11 Haaste

Kiitos Miitulle, joka heitti minua haasteella, joka on seuraavanlainen:

Haasteen säännöt
Kiitä haastajaa
Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 faktaa itsestään.
Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
Heidän pitää valita 11 bloggaajaa.
Sinun pitää kertoa, kenet olet haastanut.
Ei takaisin haastamista.

11 faktaa
1. Olen nykyisin kotona viihtyvä mutta nuorempana en malttanut olla koskaan paikallani vaan menojalka vipatti noin lievästi ilmaistuna, olin aina menossa tai tulossa ja todella sosiaalinen. 
2. Ensimmäinen kesätyöpaikka oli mansikkamaalla 13-vuotiaana ja sain sieltä potkut juoruilun vuoksi.
3. Menin esikouluun 6-vuotiaana, siihen asti minua hoiti mamma eli äidinäiti, jonka kanssa asuimme samassa talossa. Siihen aikaan suurin osa kulmakunnan lapsista taisi olla isoäidin hoidossa.
4. Ekaluokan opettajan nimi oli Hellä Pöllänen ja tokaluokan Unelma Röpelinen, äitini repesi kun soitin koulusta kotiuduttuani tälle töihin ja kerroin tokaluokan opettajan nimen, suutuin verisesti.
5. Olin ala-asteella näytelmäkerhossa, muistini mukaan toisinaan harjoittelimme enemmin näytelmiä kuin osallistuimme tunneille ja niitä esityksiä oli puuduttavan paljon kun ajattelee katsojien osaa. Näytelmiemme nimistä muistiin ovat jääneet kiltti ja tuhma sekä etelänmatka.
6. Yläasteelle siirryttäessä minut ja ystäväni oli ilmoitettu asuinalueen mukaan eri kouluun kuin kaikki muut kaverit, ensimmäisenä kouluaamuna suunnistimme sitkeästi muiden kavereiden kanssa haluamaamme kouluun vaikka nimiämme huudeltiin ihan toisessa koulussa. Emme lähteneet kulumallakaan ja kävimme koulun loppuun muiden kavereiden kanssa.
7. Penkkareissa pukeuduimme Beatlesiksi, taisin olla George, nimi oli ommeltu bänditakin selkään, takki piti hakea seuraavana aamuna yökerhon narikasta.
8. Kouluruoka oli mielestäni yleensä hyvää, lukion välitunneilla ostettiin viiden markan viinereitä. Keittäjänä oli tiukka täti, hän uhkasi kouluruuan eväämisellä kun söin sallitun yhden banaanin sijaan kaksi.
9. Olin surkea matemaattisissa aineissa mutta tykkäsin kielistä, historiasta ja yleensäkin reaaliaineista, käsitöistä en tykännyt. Jouduin jo ala-asteella käsityön tukiopetukseen! Siihen aikaan perhekasvatusta opetettiin pesemällä vauvanukkea ammeessa opettajan ohjauksella, punasteleva opettaja sivuutti sukupuolitaudit kertomalla että ne kutisevat ja kädet pitää pestä hyvin.
10. Yläasteella eräänä vuonna matematiikka oli poikkeuksellisesti kivaa, sillä meillä oli opettajana Keniassa asunut herra, jonka nimen olen unohtanut. Hän opetti meille swahilia ja muutenkin numerot jäivät sivuosaan. Ammattikorkeakoulussa kiinalainen opettaja järjesti kiinan kielenkurssin, en osaa sanaakaan kiinaa. Malesiassa opiskelin malajia mutta sekin on melkein unohtunut.
11. Jos nyt lähtisin opiskelemaan, menisin kokkikouluun.

 11 kysymystä
1. Mikä on mieleenpainuvin muisto lapsuudestasi?
Mökkikesät ja ensimmäinen ulkomaanmatka Espanjaan 7-vuotiaana.
2. Mikä on suurin vielä toteutumaton haaveesi?
Mielenkiintoisen työn löytäminen.
3. Jos saisit valita minkä tahansa paikan maapallolla mihin nyt matkustaisit, mikä se olisi?
Argentiina tai Galapagossaaret.
4. Jos rahasta ei tarvitsisi huolehtia, millainen olisi unelmien päiväsi?
Söisin herkkuja kuten pizzaa ja äyriäisiä, kävisin hieronnoissa ja hoidoissa, kampaajalla, pukeutumisneuvojalla ja shoppailemassa. Lennättäisin tytön muumimaailmaan ja ostaisin jättikokoisia muumileluja tälle. Illalla lentäisin mieheni kanssa Lontooseen katsomaan musikaalia, syömään ja yöhön. Nukahtaisin luksushotellin lakanoihin ja unelmoisin aamiaisesta.
5. Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä? Perustele vastauksesi. 
 Kyllä ja ei.Olen kyllä rakastunut omaan mieheeni ensisilmäyksellä mutten usko että sen pitää aina mennä niin, sattumankauppaa.
6. Kaunein asia mikä sinulle on sanottu ja minkä haluat julkisesti jakaa?
Että olen hyvä äiti.
7. Mistä olet tällä hetkellä kiitollinen?
Siitä että olemme terveitä ja meillä on ihana oma pieni perhe. Teimme ainakin yhdestä unelmasta totta ja muutimme Izmiriin.
8. Mikä on lempielokuvasi ja miksi?
Kummisetä 1 ja 2, tykkään leffan tunnelmasta.
9. Onko sinulla jotain tapaa, mitä muut eivät voi ymmärtää?
Varmaan aika montakin! Saatan olla joissakin asioissa perfektionisti ja toisissa hyvin suurpiirteinen ja mieheni on varmaan toisinaan vaikea ottaa selkoa tästä aaltoliikkeestä. Leivän päälle jutut on siis koottava aina tietyssä järjestyksessä mutta jos vettä vuotaa katosta, saatan ottaa ihan lunkisti.
10. Minkälaista musiikkia kuuntelet? R&B, latinomusa ja turkkilainen pop pääasiassa, nostalgioin myös suomimusan tahdissa ja lastenlaulujahan meillä eniten soitetaan.
11. Mikä on lempivuodenaikasi ja miksi?
Kevät, ihanat tuoksut ja kaikki kukkii, odotan malttamattomana tulevaa kevättä sillä Turkin rannikolla keväässä on ihana fiilis.

11 kysymystä haastetuille:
1. Paras asia mitä sinulle on tapahtunut tänä vuonna?
2. Oletko mielesessäsi työssä tällä hetkellä?
3. Viimeisin hankintasi kotiin?
4. Panostatko joulun viettoon?
5. Päivän paras hetki?
6. Luottoreseptisi?
7. Mieleenpainuvin kirja tältä vuodelta?
8. Keräiletkö jotain, jos niin mitä ja miksi?
9. Kotisi paras paikka?
10. Katsotko telkkaria, jos niin mitä?
11. Joululahja toiveesi?

Ja haaste lähtee seuraaviin osoitteisiin:

From Karoliina With Love

Tuhlaajatyttären paluu

Jalalla Koreasti

Olipa kerran Pariisi

Elämää vihreällä saarella

Humanistimutsi

Tahdon Asiat

Kommentit

 1. Kivoja juttuja! Nuo ala-asteen opettajien nimet oli ihan mahtavat! :D

  VastaaPoista
 2. Hyviä juttuja ja kivoja vastauksia! Kiitos haasteesta; otan kopin, mutta vastaan hieman myöhemmin (kun juuri edellinen postaus oli haastepostaus, yritän vähän säännöstellä niitä aina "silloin tällöin" julkaistavaksi :) Mutta pistän korvan taakse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu haasteita on nyt liikkeella, teet sitten kun paassa hakkaa muuten tyhjaa kirjoituksen saralla :)

   Poista
 3. Minäkin olisin revennyt noiden nimien kanssa. Siis ihan oikeesti, voiko tuollaisia nimiä edes olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naköjaan voi ja muistelisin etta aitini opettajana oli henkilö nimelta Sievä Poikkeus, on ihmisia nimilla siunattu....

   Poista
 4. Kiitos! Olipa mielenkiintoisia vastauksia ja asioita :) Mun ala-asteen opettajan nimi oli Kutri Malmgren ja sillä oli hillittömät kutrit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaaa no naita opettajien hauskoja nimia siis riittaa!

   Poista
 5. JUHUUUUUU , täällä repeilen :DDDDDD kohta 2 on aika cool!!! Ihania juttuja ! Ja hei, eikös tämä unelma ole kuule Lintulan luostarin igumenia? Eli olet saanu olla nunnan opissa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu jai sitten muistin mukaan sina kesana leviksiin rahat saastamatta niista mansikoista....juu Unelma lahti luostariin heti kun oli meidan 2.luokan opettanut etta nunnan opissapa hyvinkin :)

   Poista
  2. Te olitte niin kauheita, että valitsi mieluummin ikuisen luostarielämän :DDD

   Poista
  3. Buaaah sita ma vahan pelkaan :D

   Poista
 6. Oli hauska lukea naita vastauksia! Kevat Argentiinassa on todella kaunista ja miellyttavaa aikaa, joten tervetuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih Argentiinan reissu on sellainen pitkaaikainen unelmani, toivottavasti se toteutuu viela!

   Poista
 7. Hahahaa, ihania faktoja. :D Mäkin inhosin käsitöitä, onneksi ei niitä ole pakko tehdä, vaikka askartelupuuhastelu tuntuukin olevan tosi trendikästä juuri nyt.

  Niin, ja kiitos kovasti haasteesta! Pistän sen korvan taakse. Olen juuri nyt reissussa, joten bloggailu on muutenkin jäänyt turhan vähälle. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kasityöt on kamalia :D ostin puikot ja lankaa kun odotin tyttöa, siella ne on edelleen pussissa, joo voi olla trendikasta mutta mua ei saa skratsaamaan tai muutakaan kivaa puuhastelemaan, pakolliset joulukortit teen ja muovailuvahaa tytön kanssa pyöritan. Hyvaa matkaa!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit