet stressaantuneilta vaan aika rauhallisilta, osansa on varmaan silla etta tilat ovat suuret ja varsinkin villielaimet ovat sen verran kaukana ihmisista etteivat varmaan koe heita suureksi hairiötekijaksi.

      Poista
  9. Ihana paikka! Mä tykkään eläintarhoista tosi paljon, norsut ovat mun lemppareita. Samoin erilaiset akvaariot ovat kiehtovia ja tietysti isot kissaeläimet. Yksi elämäni mielenkiintoisimmista eläintarhakokemuksista oli itse asiassa Tunisiassa vuosia sitten; siellä oli keskellä-ei-mitään hieno eläintarha, jossa eläimillä rutkasti tilaa oleskella ja autenttiset puitteet, siis kunnolla luontoa ja tilaa myös häkeissä. Siellä muistan ihmetelleeni tiikerin tassun kokoa, on ne vaan jättimäiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Norsut on munkin mielesta ihania! Tamakin elaintarha oli tosi iso alueeltaan ja elaimilla aika isot alueet, monien alueiden ja ihmisten valilla oli vesihauta, joten elaimet saivat köllötella rauhassa kauempana.

      Poista
  10. Ihana paikka, täällä kun olisi lähellä niin varmasti asuisin siellä:D Tavallaanhan meillä on täällä erilainen eläintarha kaduilla kun on nuo katueläimet joita tulee hoidettua enemmän ja vähemmän:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuonne on kylla tarkoituus menna useammankin, todella kiva paikka. Taallakin naita katuelaimia riittaa, erityisesti kissoja meidan alueella.

      Poista
  11. Kiva eläintarha teilläkin ja niin kauniin rehevää:) Meillä alkaa jo vähän luonto kuivahtaa kun viimeisestä sateesta on jo aikaa.
    Izmir taitaa olla paljon kivempi kaupunki kuin Ankara!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tama paikka oli kylla kauniin vehrea ja istutuksista pidettiin hyvaa huolta. Izmir on kylla todella erilainen kaupunki verrattuna Ankaraan.

      Poista
  12. Kuulostaa hienolta paikalta. En tiennytkään että Izmirissä on eläintarha.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit