Syö kuin turkkilainen

Tuttavani ihmetteli joku aika sitten juoksuttaessani häntä asuinalueen toiselle laidalle kananmunia ja oliiveja hakemaan, onko niissä munissa muka jotain eroa marketin tuotteisiin? Tietenkin, Mehmet sedän kauppaamista munista ja kauppaketjun tarjousmunista ei voi puhua samana päivänäkään! En tiedä onko Turkki tehnyt minusta fanaatikon tietyissä ruokaan liittyvissä asioissa mutta marketin munat ja oliivit valmiissa paketeissa jäävät hyllyyn. Kävelen monta korttelia ja monen leipomon ohi siihen, mistä saa parhaat simitit, etsin markkinoilta omaa papukauppiasta ja gözleme-mummoa, vaikka hiki valuu ja lastakin jo mättää.


Leila antoi hyvät vinkit Italiassa lomaileville kuinka löytyy hyvä ravintola. Turkissa kuten muissakin turisteja kuhisevissa maissa on hyvä välttää sudenkuopat. Se, joka haluaa lomallaan nauttia ranskalaisia ja havajinleikettä voi toki tepastella hotellin vastapäiseen ravintolaan, jossa ainoat turkkilaiset ovat sisäänheittäjiä, sen sijaan turkkilaisia ruokanautintoja etsiessä on hyvä nähdä hieman vaivaa. Suurissa kaupungeissa ja turistien jalanjälkien ulottumattomissa on helpompi löytää hyvää ruokaa kohtuuhintaan kuin kohteissa, jotka muuttuvat kesäkaudella lomalaisia palveleviksi huvittelukeskuksiksi. Niissäkin asuu ja työskentelee kuitenkin paikallisia, joten seuraa heitä.

1. Korituolit, kukeroisen värikkäät tuolinpäällyset, neonväriset laput, joihin on kirjoitettu virhein tarjouksia ja yli-innokkaat sisäänheittäjät kannattaa kiertää kaukaa. Sisäänheittäjänkin tulee olla asiallinen ja ravintola, joka kirkuu satojen metrien päähän turistiruokaa, on usein ylihinnoiteltu ja kaukana turkkilaisen keittiön saloista.

Nyt on sen verran mielenkiintoiset kulmat, että täällä saadaan taatusti jotain erikoista herkkua....
2. Paikallinen valitsee ruokapaikkansa tarkkaan, kannattaa siis seurata mihin turkkilaiset kokoontuvat. Turkkilainen on ravintolakäyttäytymisessä konservatiivinen ja varmistuu paikan hinta-laatusuhteesta tarkkaan, hyvän paikan löydettyään hän suosii sitä eikä testaile kovinkaan rohkeasti uusia ravintoloita. Paikalliset tietävät mistä saa kaupungin parhaat köftet, kebaprullan ja maistuvimman keiton. Lomapaikoissa tosin monella on oma lehmä ojassa ja enon ravintola voi osoittautua kylän pahimmaksi pyydykseksi.

Lokantaruoka ei petä koskaan ja ayranilla alas.
3. Lounasruokala eli lokanta on takuuvarma valinta melkein aina. Turistikohteissa se harvemmin sijaitsee rantakadulla tai kävelykadulla, lokanta löytyy kulmien takaa ja on usein niin vaatimattoman oloinen ettei sitä meinaa huomata. Vitriinistä valitaan kotiruuan tyylisistä vaihtoehdoista, hinnat ovat huokeat ja täällä istuu taatusti turkkilaisia. Turkkilaisen pukuväen saattaa löytää ruokatunnilla pienteollisuusalueen öljynhajuisten kojujen vaatimattomasta lihapullapaikasta tai bussiaseman kulman keittokuppilasta, paikallinen tietää että mehmetin lihapullat on tehty samalla reseptillä, samassa kojussa jo 35 vuotta.

Katuruokaa naminam.
4. Jokaisella alueella on omat erikoisuutensa, länsirannikolla kannattaa suosia kalaa, äyriäisiä ja oliiviöljyruokia, Anatoliassa taas tutustua lukuisien kebapkojujen tarjontaan. Kesän kalastuskiellon vuoksi kala on huokeampaa talvella kuin kesällä, kesäaikaan taas pavut ja monet kesävihannekset ovat parhaimmillaan. Syö mitä suurin osa asiakkaista näyttää tilaavan.

Alueen erikoisuus, erilaisten muistopäivien kunniaksi on tapana tilata makea lokumia ilmaiseksi jakava keittiö pyörillä.
5. Syö paikallista ruokaa, länsimaalainen kannattaa unohtaa. Ei siis pizzaa vaan turkkilaisten pizzan vastinetta pideä tai lahmacunia. Kaupungeissa on lukuisia trendikkäitä rafloja, joiden ruokalista on kylläkin usein puuduttavan samanlainen, pizzaa, pastaa, salaatteja ja juustokakkua. Jos ruokalistalla on turkkilaisen keittiön parhaimmistoa, kokeile niitä:

Hünkar beğendi - lampaanlihaa grillatulla munakoiso-bezamel pedillä
Ali Nazik - naudanlihaa munakoisopyreen kera
Imam bayıldi - täytetyt munakoisot oliiviöjyssä
Mezet - alkupalat tuodaan usein näytille ja niistä valitaan mieleiset
Dolma - täytetty paprika, munakoiso, tomaatti tai kesäkurpitsa
Sarma - viinilehti- tai kaalirulla

6. Jokaisessa turistikaupungissa on iltaravintolat, joissa paidattomat pojat tanssivat pöydillä ja tytöt kirkuvat, ei sinne. Turismi on tehnyt tehtävänsä, en voisi kuvitella yhtäkään turkkilaista tuttavaani tämän tyyliseen illanviettopaikkaan. Illanistumiseen kannattaa valita paikallinen musabaari, jossa on elävää musiikkia, jazzbaari tai rauhallinen keidas rannalta. Turkkilaisten turistien suosimissa lomakohteissa tarjonta on usein turkkilaisten näköistä.

Täältä saa kotikulmien parhaat leivät, pasteijat ja pikkuleivät mutta parhaat rinkelit on vasta seuraavassa korttelissa.
7. Parhaimmat paikat vaativat hieman vaivaa, ne saattavat olla vuoristossa, kanjonien kupeessa kaupungin ulkopuolella, vaatimattoman porttikongin päässä tai vain paikallisten tuntemalla sisäpihalla.  Kaltaiseni ruokahullu muistaa monet hartaat ruokakokemukset ikuisesti, paras aamiaispaikka oli Olympoksen tien varrella yörük-vuoristolaisten puumaja, parhaita lounasruokia on nautittu jossakin lukuisista lounaspaikoista, teollisuusalueet kovana ykkösenä! Illallisravintoloista joku kalaa ja mezejä tarjonnut paikka, vuoristossa liplattavan puron varrella tai se vanhingossa ravintolaksi paljastunut paikka Bodrumissa, jossa ei ollut listoja mutta ulos sieltä astui ruuasta haltioituneen mykkä seurue.

Kannattaa tutustua ainakin näihin sivustoihin:
http://istanbuleats.com/
http://eatingankara.wordpress.com/
http://www.eatinizmir.com/

Hyvää ruokaa, hyvää palvelua, siitä jättää ilomielin tippiäkin.
Turkissa pidempään asujan on helpompi kalastella vinkit ja oppia parhaimmat ravintolat, lomalaisen sen sijaan kannattaa iskeytyä pisimmän jonon hännille aamulla leipomoa valitessa, vuodattaa muutamat hikipisarat helteessä etsiessä lounaspaikaksi lokantaa teollisuusalueen kulmilta ja takapihoilta, illalla kannattaa rohkeasti istahtaa pieneen pöytään turkkilaisia tupaten täynnä olevaan ravintolaan ja nauttia, tilata vaikka samaa kuin naapuripöytä. Rohkeat makumatkaajat pysähtyvät paikallisten tavoin lihapullaleivälle puistonkulmassa grillaavan sedän kioskiin ja nauttivat katuruuaksi mitä irti saavat, täytettyjä simpukoita, makkara- tai kalaleipiä, pilahvia kikherneillä ja sesaamirinkeleitä.

Lomalla paikallisia erikoisuuksia vai helpoiten hotellin naapurista apetta?


Kommentit

  1. Ihan sama pätee tällä rannalla! Vitriinipaikat ovat yleensä takuuvarmoja. Tosin ilahduttava uutuus ovat pikkuisen kalliimmat paikat, joissa ponnistetaan perinteiseltä pohjalta, mutta ote on vähän modernimpi: törmäsin pikkukaloista tehtyihin "silakkapihveihin", joissa täytteenä oli paikallisia villiyrttejä - nam! Samoin on ilahduttavaa saada salaattikastike, johon on iänikuisen balsamicon sijasta käytetty petimeziä. Eikös se ole siellä pekmez tai sinnepäin?
    Terveisin Suometar

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taallakin on viime vuosina tullut suosioon vahan parempia ravintoloita, joissa turkkilaista ruokaa tehdaan uudella twistilla, sen lisaksi on sitten ihan kohtuuhintaisia paikkoja, jossa on uusia yhdistelmia ja kokeiluja, se on musta tosi kiva juttu silla turkkilaiset ruokakonservatiivit tarvitsevat toisinaan vahan ravisteluja kokeilunhalun suhteen. Yksi vallitseva trendi on ottomaanireseptit, osahan niista on kadonnut mutta niita etsitaan ja yritetaan edelleen löytaa lisaa. Nuo pikkukalat villiyrteilla kuulostaa ihanilta! Ma muistan ystavani kehuneen samaan tyyliin kokeilemiansa missa yrttien sijaan oli valissa juustoa. Joo pekmez on taalla, balsamicon kayttö on yleisesti aika vahaista, suosituin on edelleen oliiviöljy ja sitruuna, monesti myös granaattiomenauute seka sumakkimauste, mika on mun oma suosikki. Terkut toiselle rannalle, onko teillakin helteista?

      Poista
    2. Helle onneksi hellitti jo! Muutama päivä sitten taloni kulma-apteekin lämpömittari näytti 41 C! Se oli jo aika kamalaa, vaikka lämmöstä tykkäänkin. Ilmastointilaite on ollut pakko käynnistää iltapäivisin, vaikka inhoan koko rakkinetta. Nyt vielä uhkaa sähkötyöntekijöiden pistelakkoilu, joten sähkö voi mennä poikki milloin tahansa. Hissin käyttöä ei suositella.
      Terveisin Suometar

      Poista
  2. Aina ehdottomasti paikallista, niin autenttista kuin suinkin. McDonalds olisi lomamatkan pilaamista.

    Musta on tullut vähän sellainen, että välttelen mieluiten ravintoloita, joissa ruokalista on kirjoitettu paikallisen kielen lisäksi myös englanniksi; se kertoo usein siitä, että paikka on turistirysä. Tosin ei aina; meilläpäin ulkomaalaisia turisteja on niin vähänlaisesti, että englanninkielinen lista saattaa johtua jostain muustakin. mutta mieluiten menen paikalliseen ravintolaan ja tilaan kuvien tai hataran kielitaidon perusteella, tai osoittelen naapuripöydän lautasia, että minulle myös tuota...

    Kananmunissa on muuten huikea ero tuoreudessa! Vaikka sattuneesta syystä itse ostan munat marketista, niin koti-kotona käydessäni leivon äidin suoraan tilalta hakemista tuoreista munista ja ai että se vaahto on ihan erilaista ja jopa eri väristä tuoreissa munissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ma arvasin kylla etta sua ei mcdonaldsiin saisi :) Tuskin se pullamössöburgeri maistuisi miltaan Korean kokeilujen jalkeen? Ma muistan muuten etta erityisesti Aasiassa tama valta enkunkielista listaa ravintoloissa toimi hyvin, silloin sai taatusti jotain todella paikallista ja usein hyvaa, Thaimaassa ja Vietnamissa varsinkin on paikallinen ruoka usein varioitu turisteille sopivaksi monissa lomakohteissa. Niin ja ainakin mulle on Aasiasta hyvin muistissa etta tosiaan monessa paikassa on ruuista kuvat, mika on aika loistava helpotus kielitaidottomalle, etta tietaa kun tilaa chicken legs niin saa ne varpaineen paivineen :D

      Ihanaa, etta joku muukin tunnistaa kanamunissa erot, en viitsi enaa niista kauheasti hypettaa silmat kiiluen, saan viela tayden hullun maineen. Mutta joo, musta erot on todella suuret, rakenne ja vari on ihan erilainen kylamunissa!

      Poista
  3. Jos lähtisin Turkkiin joskus lomalle, niin tällä infolla varmasti löytyisi hyvät ruokapaikat. Itse en ole käynyt Englannin lisäksi kuin Saksassa ja Prahassa. Saksassa asuinkin saksalaisessa perheessä, niin siellä sai kunnon saksalaisia herkkuja. Prahassa kuljettiin aika pitkiäkin matkoja hyvän ruoan perässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa tanne, Istanbul olisi varmasti monipuolisuudellaan teidan makuun! Jos kohteessa on tuttuja ja paasee heidan kotiin niin taatusti saa ihan toisenlaisen kuvan ruokakulttuurista kuin hotellissa asuessa. Mun haave olisi paasta kaymaan joku kerta Prahassa!

      Poista
  4. Petra..kiitos,että mainitsit mut jutussasi, tuli sellanen kiva lämmin olo kuin oltaisiin ystäviä, vaikkei olla koskaan tavattukaan.:) No nyt tiedetään miten syödä hyvin sekä Turkissa että Italiassa.:)
    Mun sukulaiset kanssa ihmetteli miten meidän kananmunat niin hyviä..omasta takaa meillä, oliiviöljykin omista oliivipuista, vihannekset omasta maasta jne Aletaanko tarjoileen vieraille vain kananmunia?
    ;):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi Leila, eikös me ollakin blogiystavia? :) Mun vanhemmat ovat aina taalla niin onnellisia saadessaan kunnon kanamunia mutta wau teilla on ihka omat munat, öljyt ja vihannekset! Se on luksusta se! Ma luulen kanssa etta meilla tarjotaan taalla vaan tasta lahtien munia aamulla, paivalla ja illalla :D

      Poista
  5. Kananmunat pitaa ehdottomasti hakea sunnuntaimarkkinoiden sokealta miehelta, joka ei myy mitaan muuta kuin maalaiskananmunia :) Jos laiskottaa lahtea vapaapaivana jo aamupaivalla liikkeelle, niin myohemmin viikolla harmittaa taatusti, koska kaupan munia en suostu syomaan. Keltuaisen on oltava oranssi ja kuten Terhi mainitsi, mahdollisen vaahdon kuohkeaa.

    Hyvia vinkkeja olit antanut myos kivojen ruokapaikkojen loytamiseen. Olen melkein sita mielta, etta mita muovisemmat tuolit ja rumempi paikka, sita maittavampi ruoka :D Muutoinhan ihmisilla ei olisi mitaan syyta menna sinne ja siita huolimatta tuollaiset paikat voivat hyvin olla aivan taynna. Buenos Airesille voi olla vahan erilaiset mittarit, koska ruokakulttuuri on ravintolamaisempaa, mutta onneksi on ruokabloggaajat, jotka koluavat paikkoja puolestani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, siis meita on muitakin, kanamunien perassa juoksijoita :D En olekaan sekopaa? Ja jep ne maalaismunat on ihan toisenlaisia kun marketin munat. Ma olen aika pitkalti samoilla linjoilla, etta niissa ruttusimmissa paikoissa on usein parhaat sapuskat. Toisaalta ma tiedan etta monelle turkkilaiselle lansimaalainen ruoka on luksusta koska siina ei taalla usein hinta-laatusuhde kohtaa ja paikallinen ape on heille sita perusruokaa mita on aina ollut tarjolla.

      Poista
    2. Ja minä ostan Kipan tusina munia :D

      Poista
  6. Kiitos ruokavinkeistä!

    Pakko kuitenkin kysyä, että miten sinulla on onnistunut suhde turkkilaiseen, täysin eri kieltä puhuvan ja eri kulttuurista tulevan miehen kanssa? Muslimit kun vielä eivät ole täysin tasa-arvoisia ja naiset ovat ns. "alakynnessä". Onko teillä paljonkin erimielisyyksiä? Vai onko sinun miehesi ylipäätään "normaali"?

    Oman turkkilaisen ex-mieheni kanssa täällä suomessa on ollut erosta lähtien yhtä vuoristorataa. Mies ei ole voinut kulttuurinsa takia hyväksyä eroa ja totenut vain, että heidän kulttuurissa ollaan yhden ja saman kanssa elämän loppuun asti. Sitä minäkin haluaisin, mutta eromme johtui kielimuurista, miehen jatkuvasta työttömyydestä, rahahuolista, alkoholin ja tupakan käytöstä ja käytöskin muuttui hyvin hallitsevaksi, määräileväksi.. juuri sellaiseksi, että minä olin naisena ns. alakynnessä, kuten "heidän kulttuurissaan" toimitaan.

    Eron jälkeen on mies toistuvasti lähetellyt häiritseviä tekstiviestejä, puhelimitse uhkaillut (soittanut jopa vanhemmilleni ja haukkunut äitiäni lehmäksi, sillä hän huomasi jo suhteen aikana ettei äitini pitänyt hänestä kenties ulkomaalaisuuden takia.. en tiedä), lähettänyt meidän yhteiskuvia ympäri nettiä ja jopa työpaikalleni, johon ne nyt viimeisiksi kuuluisivat. Ja nyt on sattunut tilanne, että sattumalta kaupungilla törmäsimme nykyisen mieheni kanssa tähän exään ja ex-mieheni hyökkäsi samalta istumalta mieheni kimppuun ja löi tätä. Monet tuttavani ovat pyöritelleet päätään ja tokaisseet vain "mitäs minä sanoin noista turkkilaisista, juuri tuollaisia ne ovat".

    Olen surullinen ja pettynyt. Kaiken tämän jälkeen on rasismi noussut hiljalleen pintaan, vaikka en sitä haluaisi. Jo kahden turkkilaisen miehen kanssa suhde epäonnistunut ja näissä molemmissa ollut vastaavaa naisen alistamista ja huonoa käytöstä.

    Mitä mieltä olet itse tästä? Ja muutkin voivat tietysti vastata! Tottakai myös suomalaisissa miehissä on "huonoja", mutta harmittaa, kun nyt läheiseni ovat nähneet jo toistuvasti sivusta, että miten ikäviä nämä muslimit sitten tosissaan ovat... Ja minä kun olin niin onnellinen aikaisemmin ja uskoin, että suhde muslimiin onnistuisi ja että eivät he todellisuudessa ole sellaisia, mitä heistä puhutaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tarkoitukseni ei ole provosoida, eikä yleistää. Tämä nyt vaan sattuu olemaan minun henk.koht todella ikävä tapaus, jonka halusin tuoda esille ja kenties saada jotain "vinkkejä" tulevaan..

      Poista
    2. Ikava juttu, osa turkkilaisista on vanhoillisia ja ma olen aiemminkin kirjoittanut tasta aiheesta mutta kun suomalainen valitsee turkkilaista puolisoa, kannattaisi olla tarkkana, kulttuurierot ovat suuret ja jos mies sattuu olemaan vanhoillisista oloista, kouluttamaton ja kielitaidoton niin ongelmia on aika suurella mahdollisuudella tiedossa. Mun mieheni ei onneksi ole tallainen, joten meilla ei ole ollut mitaan taman tyyppisia erimielisyyksia, olemme ihan tasa-arvoisia eika kumpikaan alakynnessa, Turkkilaisessa kulttuurissa nainen ei perinteisesti ole alakynnessa vaan perinteisten arvojen mukaan elavilla on vaan eri roolit, mies hoitaa rahat kotiin ja elattaa perheen, nainen vastaa kodinhoidosta ja paatöksista sen suhteen. En tieda onko miehesi mista alueelta, millaisista oloista tai perheesta mutta ikava kylla, oman kokemukseni mukaan monen epaonnistuneen liiton takana suomalais-turkkilaisliitossa on takana liian suuret kulttuurierot. Menkaa siis hyvat naiset Turkin kaupunkeihin ja etsikaa tavallisia, koulutettuja ja tasa-arvoisia miehia, alkaa menkö heti naimisiin, vaan tutustukaa miehen kotioloihin, se kertoo aika paljon taman ajatusmaailmasta. Moni suomalainen nainen löytaa itselleen turkkilaisen poikakaverin, joka osoittautuu tyhjataskuksi, jonka puolta sukua huomataan yhtaakkia elatettavan, saantöja ja vahtimista alkaa ilmaantua hiljalleen ja soppa on valmis. Tama 'olet minun ikuisesti' ajatus on syvalla kurdikulttuurissa, ei niinkaan turkkilaiskulttuurissa, kenenkaan ei tarvitse tasta vetaa hernetta nenaan, kurdikulttuuri ja turkkilainen kulttuuri vaan sattuvat olemaan erilaisia. Juoppo, mustasukkainen, tupakoiva, työtön mies kuulostaa kylla myös mielenterveydeltaan ehka hairiintyneelta etta ehka olet törmannyt todellakin huonoon mieheen, niita riittaa toki joka maassa. Mun ystavien, perheen ja miehen keskuudessa ja piireissa ero on ihan ikava mutta ihan normaali asia, muuta neuvoa en siis osaa antaa kuin etsimaan koulutettua ja samalla tasolla itsensa kanssa olevaa kumppania, Turkissa elintasoerojen takia taytyy olla tarkempi kuin vaikkapa Suomessa.

      Poista
    3. Ihmettelen miten hyvin huomasit, mutta ex-mieheni oli tosiaan "turkin kurdi" vai miten sen nyt voisi oikeaoppisesti mainita. Olen todella kiitollinen siitä, että jaksoit lukea tekstini ja vielä huolella vastata siihen. Uskoisin kyllä, että näistä kokemuksista viisastuneena varmasti löytäisinkin paremman miehen, JOS sinkkuna eläisin ja olisi mahdollista matkustaa Turkkiin ja oleskella siellä pidempään, tutustua rauhassa ympäristöön jne. Nyt olen kuitenkin onnellisesti suomalaisen miehen kanssa ja toivon mukaan ei tarvitsisi enää muuta miettiäkään. Toivotan sinulle paljon kaikkea hyvää ja mukavaa kesää!

      Poista
    4. Ma olen vuosien aikana nahnyt niin monia turkki-suomipareja, hyvia ja huonoja liittoja etta aika hyvin jo arvaan...Kaikkea hyvaa myös sinulle ja ihanaa etta olet löytanyt hyvan miehen!

      Poista
    5. Minä olen sitä mieltä (vaikka en turkkilaisen kanssa olekaan) että todellakin on varmasti merkitystä missä ja miten sen miehen tapaa ja kannattaa tutustua hyvin...kuten Petra sanoi. Aika hyvä esimerkki on se että Marmariksessa miehet huutelee ja on "kiinnostuvinaan" ja täällä Izmirissä miehet eivät edes huomaa tälläistä keski-ikäistä naista. Täällä kun ollaan nyt hetki oltu, täytyy sanoa että suurin osa tapaamistani turkkilaispariskunnista on ihan saman kaltaisessa suhteessa kuin suomalais pariskunnat. Joten on täällä hyvin hyvin paljon hienojakin miehiä. Varmaan sana prosentuaalinen määrä kuin Suomessa!

      Poista
    6. Niin, Marmariksessa on paljon ulkopuolista työvoimaa eli moni on tullut sinne idasta töiden perassa, alueilta missa naiset eivat taatusti kavele bikineissa tai rilluttele porukalla baareissa, tama kummallinen kombo saa sitten aikaan sen etta osa miehista tavoittelee viisumia naisen avulla Eurooppaan, lyhytaikaista tyttöystavaa tai maksajaa menoilleen. Kun 20-v. pojat viheltelevat 50v. naisille niin eihan se ihan normaalia ole....en nyt muista itsekaan etta missaan Turkin kaupungissa kukaan olisi vislaillut tai huudellut typeryyksia peraan, jos niin kavisi niin saisi varmaan aikamoisen ryöpytyksen niskaan.

      Poista
  7. Aika samantyylisiä vinkkejä antaisin Espanjaan lomalle tulevalle :) Eilen luin jostain, että jos ulkomaalaiset noudattaisivat Suomessa tätä "syö siellä missä paikalliset" niin menisivätkö he ABC-ketjuun syömään? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D ABC-ketjun ruoka ei tosiaan saisi ehka parhaimpia puolia esiin suomalaisista herkuista, joo kyllahan se turistiruokaloiden mattö on monessa maassa usein aika laadutonta kun katsotaan laskun loppusummaa....

      Poista
  8. Moikka.
    Osaatko sanoa miksi turkkilaiset naiset ovat niin siivoushulluja? En ole yhtäkään turkkilaista kotia nähnyt sotkuisena ja jos sotkua tulee, niin siivoavat naiset melkein samantien jäljet ja ovat jopa tiskaamassa, vaikka vieraita olisi kylässä. Entä jos naiset jättäisivät kaiken sikinsokin? Tulisiko muslimikulttuurissa mieheltä sanomista? Ja miksi se on usein juuri nainen, joka häärää vaikka mies olisi ihan yhtälailla työttömänä kotona?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhtaus kuuluu olennaisesti Islamiin eli johtaa juurensa sielta, turkkilaiset, seka naiset etta miehet ovat siisteja ja aarimmaisen tarkkoja myös henk.koht. hygieniastaan. Kotiaideilla siivous ja kodin yllapito on heidan työtaan, jos vieraita tulee kylaan niin kodin on aina oltava edustuskunnossa, sikinsokin oleva koti kertoo huonosta emannasta. Jos mies on työttömana kotona eika tee mitaan tai auta vaimoaan niin se taas kertoo typerasta miehesta, ainakin mun mielesta? Silloin kun mieheni on kotona niin han kylla haaraa keittiössa ja auttaa siivoamisessa, tyttö on aina hoidettu yhdessa.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit