Izmiriin osa 2?

Ottaa aina aikansa ennenkuin uudet kulmat tulevat tutuiksi, missä on oman oloiset ruokakaupat, entä markkinat, mistä löytää tytölle vaatteita, entä itselle, parhaimmat kenkäkaupat ja paikallisten shoppailumekat kun niille on tarvetta?


Ostokset
1. Basaarit
Jo aiemmassa postauksessa mainittu Kemeraltin basaari on hyvä paikka aloittaa, sokkeloisilla käytävillä on myös tavallisia ketjuliikkeitä kuten monissa muissa maissakin tuttu LCWaikiki ja saksalainen kodin- ja kosmetiikan ketjuliike Rossmann. Eri kaupunginosissa on erilaisia viikkomarkkinoita, monista tekee hyviä vaatelöytöjäkin, samoin kodintekstiiliä. Eri alueiden viikkomarkkinat löydät tästä: http://www.izmir.bel.tr/en/StandartPages.asp?menuID=1923&MenuName=


2. Ostoskeskukset
Näitä on lukuisia, itse tykkäsin Optimum outletistä, jossa on runsaasti hyviä liikkeitä ja ainaiset alet, ostarista löytyy myös luistelurata. Bornovan alueen Forum on myös suosittu, Karşıyakan puolella on pienempi Egepark ja Kipan ruokakauppa yhdistettynä pieniin liikkeisiin. Kaupungissa on myös Ikea, jos kaipaat sen tuotteita. Osaan paikkoja on bussikuljetukset, tsekkaa kunkin ostoskeskuksen sivuilta liikkuminen-osio, jossa neuvotaan kuinka saapua paikalle.


3. Karşıyakan keskusta
Kävelykadun ja sen sivukujien varrella on hyviä pieniä kauppoja, vaatteita, kosmetiikkaa, puhelinreksvisiittaa ja alusvaatteita, ei kalliita merkkiliikkeitä vaan enemmin halpiskauppoja.

4. Alsançak
Merkkiliikkeitä, puistoja ja mukavia bulervardeja, joilla on ilo ihan vaan lorvailla. Turkkilaisilla Mudo ja Paşabahçe liikkeillä on isot putiikit täällä. Konakin puolella sijaitsevat myös kaupungin kuuluisat hääpukuliikkeet, lisää niitä ja juhlapukuja on Kemeraltin basaarissa.

Hotellit
Kaupungin tasokkaimmat hotellit sijaitsevat meren tuntumassa Alşancakin alueella, kuten Mövenpick ja Swisshotel. Edullisimmat majoituspaikat löydät Basmanen alueelta, jossa yö kustantaa alkaen noin 20€/ huone. Kannattaa varata etukäteen netin kautta!

Kunhan olen asunut täällä kauemmin, teen kattavamman tietopaketin kaupungista, tässä ja edellisessä Izmir postauksessa on nyt lyhyesti vinkkejä alueesta pähkinänkuoressa. Jos joku lukijoista on suuntaamassa kaupunkiin, voi toki laittaa myös sähköpostia kysymyksineen ja yritän parhaimpani mukaan olla avuksi. Izmiriin saapuvan kannattaa hankkia ainakin vähänkin pidemmälle lomalle kentkart eli kulkukortti, jolle ladataan rahaa kulkemista varten metrolla, bussillla ja lautalla, kullakin matkustaminen kustantaa 2 tl ja vaihto-oikeus säilyy 90 minuuttia, korttia voi ladata monissa marketeissa ja metroasemilla ja lauttaterminaaleissa. Lautalla ja metrolla liikkuminen on selkeää, metrokartta on jokaisen aseman seinässä eivätkä linjat ole sekavia, bussit ovat uudenaikaisia. Pääset liikkumaan näin kätevästi eri alueille ja kaupunkiin on helpompi tutustua. 


Ruokailu
Edullisempia ruokapaikkoja löytyy Konakin puolelta, kemeraltin basaarista ja Çankayan alueelta, Karşıyakan puolella keskustan ostoskaduilla on useita kebapravintoloita ja kahviloita, Bostanlin kaupunginosassa ruokapaikat ovat hinnakkaampia mutta tasokkaita, alueen kalaravintolat täyttyvät joka ilta, pienet egenalueen tyypilliset meze-kala-rakı -ravintolat sijaitsevat Cemal Gürsel kadun varrella. Konakin puolella rantaa reunustavat Kordonin rantakuppilat, joissa kannattaa ehdottomasti istahtaa. Izmirissä suosittelisin nauttimaan kalalla ja merenelävillä, jos vierailet täällä talviaikaan tai keväällä, on tarjonta parhaimmillaan, syö täytettyjä simpukoita suoraan niitä myyvistä kojuista tai osta paistettu kala leivän välissä kalakaupasta. Izmirin pikaruoka on kumru eli makkaraleipä.Yöelämä on vilkasta Alşancakissa ja Bostanlilla, lukuisia pubeja ja baareja sekä klubeja, osaan maksetaan sisäänpääsymaksu, joka oikeuttaa usein yhteen juomaan. Paikalliset tykkäävät kokoontua vesipiippukahviloihin ja varsinkin sunnuntai-aamuisin ja jalkapallomatsien aikaan ne pursuavat kansaa.

Sunexpress aloittaa keväällä suorat lennot Helsingistä Izmiriin, ainakin ensimmäisille lennoille on tosi hyviä tarjouksia. Suuri osa suomalaisista on kuluttanut Alanyan hiekkarannat ja Marmariksen poukamat jo paljaiksi, ei niissäkään vikaa ole mutta länsirannikolla on niin paljon nähtävää, tarjolla paikkoja, joissa jokainen vastaantulija ei ole sesonkiaikaankaan turisti. Täällä asuminen on huippua eikä lomailukaan varmasti pöllömpää.

Kommentit

 1. Marmaris on niin out, jotain muuta tilalle kiitos! Tosin itse viime vuosina hurahdin Kroatiaan. Nyt kun olen suomessa kesät, en matkusta kuin Tallinnaan.
  siellä näyttää vielä lämpöiseltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkissa on niin paljon muutakin kun Marmaris ja Alanya, ymmarran varsin hyvin ettei kaikkia kiinnosta rantaloma tai samat kulmat, Turkin muita paikkoja kuten kaupunkikohteita, historiallisia nahtavyyksia ja luonnon kauneutta vaan mainostetaan todella vahan Suomessa. En ole kaynyt Kroatiassa mutta kiinnostaa tosi paljon ja haaveilen etta paastaan sinne lomalle lahivuosina, se kun on tuossa ihan kulmallakin taalta kasin!

   Poista
 2. olen yrittänyt tätä Malesiaa mainostaa matkailumaana suomalaisille ystävilleni, tuttavilleni...eiiii..me mennään Thaimaahan ! on aina vastaus. ja seuraa kysymys: se Malesiahan on muslimimaa? - kyllä on, mutta lempeä sellainen ja erittäin monikulttuurinen , kuten tiedät muistat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malesia on ihana, rakastin juurikin sita sen monipuolisuutta, harvinaisuutta on nahda kuinka eri uskontoa seuraavat ihmiset elavat nykyisin niinkin rauhaisasti rinta rinnan. Malesiassa asumisen jalkeen olin monta kautta oppaana Thaimassa ja kyllahan se alussa tuntui aika pliisulta ja turistimaiselta Malesian rinnalla.

   Poista
  2. totta turiset. olemme vanhoja Thaimaan kävijöitä, täällä asuessa on vain kerran käyty ja silloinkin kavereita moikkaamaan jo pilalle menneessä Krabin lomakohteessa. Joku paikallinen suomalainen sanoikin, että kun hän asui Thaimaassa aikoinaan, niin hän tuli välillä hermoja lepuuttamaan Malesiaan...

   Poista
 3. Turkissa tutustuin kahteen kaupunkiin: Izmiriin ja Istanbuliin. Istanbul oli upea ja yllätyksiä täynnä, kaupunki josta löytää kaikkea mitä kukin sattuu etsimään. Aivan kaikkea, oli se sitten hyvää tai pahaa.
  Izmir... Ah Izmir oli se paikka jolle menetin sydämeni. Tunsin että se olisi hyvä paikka kasvattaa lapset. (Ainakin minä olisin rentoutuneempi äiti kun ei tarvitsisi hytistä hankien keskellä).
  Joo rentoutuneempi... Tätä kommenttiani kirjoittaessani kolmevuotiaani maalasi sohvakaluston hummuksella. Hyvin on levitetty :/

  VastaaPoista
 4. Buaaah sohvakalusto hummuksella mahtaa olla näky, vaatii taiteellisia kykyjä 3-vuotiaalta :D Izmir on ihana paikka asua, kaikin puolin!

  VastaaPoista
 5. Olen monta kertaa miettinyt ett uskaltaako niitä simpukoita syödä...Simpukathan pilaantuvat aika helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noissa ayriaisissa aina riskinsa, ma olen syönyt simpukoita taalla aina hyvalla menestyksella :) Varminta on ostaa ne vaikka suoraan kalakaupan tiskilta, paikallisilla on usein luottomyyjat, joilta ostavat.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit