Ja lapsi sai joulunsa

Meillä on yritetty hakea joulufiilistä monin keinoin, pidettiin pienimuotoiset pikkujoulutkin ja juotiin glögiä. Jouluradiota on kuunneltu netistä ja koristeita ripoteltu sinne tänne, pihakuusetkin sai valot ja koristeet. Ensimmäisiä joulukortteja ja paketteja saapui pitkin viikkoa jippii ja siitä se lähti kun saimme Mauri Kunnaksen vanhan lastenelokuvan Joulupukki ja noitarumpu. Taisi käydä niin että äiskä oli enemmin innoissaan kuin tyttö.

Minun vanhemmat saapuivat tänne jouluksi ja muutamia muitakin täällä asuvia suomalaisia on tulossa kylään. Joulufiilis täällä tulee ihmisistä, niistä korteista ja paketeista joista tulee iloinen mieli kun muistetaan ja tietysti niistä joita saa koottua ympärilleen. Eihän se sellaista ole kun Suomessa mutta parasta mihin pystytään vaikka ulkona sataa vettä ja on harmaata, kaupat ovat auki eikä mitään rauhoittumisen merkkejä.

Ankarassa on kuitenkin jouluviikolla leivottu ja paistettu sekä tehty sinappia, tänä aamuna uuniin on laitettu lanttulaatikko ja tehty kalaruokia sekä haettu kalkkunat kaupasta.

Iloista joulunaikaa joka kolkkaan!

Kommentit

 1. Kiitos samoin täältä lumipyryn keskeltä ! <3

  Tykkään blogistasi todella paljon. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuulostaa ja sieltä se Joulu saapuu, vaikka ulkona sataisi ja asiat olisi melkein, eikä ihan justiinsa:).

  VastaaPoista
 3. Nollis: Kiitos ja hyvaa joulunaikaa lumipyryyn, lahdenkin tasta lukemaan Nolliksen joulunajan juttuja

  Mine: Nain on, nain niita omia perinteita luodaan

  Hippu: Kiitos samoin Intiaan!

  VastaaPoista
 4. Täällä ilmoittautuu lukijaksi suomalaisturkkilainen vaimoke joka elää kulttuurien sekoituksessa, Suomessa tosin. On mielenkiintoista lukea kuinka arki sujuu toiseassa samankaltaisessa perheessä, niinpä toivonkin enemmän postauksia kulttuurieroista parisuhteessa ja miksei ylipäätään ihmisten välisissä suhteissa :) vaikka mielelläni luen myös siitä kuinka arki sujuu siellä puolella maailmaa jossa puolet suvustani majailee. Ehkä mekin jonakin päivänä.

  Rauhallista joulun aikaa sinne ja hyvää uutta vuotta 2013.
  - Emilia

  VastaaPoista
 5. Emilia: Kiva kun kommentoit, laitan korvan taa ja teen postauksia kulttuurieroista ihmisten valisissa suhteissa! Oikein hyvaa tulevaa vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 6. Hyvää joulua sinne Ankaraan!
  Kyllä se niin vaan on että mukavinta se on viettää juhlapäiviä oikeassa maassa.Täällä pohjolassa ei Bayram
  juhlat tunnu missään, kun itsellä on tavallinen työpäivä ja lapsilla
  koulu pakko. Lasten vuoksi mekin teemme parhaamme että saavat ja oppivat äidin ja isän kuttuurin.
  Minäkin olen uusi lukija,
  onneksi löysin tänne!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Mukavaa kun uusia lukijoita ilmaantuu, tervetuloa! Kylla se niin on etta vaivaa saa nahda kahden kulttuurin perheissa jotta pystyy jarjestamaan molempien kulttuurien juhlia ja merkkipaivia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit