Helpot böreknyytit

Allekirjoittanut täytti viikolla vuosia ja kutsui muutan hyvän ystävän kahville ja kakulle eilen. Miehellä puhaltavat uudet tuulet työelämässä, joten tarjottavat loihditaan kera vauhdikkaan neidin. Sanomattakin on selvää, ettei kuusivaiheisia kakkuviritelmiä tai muuta hienosäätöä vaativia leivonnaisia harkita, pienet sormet käyvät joka kipon ja vatkaimen lähellä ja juuri kun luulit että neiti rauhoittui piirrettyjen äärelle, tytteli kirmaakin jo tahriintuneen vatkaimen osan kanssa kohti valkoista sohvaa. Jep.


Pakastimessa oli milföy-taikinalevyjä eli valmiita voitaikinalevyjä 5 kpl. Käytin nyyttien teon helpottamiseksi apuna muffinivuokaa. Pitkulaiset taikinalevyt puoliksi ja hieman sulaneina vuokaan, keskelle täyte ja sitten reunat kiinni, lopuksi hammastikulla nyytti kasaan. Täytettä voi vaihdella vaikka tyyliin mitä-kaapista-löytyy periaatteella. Jos omistat muffinivuuan, voit tehdä nyytit voideltuun vuokaan ja laittaa sen sellaisenaan uuniin. Homma onnistui loistavasti ihan uunipellilläkin.


Nyytit

5 kpl valmistaikinalevyjä, joista tulee puolitettuina 10 nyyttiä
Kuivaa ricotta-juustoa
Punainen paprika
Persiljaa
Vihreää tulisempaa paprikaa
Tomaatti
Kanamuna
Nigellan siemeniä
Hammastikkuja


1. Kuori tomaatti ja pilko pieneksi silpuksi, silppua persilja ja paprikat. Sekoita juusto ja kaikki ainekset sekaisin.

2. Laita neliön muotoinen levy muffinivuokaan ja täytä seoksella. Kuro reunat yhteen ja varmista vielä hammastikulla.

3. Voitele nyytit kanamunalla ja koristele nigellan siemenillä. Laita 175 asteiseen uuniin noin 20-30 minuutiksi. Tarjoile.


Loistava nopea hätävara vieraille, täytteissä voi kokeilla melkein mitä vain, erilaisia juustoja, mausteista makkaraa, jauhelihakastikkeen jämät, erilaisia kasviksia ja miksei makeana versiona vaikka omenaa ja kanelia. Nyyttien kanssa oli tarjolla Britakakku sekä tonnikalapiirakka.

Afieyt olsun ja makoisia viikonloppuja sopivan helteisestä Izmiristä!

Kommentit

  1. Kiva idea laittaa taikina tuollaisiin kuppeihin;)
    Mukavaa viikonlopppua Izmiriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja sinne myös Jael! Naita teen kylla uudelleenkin vieraille, kivaa pienta tarjottavaa ja kivan naköiset.

      Poista
  2. Olipas kiva nyyttiohje, kiitos!

    Ja myöhästyneet synttärionnittelut. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nama oli kauniin naköisia nyytteja ja makukin on vahan toisenlainen kuin jos olisi taittanut levyt kolmioiksi, nyytti jaa kivan ilmavaksi.

      Poista
  3. Tosi kiva ja iisin oloinen ohje - kuitenkin vähän erilaista kuin perustarjottavat Suomessa. Ja britakakku...oih! Pitääkin tehdä jossain vaiheessa. Maistuiskohan se korealaisillekin..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan superhelppo ja sinnehan voi laittaa vaikka minkalaista taytetta. Varmasti maistuu britakakku siella kun se maistuu taallakin :) Niin ja sekin on aika iisi kun onnistui taman viuhahtelija neidinkin kanssa.

      Poista
  4. Noita voisi kokeilla. Onko nuo mainitsemasi voitaikinalevyt ihan vastaavia kuin Suomessa myytävät? Itseltäni mennyt jotenkin ihan ohi että niitäkin olisi saatavilla, jos on hyviä niin aion ostaa.

    Viivi

    VastaaPoista
  5. Kokeile ihmeessa, mun mielesta naa on juuri niita samoja kun Suomessa, voitaikinalevyt eivat ole kasittaakseni niin lehtevia kun lehtitaikina?

    VastaaPoista
  6. Uppoaisi ainakin nyt minulle. Kotiin on saavuttu ja on kamala nälkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi etta meille on liian pitka matka, mulla olisi ruoka valmiina!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit