Kevättä ilmassa

Viime päivinä ankaralaisia on hellitty, on ollut aurinkoa ja lämpöä, linnut laulavat ja hiirenkorvilla olevia puitakin nähtiin, kevät keskellä talvea on saanut sekaisin itse kunkin, kissatkin ovat ihan villeinä pihallamme. Tänään lämpöä oli jo +17 joten suunnistimme heti aamiaisen jälkeen Kuğulu parkiin eli joutsenpuistoon. Tunali kadun päässä sijaitseva puisto on keskustalaisten keidas, se on ollut remontissa viimeisen kuukauden ajan ja avautui muutama viikko sitten entistä siistimpänä.


Suunnistimme Tahran katua ( Teheran katu) pitkin, joka on mukavan leppoisa reitti kohti Tunalia, rattaillakin pääsee muutamaa tiukkaa paikkaa lukuunottamatta niin rennosti että jaksaa ihastella samalla kaunista keliä ja seutuja.


Ohitimme Tahran kadulla sijaitsevan ala-asteen, jossa oli menossa välitunti. Täällähän ei kouluissa enää ole koulupukupakkoa mutta ainakin tässä koulussa kaikilla oli puna-harmaa väriset asut, mekkala oli korvia huumaavaa.Teheran kadulla sijaitsee tietenkin Iranin suurlähetystö, joka on hyvin vartioitu ja muuria koristavat kauniit mosaiikit.


Ennen Tunalille saapumista ohitimme vielä kaupungin World Trade Centerin, joka lähemmällä tarkastelulla kaipaisi julkisivuremonttia.
Nimensä mukaisesti puistossa on joutsenia, mustia ja valkoisia sekä hanhia, turkkilaiset syöttävät lintuja, joten puistossa parveilee myös puluja sekä varpusia. Puisto oli remontin jälkeen vielä viihtyisämpi kuin ennen, linnuilla tuntui ruokaa piisaavan ja hoitajia ja puistovahtejakin oli useita.


Vaikka puisto sijaitsee isojen pääväylien keskellä, on se silti ihanan rauhallinen levähdyspaikka ja houkuttelee kaupunkilaisia keskustan joka kulmalta. Puistossa on hyvä ravintola ja kahvila sekä uusittu leikkipuisto. Puistossa kiertää Çaycı eli teemies, jolta voi tilata huokeaan hintaan kupillisen teetä, tytölle haettiin rinkelikojusta simit, josta puolet meni linnuille ja puolet neidin välipalaksi.


Leikkipuistoja oli kaksi ja laitteet uusittu, toinen puoli oli pienille ja toinen vähän isommille. Neiti oli aivan villinä ja joka laitetta piti testata. Kauniilla ilmalla testaajia oli jo melkein ruuhkaksi asti.Kotimatkalla alkoi pientä uni painaa, tänään ei tuhlata aurinkoa sisällä vaan painelemme uudelleen ulos kun neiti herää. Loppuviikoksi on luvattu räntää ja viimaa, joten nautitaan nyt näistä ennenaikaisista kevätkeleistä, kuntosalille ehtii huomennakin homehtumaan.


Kommentit

 1. Ihanaa, että se puisto on vihdoin auki, oli niin säälittävän näköinen remontissa...

  Siellä on mukavan keväinen päivä, nauttikaa rakkaat <3

  VastaaPoista
 2. Hei
  Kyllä tälläisessä puistossa varmaan kaikki viihtyvät.
  Lue myös sähköpostiasi.
  M&K

  VastaaPoista
 3. Meilläkin oli kahden päivän kevät. Oli. Se nimittäin loppu ja taas ollaan harmaassa alle kymmenessä. Eli kannattaa tosiaan nauttia heti kun pystyy:).

  VastaaPoista
 4. Karoliina: Joo osittain se aukesi jo kai aiemmin mutta nyt vasta kokonaan, ei olla kaytykaan kai sitten viime kesan, oliko se tosiaan niin kauan rempassa? Aika kiitaa...

  M&K: Luettu on :)

  Mine: Tanaankin on viela passeli keli mutta tuulee jo navakasti eli sita rantaa kai enteilee, hrrrr, sisalla tosin on vahan liiankin lamminta kun lammitykset eivat pysy saiden perassa!

  VastaaPoista
 5. Löysin eilen blogisi ja luin joka postauksesi. Tosi kiva blogi! :) Saanko kysyä kuinka hyvin puhut turkkia ja kuinka opit kielen? Toivepostausta vai miksi sitä nyt sanotaan :)

  Itse olen seurustellut pari vuotta turkkilaisen miehen kanssa täällä Suomessa. Hän on asunut vajaa kymmenen vuotta Suomessa ja puhuu siis melkein täydellistä suomea. Itse olen tosi innostunut oppimaan turkienkieltä, ja osaankin jo vähän pikkujuttuja.

  VastaaPoista
 6. Minna: Tervetuloa ja kiva kun löysit tanne! Puhun turkkia ihan hyvin mutten täydellisesti, en ole koskaan kieltä opiskellut vaan oppinut korva kuulolla, tein vuosia töitä niin että oli mahdollisuus käyttää myös englantia joten turkin kieleni kehittyi vasta toden teolla kun muutimme Ankaraan. Voin kyllä tehdä postauksen kielestä! :) On kiva kun on kiinnostunut toisen kulttuurista, se on puolin ja toisin tärkeaa kaksikulttuurisessa suhteessa. Mukavaa kevaan alkua!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit