Lomalta palautumisia


Kotiuduimme Turkkiin jo loppu viikolla, seuraavana päivänä sain kylään ystävän opasajoilta eikä tietokoneeseen ole tullut juuri vilkaistua moneen viikkoon. Palasimme Espanjasta helteiseen Ankaraan, jossa mielenosoitukset jatkuvat vaihtelevasti ja kaupunki hikoilee paahteessa. Tänään puhaltelevat viileät tuulet ja huomiseksi on luvattu vesisadetta.


Vaikka Ankarassa on omat miinuspuolensa, kuten huono ilmanlaatu, meren ja järvien puute ja miljoonakaupungin lieveilmiöt, on tällä kaupungilla hyvätkin puolensa. Kun kesähelteillä päivisin tahti hidastuu kuumuuden vuoksi, voi silti lohduttautua pian saapuvan illan viileydellä. Kaupunki sijaitsee korkealla aroalueen keskellä ja lämpötilat laskevat yöaikaan niin että jopa keskikesällä joutuu toisinaan etsimään pitkähihaista illaksi. Vielä kesäkuun alussa käytimme kotona villasukkia iltaisin!

Kaupunki säilyy yllättävän vihreänä läpi kesän, keskustan asuinalueilla on miellyttävä tehdä kävelylenkkejä sillä katuja reunustavat valtavat vanhat puut jotka varjostavat mukavasti kuuminakin aikoina. Keskustasta voi valita leikkipuiston, jota suojaavat suuret puut keskipäivän aikaan. Pihojen kukat kukkivat ja ihmiset kerääntyvät parvekkeille ja pihoille illan laskeuduttua, tasainen pulina varsinkin viikonloppuisin jatkuu aamuyön tunneille asti. Ankarassa on myös mukavan rauhallista kesällä sillä monet suuntaavat kaupungista rannikolle lomalle tai kotikyliin.


Lomaa vietimme Espanjassa meren äärellä, ei voi muuta kuin todeta että on suuri onni jos saa asua meren lähellä, sen tuoksu ja pauhu ja erityisesti sen ympärille keskittyvä toiminta ovat niin suuri osa ihmisten elämää, että sitä ei edes huomaa ennenkuin joutuu kauas rannikosta. Rantakuppilat, rantakävelyt, istuskelut meren äärellä, lenkit rantahietikolla, uiminen ja löhöily sekä meren antimista nauttiminen ovat asioita, joista jää vaille kuivien arojen keskellä. Ei suolaa iholla ja hiuksissa, ei meren tuoksua vaatteissa eikä ihanan raakaa tuulta tuivertamassa. Elämme siis vahvassa toivossa että ensi vuonna asuisimme pysyvästi siellä missä kaikesta tästä saisi nauttia.


Lomalla oli ihanaa, oli myös ihanaa palata kotiin ja saada ystävä kylään. Aivot ovat vielä loma-asennossa mutta selvästi jo palautumassa kohti arkea, postaan tulevina päivinä lomasta sekä muutamia turistijuttuja Ankarasta, joissa tuli vierailtua pitkästä aikaa vieraamme kanssa. Nauttikaa merestä ja kaikesta mitä lomat tuovat kullekin tullessaan!
Kommentit

 1. Voi tänäänkin koiran kanssa suuntasin meren rannalle.....ja nautin...:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että sait nauttia lomalla elämästä meren rannalla. :-) Meri-ihmisenä tiedän, mitä kaipuu meren äärelle on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kylla se niin on etta meri-ihmisen on paastava meren aarelle.

   Poista
 3. MInä selviän väliaikaisesti joen tai järven äärellä, mutta ollakseni ihan omimmillani on päästävä meren ääreen. Ilman mitään vettä lähistöllä, en haluaisi elää. Meillä on menossa lomaa edeltävä isi- viikko. PitäISI tehdä yhtä ja toista. Pakkaaminen vie minulta hermot joka kerta. Ahdistaa jo pelkkä ajatuskin. Mutta nyt pitäISI mennä kauppaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nain, mina olen jopa selvinnyt monta vuotta nyt taalla mutta kylla se alkaa olemaan aika tuskaista. Tiedan tuon ISI-viikon, meilla on menossa -ISI aiheinen viikko paluun suhteen, pyykit kasautuvat ja siivoaminen tökkii, paluu arkeen ei huvita, syödaan mita sattuu eika paasta rytmiin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit