Ruokaa ja hintoja

Tutkailin Tuulan ruokakorin hintaa Norjassa ja laitanpa tähän eiliset ostokseni ja hintoja perjantain kunniaksi. Sain kätevästi kaikki Nergis pazarista eli metrolinjan toisella puolella olevasta vihannes- ja hedelmäkaupasta, johon tulee tuoreita tuotteita joka aamu, samassa paikassa on myös hyvä juusto- ja oliivitiski, tarjolla on myös voita, jogurttia, itse tehtyä tomaatti- ja paprikapyreetä, tarhanakeittoaineksia, riisiä ja bulguria, mantia, hunajaa, tahinia, siirappia ja kanamunia. Tuotteet ovat selvästi kylätuotteita sillä tarjolla on eri kylien ja alueiden munia ja sen hetken pihamaan vihanneksia, viime viikolla oli pieniä kesäkurpitsoja kukintoineen.


Kauppakassiin pääsi seuraavia tuotteita:

Tomaatteja                                     1.4 kg    2.44 tl
Bibereitä eli turkinpippureita         180 g       80 krs
Kyläkurkkuja                                 600g      1.50 tl
Littanoita leikkopapuja                  500g      2.25 tl
Bursan persikoita                          1 kg        3.25 tl
Foçan alueen munia                      15kpl      6 tlMustia oliiveja                      350 g      3.5 tl
Vihreitä oliiveja                    400g       3tl
Kova Edirnen fetajuusto       600g       12 tl
Izmirin tulumjuusto              450g       9.5tl
Tahinipurkki                                        5.5 tl

Summa: 49.74 tl

Liiran kurssi huitelee todella huikeissa lukemissa eli yhdellä eurolla pitäisi saada noin 2.7 tl! Nyt kannattaa tulla Turkkiin, kurssin myötä olisi ostajanmarkkinat.

Meillä on menossa oliivien maistelu, sillä emme ole löytäneet mieleisiä, tai tyttö ei ole. Jostain syystä perheen nuorin rakastaa niitä ja on näköjään maussaan tarkka oliivien suhteen. Kanamuniakin etsimme eka viikon kunnes löysimme samaisesta paikasta mistä ostamme vihannekset hyvän valikoiman lähialueen munia kohtuuhintaan. Izmirissä on ihania juustoja ja täällä on myös Anatoliaa laajempi valikoima vihreitä oliiveja, maistellaan nyt sitten niitäkin. Olen ronkeli vihreissä oliiveissa mutta nyt löytyi hyviä, ns. tuoreita pieniä napakoita, joita taidan ostaa uudelleenkin. Jos joku katsoi eilen Matkapassin Lähi-idän herkkuja ohjelmaa, niin tietää nyt missä suosikkijuustoani tulumia kypsytetään, eläimen nahan sisällä perinteisesti.  Tahinia eli seesaminsiementahnaa emme ole ostaneet aikoihin, aion käyttää sitä myöhemmin pariin mezeen ja tykkään siitä pekmezin eli rypälesiirapin kanssa sekoitettuna aamupalalla. Pitäisi kyllä jättää sekoittamatta, kunto- ja palautus arkeen kuurihan on jo alkanut, mies toi tänä aamunakin leivän kanssa mukanaan uunista tulleet keksit kaikille, eikös ne olleet pannassa....?

Vien teidät mukanani vielä ostoksille tuonne lähiaikoina. Izmirissä on taas lämpöasteet nousussa, virittelimme kesän aikana unohdettuja jalkalihaksia tulevan varalta tytön kanssa vaunulenkillä, mereltä tulevista tuoksuista tulee äkkinäisissä puuskissa mieleen Vietnamin kalasatama, jossa oli todellista hajujen 'iloittelua'. Meren äärellä kulkeva lenkkipolku on ihana ja taidan jättää salikortin vielä kuivumaan ja laittaa lenkkarit jalkaan hölkälle ensi viikolla, sain naaman helottamaan päivälenkillä ja tyttö paineli puistossa ja pitkin rantasuoraa kuin kipsiä ei olisikaan.

Mukavaa viikonloppua!Kommentit

 1. Tunnustan. Se lähti eilen tortillasta, jatkui omenapiirakkaan ja tänään vielä on mennyt muutama pala lisää. Höh. No, huomenna taas sitäkin suuremmalla syyllä.

  Ja oliiveja en ole oppinut syömään vieläkään. Enkä enää edes opettele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedan tunteen, kun sille tielle lahdetaan niin....no tsempataan taas ja uuteen nousuun!

   Poista
 2. Kiva nähdä nä'itä muitten maitten hintoja:) Mä taas tykkään laittaa tahiniin taatelisiirappia;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taatelisiirappi kuulostaa hyvalta ja sittenhan on tarjolla sita johanneksenleipapuun siirappia, jota taisitkin tehda itse?

   Poista
 3. Kannattaa suosia vihreitä oliiveja, mustathan ovat vain värjättyjä väriaineella. Inhosin oliiveja joskus, mutta olen oppinut pitämään niistä. Nyt olen ihan hulluna vihreisiin oliiveihin salaatissa. Ne pitää tosin paloitella, koska muuten ovat liian tujuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mina olen kylla mustien ystava ensisijaisesti, niitakin saa muuten luomuna, varjatyn ja varjaamattöman tunnistaa siita etta varjatyn kivi on myös pikimusta kun taas varjaamattöman vaaleampi kahvin varinen tai punertava, varjaamattömat eivat koskaan ole mustia vaan tummuvat vain kypsyessaan. Taalla on ollut tapauksia, joissa niita on maalattu vaikka milla myrkyilla! Kalamataoliivin vari on kasittaakseni ns. oikea millainen oliivin pitaisi olla tummuessaan, kylla meilla niita varjattyjakin joskus pöytaan eksyy, sitten vaan huuhdotaan ja liotellaan.

   Poista
 4. Minullakin on vähän semmoinen viha-rakkaus-mikä lienee -suhde oliiveihin. En vieläkään osaa oikein päättää, pidänkö niistä vai en. :-D Sama juttu kapristen kanssa.

  Sulla on varmaan lenkkeilymaisemat vailla vertaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliivit taitavat olla sellainen etta joko tai juttu, mina tykkaan ja napsin niita niin aamupalalla kuin myös viinin kanssa, kapriksista tykkaan mutta ovat kylla aika suolaisia, sellaiset oikeat isot tuoreet kaprikset ovat herkkua mutta niita en ole taalla Turkissa nahnyt. Lenkkeilymaisemat on ihanat!

   Poista
 5. Taidan tulla sinne kanssasi vihannes- ja hedemäostoksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, ottaisin sinut ostoksille mukaan ilomielin, millonkas tulet :)?

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit