sunnuntai 11. elokuuta 2013

Ruokaviikko


Perheemme viikon ruokalistaa on pyydetty jo aikaa sitten ja nyt sain vihdoin listalle mitä meillä on syöty viikon aikana:

Aamupala meillä noudattelee aina samantyylistä kaavaa; melko perinteinen turkkilainen aamiainen, munia, oliiveja, lampaanmaitojuustoa, tomaattia, kurkkua, biberiä, miehelle puuroa ja itselle ja tytölle toisinaan jogurttia myslillä, joskus hedelmiä ja talvella puristetaan appelsiinimehut, viikonloppuisin saatetaan paistaa munakasta tai turkkilaista menemeniä.

Simit rinkeli käy aamupalasta sekä välipalasta.


Keskiviikko: Tomaattikeittoa, kısır eli bulgursalaatti ja semizotulu yogurt eli portulakkaa jogurtissa. 

Ruuan kanssa meillä ei yleensä juoda mitään. Kesäaikaan tulee juotua enemmin maustettua soodaa ja mehua, limpparia emme juuri osta. Kesällä juomme myös enemmin ayrania kun talvella, se on  helteellä hyvä välipala. Kahviloissa käydessä juon kesäaikaan limonataa eli sitruunalimpparia.

Torstai: Painekattilassa haudutettiin broilerin eri paloja ja perunaa sekä sipulia, lisukkeeksi tehtiin çoban salata eli talonpoikaissalaatti.

Päivän tärkein ja joskus raskainkin ateria meillä on aamiainen, lounas vaihtelee, toisinaan syömme lounaaksi edellisen päivän jämiä, salaattia, toasteja tai pelkästään hedelmiä ja jogurttia. Varsinkin kesällä syömme hedelmiä, talvella lähinnä sitrushedelmiä ja niistä puristettua mehua.


Mausteriisillä täytettyjä simpukoita, joita myydään suoraan kojusta.


Perjantai: Moussakaa torilta ostetuista munakoisoista ja salaattia.

Lauantai: Olin naisten kanssa juhlimassa, mies ja tyttö söivät edellisen päivän ruokia, itse herkuttelin aasialaisella.

Sunnuntai: Lihapullia, pilahviriisiä ja salaattia.

Iltaruualla meillä on tarjolla leipää toisinaan muttei yleensä, joidenkin ruokien kanssa kuten moussakan kanssa pöydässä on myös turkkilaista jogurttia. Salaattikastikkeena on yleensä aina pelkkä sitruuna-oliiviöljy-viinietikka.

Aina on aikaa istahtaa teelle.


Maanantai: Aloitimme pakastimen tyhjennyksen ja iltaruuaksi lämmitin kuru fasulyeta eli papumuhennosta, lisukkeeksi tein talonpoikassalaatin ja kaupasta haettiin tuoretta paastoajan pide leipää. Jälkiruuaksi vesimelonia.

Tiistai: Jauhelihamunakasrulla ja salaattia, viinirypäleitä ja aprikoosia.

Melko tavallinen ruokaviikko meidän perheessä, tämän voi napata itselleen jos haluaa ja kirjata oman perheen ruokailut ylös. Tytön ruokailuihin on nyt pyritty löytämään lomalla ja kesän menoissa kadonnut rytmi, siitä lisää toisessa postauksessa. Lue edellinen haastepostaus Yksikseltä!

8 kommenttia:

  1. Kiva aina lukea näitä ruokajuttuja.Nuo simpukat,namskis:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo simpukat on kylla ihania, niihin tulee himo!

      Poista
  2. Ruokajutut on minunkin mieleen :) Kysyisinkin, etta tiedatko onko ne pavut, joita kaytatte 'tuoreita papuja oliivioljyssa'- reseptissa samoja, joita Suomessa myydaan nimella sokeriherne? Kiitos mukavasta blogista! :)

    VastaaPoista
  3. http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Kauden_kasvis/Tuoreet_pavut

    meidan kayttama on tuo littea leikkopapu eli kuvista alimmainen ja oikeassa laidassa. Kiva kun tykkaat blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Nyt taytyy vaan yrittaa loytaa niita! :)

      Poista
  4. Syöttekö koskaan kesäkurpitsa keittoa riisin ja kanan kanssa? Tai lihaa, leipää ja kasviksia? Entäs dolma? Minun turkkilainen mieheni kokkaa aika usein näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesakurpitsakeittoa meilla ei kylla ole tehty mutta riisia ja kanaa kyllakin, dolmia tehdaan toisinaan muttei kovin usein, lihaa meilla kylla syödaan useamman kerran viikossa.

      Poista
  5. Kiva postaus:)Mitä on Biber?

    Venla

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!